Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas og shorting


62259 Martina 15/11 2012 12:01
Oversigt

Er det kun mig som undrer sig over at det tilsyneladende bliver ved med at være muligt at shorte Vestas? Man skulle tro at alle de tilgængelige Vestas-aktier efterhånden er udlånt. Af finanstilsynets hjemmeside kan man se at der hver uge anmeldes yderligere øgning af shortandelen. Jeg forstår heller ikke dem som udlåner. Det er jo med til at jorde aktien, ligenu så vildt at en Emission ikke kan komme på tale, da kursen simpelthen er for lav.

Jeg bemærker at volumen er lav i dag, og også i går, så det var nemt at kyle aktien et helt point ned uden den store modstand. At det ikke sker, er måske netop et tegn på at der ikke er flere Vestas-aktier man kan sælge short i markedet?
På søsterkanalen er det offentliggjort at det er dyrere og dyrere at låne Vestas-aktier, helt op til 10% p.a hvilket i mine øjne er fuldkommen vanvittigt i dette voldsomt lave kursleje, og at op i mod 40% af aktiekapitalen er udlånt. Det er virker helt crazy, samtidigt oplever jeg, ligeledes på søsterkanalen, at der ligenu hypes helt vildt i chatten af shortere. Det virker til at Vestas-aktionærerne har kapituleret. Dels at antallet af danske aktionærer falder, men også at antallet af indlæg fra Vestas-fans er stærkt faldende.

Efter min mening står vi foran en (kort)-varig optur, måske op i mod kurs 27-28. Det fortæller al logik mig, men det er meget svært at vurdere Vestas lige nu synes jeg.



15/11 2012 17:42 nethinde 062267



I princippet kan shortere lukke deres positioner ved at købe op på plateauer undervejs på nedturen, og så shorte forfra.



15/11 2012 20:07 MIF 162273



Det værste er da det er kommet frem finanstilsynet vender ryggen til at bankerne uden Aktie ejernes tilladelse reelt kan låne vores aktier ud til shortere!! Så er vi ude i noget rigtigt snavs hvor
bankerne handler direkte mod deres kunders interesse samt den forrentning de store shortere betaler sikkert går til bankerne og ikke aktionærerne. Det er tyveri ved højlys dag!!!

Det har bankerne gjort i min 10 år. Husker førhen når man ville tjekke sine aktier, så var de der ikke. I dag kan deres IT systemerfortsat vise dig dine aktier og du kan sælge dem men du aner ikke om de er udlånt!!!

Ikke nok med det er umoralsk, (burde være ulovligt), så booster det yderligere til finansielle ricisi som er uoverskuelige når eller hvis der kommer et bud på virksomheden!!! I Vestas tilfælde er kursen jo allerede nu under adskellige 100 % af hvad den burde være!!!

Velkommen til globalismen hvor syndikatet har ret til at stjæle fra menigmand! I Vestas tilfælde har de pt. stjålet for 39 mia. af Hr. & Fru Danmarks penge!!!


MIF



15/11 2012 20:18 MIF 062274



Mon ikke det er Danmarkshistoriens største røveri?

MIF



15/11 2012 21:04 cfrimodt 062276



Altså MIF, det er da ikke tyveri at de låner dine eller mine aktier ud til shortere. Så længe de køber dem tilbage fra shorterene såfremt du eller jeg vælger at sælge dem, kan jeg ikke se problemet. Og jeg synes at det er fair nok, at det er banken, som skimmer de 10% udlånings-gebyr, for det er jo (vel) også dem, der står med risikoen såfremt shorteren ikke kan betale tilbage, hvis kursen stiger for hurtigt f.eks. ifbm et overtagelsesbud. ;o)

Jeg er i øvrigt uenig i at en Emission er udelukket ved denne kurs. Ikke at jeg på nogen måde håber at det kommer til en Emission, men det burde da nok være muligt for Vestas at rejse f.eks. 400mio Euro (20Dkk pr nuværende aktie). For det kan godt være, at børsværdien pt kun er 24kr pr Aktie, men hvis selskabets Egenkapital var 400mio Euro større, ville børsværdien også være højere (nok ikke hele 400mio, men trods alt større end den er idag).

