Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Brøndby IF


60454 oscar 31/8 2012 15:31
0
Oversigt

Jeg er ret ny i aktieverdenen og ville derfor høre, om nogle af jer kan forklare, hvorfor Brøndby-aktien stiger så meget i dag? Har kigget deres regnskab fra fondbørsmeddelelsen igennem og kunne ikke finde belæg for, at aktien skulle stige i det omfang, der har været tilfældet i dag.

sent from iPhone31/8 2012 16:41 Bryan 060457Efter en hurtig gennemlæsning kan jeg kun give dig ret. Jeg kan heller ikke umiddelbart se at regnskabet er så imponerende.

Men hvis vi skal tage de positive briller på er det jo godt at underskuddet er væsentligt mindre end sidste år og mindre end forventet. En Aktie kan godt stige på et dårligt regnskab, hvis det er mindre dårligt end forventet.

Der er dog meget store spørgsmål omkring Brøndby, som kan være vigtigere. De 45 mio. de regner med fra Kasi og feriepengesagen. Uden at kende udfaldet på de to sager giver det vel ikke mening at tale om at underskuddet er ca 6 mio mindre end samme periode sidste år.

Men fodboldaktier er generelt lotto. De stiger ofte voldsomt på selv de mindste rygter/håb. Som regel siver de dog igen og langsigtet er kursen normalt faldende.

Jeg vil anbefale at du følger din tvivl, og finder en anden Aktie. Fodboldaktier er sjældent det bedste valg hvis man vil tjene penge.31/8 2012 17:56 oscar 060458Mange tak for svaret. Læste en artikel forleden, hvori der stod, at der kun er to fodboldklubber, det har gavnet at blive børsnoteret. Fenerbache og en anden tyrkisk klub, så smider nok ikke kapital o sportklubber i denne omgang ;) Hvordan kan man af altiekursen/markedet læse/fornemme, at man ikke regner med overskud i et givent selskab? Har nemlig ofte kunne observere, at et regnskab der viste overskud ikke nødvendigvis resulterede i en stigning i aktiekursen. Tvært imod. Hvem er det der forventer et større overskud? Er der en instans man lytter særligt til spm eks. Bankernes forventninger med videre, eller er det når ledelsen en sjælden gang kommer med en selskabsmeddelelse med forventninger til kommende kvartal/halvår? :)

sent from iPhone31/8 2012 19:01 Bryan 060459Forventningerne skabes af mange forskellige begivenheder.
Hvis du læser selskabets seneste årsrapport kan du oftest se ledelsens forventninger til næste år. De kan så op eller nedjusteres i løbet af året typisk i forbindelse med kvartalsrapporter.

Div. analytikere fra medier og banker m.m. har også deres bud på udviklingen.

Større ordrer, rygter og regnskaber fra sammenlignelige selskaber kan også påvirke forventningerne.

De enkelte investorer har også deres egne forventinger.

Markedets forventninger må så være summen af alle disse. Ofte kan du se at en Aktie stiger en del op til et regnskab. Det er tegn på at markedet forventer noget stort og derfor køber mange før regnskabet af frygt for ikke at komme med på en stigning. Forventningerne er store og derfor er der også stor risiko for at regnskabet skuffer selv ved overskud.

Du kan se eksempler i den vedhæftede fil i denne tråd :

http://www.proinvestor.com/boards/60202/Hvad-frygter-..3/9 2012 19:30 johnny57 060487Man kan dog godt tjene penge på sportsaktier, hvis man kan time det rigtigt(risiko), har selv tjent rigtigt mange penge på Brøndby aktier i de glade dage med bla Brian Laudrup på holdet, jeg kan ikke huske det nøjagtigt men retning af en firedobling på relativt kort tid.

sent from iPhone3/9 2012 20:03 Bryan 060489Ja man kan altid være heldig, de er jo ret volatile. Så hvis man kan time det rigtigt kan man tjene på dem. Det er lidt som at spille på sportsresultater. Der er få vindere men flest tabere.

Det er jo ret elementært. Gode sunde selskaber tjener penge og skaber derved et afkast til aktionærerne. Sportsklubber bruger generelt flere penge end de tjener og aktionærerne må betale.3/9 2012 21:04 johnny57 060490Ja man skal tage risikoen for man kender resultatet f.eks FCK før afgørende CHL kamp.
Svarer jo nærmest til odds spil.

sent from iPhone31/8 2012 20:53 Bryan 060462Nu er Børsen også ude med samme budskab omkring Kasi og feriepengesagen.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/240069/ek..

Og så har vi slet ikke nævnt den mulighed at de kan rykke ned.2/9 2012 13:33 akademikeren 160481Direktøren fra Brøndby udtaler sig lidt her:

http://politiken.dk/sport/fodbold/ECE1738669/kasi-jes..

Som Investor er følgende udsagn nok til at man skal sælge alle sine aktier:
»Brøndby går ikke konkurs, og de kan ikke gå konkurs de næste tre år. Men lige som alle andre fodboldklubber har de et likviditetstryk, fordi indtægter og udgifter falder meget uens«.

»Men en fodboldklubs målsætning er ikke at tjene penge. Det er at tjene pokaler«, slår han fast.

Han har givet ret, men hvorfor i alverden skulle vi så putte vores penge i dem?TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER