Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Energi - Bare en tanke


60718 Tonny9 12/9 2012 19:11
Oversigt

Det er vel snart almindeligt kendt, at USA satser hårdt på deres naturgasreserver i årene fremover og der udvindes merer og mere gas til billigere og billigere priser. I hvert fald i øjeblikket hvor der er et rigeligt udbud.

Gassen i USA er markant billigere end i Europa og det kan jo give en mulighed for, at vi vil se en stor eksport fra USA til Europa via LNG gasskibe.
Jeg ved ikke hvor stor forskel der skal være i prisen, men muligheden foreligger.

Tror man på det sker, så kunne det være attraktivt og købe sig ind nu i nogle af de rederier.
Det har været omtalt tidligere på denne side.

Men hvorfor ikke se lidt på de selskaber der transporterer gassen i USA?
De er ikke så følsomme over for svingningerne i gasprisen, som selskaberne der står for udvindingen er og de har tradition for og udbetale et rimeligt udbytte.
I øjeblikket er de ramt af prisfald, som alle andre indenfor gassektoren i USA, men som nævnt, ikke i samme omfang som mange af de øvrige "spillere" på det marked.

Mon ikke der kommer bedre balance mellem udbud og efterspørgsel efterhånden som USA får omstillet sig til den nye energiform? Det er i hvert fald mit gæt, at det gør der.
Problemet er timing. Det kan være nu, eller det kan være om mange år.
Mener man og havde styr på den timing, så er det jo nok de rendyrkede gasproducenter man skal investerer i, på det helt rigtige tidspunkt.

Alternativet kunne være de for brancen lidt mere defensive selskaber, som f.eks distributører af naturgassen.

Jeg har selv besluttet en forsigtig opstart med køb af Energy Transfers.
Ikke at det skal være en speciel anbefaling af dette selskab i forhold til de øvrige.

Det er ikke så meget selskabet jeg tror på, men mere min forventning om, at der i fremtiden skal transporteres langt mere naturgas i USA end der bliver nu.
Risikoen er selvfølgelig, at de også bliver ramt af massivt overkapacitet,men her vælger jeg alså og tro på, at det ikke sker.

Jeg finder det som sagt interessant, men tjek selv "casen" ud, hvis du også finder det interessant......

Det er som nævnt heller ikke en "case" jeg er færdig med og sætte mig ind i - tværtigmod - så konstruktivt kritik og modspil lytter jeg meget gerne til....

Her er i øvrigt nogle af spillerne på marked.
"klippet" fra Topyields, som for noget tid siden satte fokus på denne mulighed.


ENERGY TRANSFER PARTNERS
CHENIERE ENERGY PARTNERS LP
ATLAS PIPELINE PARTNERS LP
WILLIAMS PARTNERS LP
SPECTRA ENERGY PARTNERS LP
KINDER MORGAN ENERGY
ENTERPRISE PRODUCTS
ONEOK PARTNERS LP
NISOURCE
SEMPRA ENERGY
BLACKSTONE GROUP LP
CHENIERE ENERGY



13/9 2012 21:23 TeamGarlic 360744



På vej til Italien i sommers havde jeg fornøjelsen at læse The Economists tillæg om gas. En rigtig god gennemgang. Jeg googlede hurtigt på T.E. Og gas og omkring 14. Juli var bl.a. Denne artikel: http://www.economist.com/node/21558456



13/9 2012 22:01 Fisker 260745



Ja, det begynder at lugte af gas (og penge). Artiklen her fra Forbes er måske rigelig optimistisk, men tankevækkende læsning.

http://www.forbes.com/sites/richardfinger/2012/07/22/were-headed-to-8-00-natural-gas/



14/9 2012 00:23 Tonny9 060750



Vi er som sædvanlig enig omkring det fundamentale Bryan og hvorfor jeg har købt en lille portion aktier er også mest af alt, for og få brancen "lidt ind under huden".

Jeg kunne på nuværende tidspunkt slet ikke finde på og købe en større portion. Hverken i Energy Transfer eller nogle af de andre.
Men omvendt så tror jeg, at det er fremtidens energi, i hvert fald i USA, i de kommende årtier.

Så på et tidspunkt vil det være naturligt med nogle gasaktier i portefølgen, ligesom olieaktier er det i dag.

Men timingen. Det er det svære... og spotte fremtidens vinderne er nok næsten umuligt, men p.t. tror jeg risikoen er mindst, hvis man køber aktier i de selskaber der står for transporten af gassen.

Jeg må vel også tilstå, at der er gået lidt "sport" i det. Det kunne være sjovt hvis man kunne spotte en vinder, en mega trend, som en af de første.
Må dog også erkende, at der investeringsmæssigt er lidt "bangebuks" i mig, så det bliver ikke en særlig stor del af portefølgen der komme til og ligge i gasaktier p.t.

Men p.t. "sluger" jeg alt information og er glad for de indput der har været her på siden om emnet.



14/9 2012 17:11 TeamGarlic 060759






14/9 2012 22:33 Fisker 160764



Garlic, hov - vi taler om Naturgas . Artiklen i Financial Sense handler om Benzin som har været ramt af capacitets mangel efter uheld og midlertidlige lukninger af adskillige raffinaderier både i Californien og ved Golf kysten. Amerikanerne bruger ordet "gas" om både "gasoline" (et oliebaseret produkt)og "natural gas".



15/9 2012 20:31 TeamGarlic 060801



Du har helt ret - my bad



TRÅDOVERSIGT