Mvh Casper, som ser shorting som et midlertidigt problem. Når (=hvis) først Vestas kommer på sporet igen og tjener penge, vil short positionerne jo lukkes før eller siden, og så kan vi med lange positioner jo blot glæde os over de billige aktier vi har kunnet købe pga alle de rare shortere (jeg gaflede personligt lige en klump mere til kurs 24 idag) :o) Hvis Vestas derimod knækker nakken, kan vi derimod ikke sige andet, end at shorterene jo havde ret (hope that won't be the case though)... ;o)



15/11 2012 21:24 MIF 162278



Det er jeg absolut ikke enig i. Der er folk derude der har panikket og solgt med store tab. Da de købte deres aktier troede de da ikke banken brugte dem mod dem selv til at få kursen ned!!

Kom nu ind i spillet og forstå det her er dybt kritisabelt! Hvor ellers i den virkelige verden kan man låne andres værdier ud uden accept? Det er da ikke acceptabelt slet ikke når det endda går imod ens grund til at investere. Jeg kan love dig for det her kommer de til at betale for. Jegf agter at gå videre med det uanset hvem der står bag og hvor mangtfulde de er. Nu må det her stoppe.

Ikke nok med de bruger disse beskidte kneb så har de både journalisterne & analytikerne med i det. Hertil har de på alternativ kanal ansat 5-10 trainees der sidder 12-15 timer i døgnet hver dag og sviner Vestas til for at presse kursen yderligere ned.

Der er lige de gamle linealer imellem såsom Alpehue, sikkert deres chef <span><img src=
" title=":−)" />

Det er sku da død sygt at være vidne til!

Hvis du går ned i netto og stjæler en pose slik så er din fremtid ødelagt flere år ud i tiden men her stjæler man 2 cifret mia. beløb og myndighederne vender ryggen til. Bankerne må dælme grine hele vejen ned til deres bank <span><img src=" title=":−)" />

Nåja syndikatet arbejder jo sammen så det er mange banker der griner!



MIF

P.s. nu ved jeg godt hvordan historien ender men det ændrer ikke ved de skræmmer alm. mennesker til at sælge til røverpris. Mange har ej heller råd til at holde i længden.



15/11 2012 22:03 cfrimodt 162280



Aaaar, op med humøret MIF <span><img src=" title=":−)" />

Jeg kan godt se, at det er noget rigtigt rigtigt skidt såfremt man har lånefinancieret køb af Vestas og bliver tvunget til at sælge ud. Men ellers er det da bare om at være tro mod sin strategi (som vel sandsynligvis gælder om at at købe når en Aktie er billig og sælge når den er dyr). Hvis folk sælger når aktien er billig (uden at være tvunget til det) er de da lidt nogle hø-nisser.
.
Og hvis man sælger til kurs 24, får man jo alligevel stort set ikke noget ud (med mindre man også har købt til voldsomt lav kurs, og i så fald har man jo nok luret, at det var en risikofuld Aktie <span><img src=" title=";−)" />). De fleste som ligger inde med Vestas (og føler sig taget på sengen) må forventes at have en GAK meget højere end nuværende kurs, og hvis den f.eks. er 150 er det jo helt hen i vejret at sælge nu og kun få 16% af investeringen igen (så da hellere forblive i aktien og se om det bærer eller brister).

Dog skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg glæder mig til at se en stigende Vestas...

Mvh Casper



15/11 2012 22:41 MIF 062283



Jamen jeg har det skam fint jeg anfægter bare system Danmark og det hykleri der forgår og det er ikke blevet bedre under en socialistisk regering tværtigmod <span><img src=" title=":−)" />

Det er direkte landforræderi det de foretager sig!!

MIF



15/11 2012 23:52 MIF 062284



Hertil kommer de ufattelige mange mia. af vores pensionspenge bankerne mfl. bruger til egen vinding mod jer. De skal jo bare vise i løbet af året de har lavet et lille afkast til deres aktionærer. Uha uha en område hvor der naturligvis ikke er de vandtætte skoder. Ræven vogter hønsene og der hvor jeg kommer fra nøjes ræven ikke engang med høns, næh de æder også katte <span><img src=" title=":−)" />

MIF



16/11 2012 07:42 Windstyrke 062286



Det er tyveri at tage aktier til videresalg som short uden tilladelse fra ejeren og det straffes. Det er bare svært at bevise tyveriet fordi kontrollen udføres af tyvene selv. De skal findes og stilles til ansvar længere er den ikke.



16/11 2012 09:54 mccarthy 062287



Alle mine aktier er navnenoteret.
Vil en short der anvender mine aktier, ikke gøre at jeg får et advis fra VP, når aktien sælges? Og hvordan håndteres denne situation skattemæssigt?
Hvis jeg tillader at banken udlåner f.x. mine Vestas aktier, så går jeg udfra at kontrakten indeholder en pasus vedr. krak af låntager, at man har tabt sine aktier? Alt i alt så tror jeg ikke på postulatet omkring, at bankerne uden aktieejernes viden udlåner aktier til short formål.



16/11 2012 10:19 MIF 062288



Sådan burde det være men jeg er sikker på det du ser i din bank aktier såvel penge bare er bankens status over dine værdier. Hvad banken foretager af risici for kundernes penge ved vi reelt intet om. Mange af deres spekulationer sker sikkert intraday.

MIF



16/11 2012 10:41 google24 062289



Bankerne drives ikke længere af kompetente folk, men af en flok kriminelle. Hvorfor skulle de dog ikke benytte sig af ulovlige udlån? Af den simple grund, det aldrig bliver opdaget!



16/11 2012 10:51 cykling 062290



Hej MC

Til min store forundring er det åbenbart sådan.Det handler om hvad du har skrevet under på i din depot aftale.Og det er ikke noget banken har pligt til og gøre opmærksom på.Så læs din aftale.Og måske bliver du overrasket.



16/11 2012 11:05 mccarthy 062291



Jeg vil nærlæse min depot aftale. M.h.t. bankdirektører m.v. så afspegler de vel det politiske styre. Og jeg ønsker ikke at snakke om landets politikere. Der er ikke nok blodtrykssænkende medicin på mit apotek til at jeg tør tage chancen.



16/11 2012 11:49 MIF 062294



Mht. det der i dag skrives om MHI og Vestas så skal I bare se løjer. Amerikanerne tillader ikke asiaternes indtog og dominans i netop denne branche. Vindmøller kan nemlig bruges til meget. Miffen forventer derfor at vi snart se interesse for Vestas fra hel anden side. <span><img src=" title=":−)" />

MIF



16/11 2012 15:22 luffe1968 162304



Hej ny, men fligtig læser af mange faglige interessante indlæg. Jeg blev lidt optaget af at få afklaret, hvorvidt min bank banknordik lånte mine vestas aktier ud og kan for at holde lidt liv i opfordringen meddele at de ikke låner aktier ud og dermed heller ikke mine.. Tak for det.



16/11 2012 16:25 mccarthy 062307



Sidespring. 39 Mw fra Italien.



16/11 2012 18:10 chano 062312



Her er så svaret fra Nordnet angående lån af mine aktier til short uden min viden.


Hej Chano

Nej vi kan og må ikke låne dine aktier ud, som det er på nuværende tidspunkt.

Med venlig hilsen
Katie Frilund
Nordnet Kundeservice



16/11 2012 20:23 mccarthy 062319



Hej Martina.
Et rigtig godt indlæg omkring et emne som jeg har temmelig svært ved at forstå.
Kan årsagen til der stadig er aktier til shorts være følgende.
A køber 100000 aktier i markedet. A tegner kontrakt med B om short af disse aktier. B sætter disse aktier til salg. A køber de samme aktier og tegner kontrakt med C omkring shorts og herfra kan historien jo gentage sig i uendelighed. Altså rent pyramidespil og 2007 om igen. Jeg håber der er en af jer der giver mig dummepeterhatten på med det samme fordi min tanke er ren idioti.



16/11 2012 21:15 cfrimodt 062321



Aaar mccarthy, det er da næppe pyramidespil. Nu er alle aktier i Vestas jo ens (der sidder jo ikke små farvede mærkater under dem). Og i dit eksampel har A købt 200.000 aktier hvoraf han har udlånt 100.000 til hver af B og C. Hvilken rækkefølge han har købt dem i og hvem der var sælgeren er da lige gyldigt. Det er da ikke værre end hvis han blot havde købt 200.000 af D og lånt dem til B og C, som havde shortet dem.

I øvrigt mener jeg at der er en grænse for hvor mange aktier der kan shortes - var det mon 40% af det ægte antal aktier, der kan shortes (det var et sted mellem 25% og 50%), så der kan ikke shortes uendeligt (i modsætning til penge, hvor der jo blot kan lånes og lånes og lånes ud ;o))

Mvh Casper



17/11 2012 09:39 mccarthy 062336



Hej cfrimodt.
Hvis jeg har forstået dit svar korrekt så kan der godt shortes 200.000 aktier på baggrund af 100.000 fysiske aktier. Eller principielt kan der shortes mere end 100% af Vestas aktier.



17/11 2012 13:13 cfrimodt 162356



Hej Mccarthy, jeg tror du misforstod mig. Min pointe var, at da alle Vestas aktier jo er ens og ikke findes fysiskt (kun som tal i bankernes systemer), giver det ikke mening at snakke om hvorvidt det er den samme Aktie, som er shortet 100.000 gange eller 100.000 aktier, som hver er shortet een gang.
.
Øvre grænse for hvor mange aktier der kan shortes kan således heller ikke været givet af hvor mange gange "hver enkelt aktie" kan shortes, men derimod hvor mange aktier, der samlet må være shortsolgt ud af den samlede aktiekapital. Hvis 40% f.eks. er grænsen, kan der derved max shortes 80mio stk ud af de samlede 200mio stk. ;o)
.
Det er i hvet fald min forståelse - jeg er ikke ekspert på shorting.



20/11 2012 12:00 mccarthy 062432



Hej igen cfrimodt.
Jeg har skrevet til et par short specialister. Hvis jeg får et brugbart svar og personernes accept så vil jeg 'poste' svaret på denne eller eventuel anden tråd der omhandler shorts.

Noget andet er at aktier vel stadig er nummereret og derved er alle aktier et selvstændigt elektronisk dokument. Jeg vil i aktiebogen være noteret for ejerskab af antal og numrene på de enkelte aktier? Måske er det VP der ejer disse oplysninger, men disse forefindes.



20/11 2012 12:40 Martin NYSE 062434



I princippet kan du ikke vide om din Aktie er lånt ud. Det er din broker som låner den ud, og der behøver ikke foregå en transaktion som sådan. Det er sandsynligt at flere danske spillere ikke låner ud, som de tilsyneladende bekræfter (men de har ofte også en custodian). Men det er svært nogensinde at vide med sikkerhed. Som cfrimodt korrekt siger, så hvis en bank har en stock på 100.000 af en given Aktie, og du vil låne 10.000, så er det 10.000 fra den pool, som bankens kunder ejer, som lånes ud. Om det så er Hr. A, B eller Cs aktier, det kan man ikke vide. Banken har stadig 100.000 aktier ved sig, og har blot, mod en betaling og afkast, lånt aktien ud til en anden.

Du kan også foretage short selling uden at låne aktien, såkaldt naked short, så længe du er dækket. Det er ikke som sådan illegalt (SEC tillader ikke 'abusive naked', og det kan man tolke som man vil).

Se det lidt som hos en bookmaker. Vi to kan jo godt indgå et væddemål, uden om alle banker, at en given Aktie vil falde xx% i kursværdi over xx tid, og så sætte noget på højkant, som vi nu mener er fair. Princippet er lidt det samme, og jeg vil ligeledes prøve at påvirke mit outcome. Når du spiller på FCK til at vinde, spiller du mod det andet hold og uafgjort - og principelt spiller du på at markedet for FCK vil falde fra x.xx til 1.00 over 90 minutter. Det er et eller andet sted det, som er med til at skabe markedet.

Hvis man ikke kunne shorte en Aktie, så vil nogen argumentere at konsekvensen i at byde en Aktie alt for højt op, måske er for lille.

Jeg er virkeligt interesseret i at høre de forskellige argumenter for, hvorfor, man som 'long', bekymrer sig så meget om shorts?



17/11 2012 16:34 MIF 062360



Miffen tror snart vi ser en eller flere "White Knights" melde sig på banen men i første omgang som storaktionærer! Aftalen med MHI kan sagtens sideløbende være fornuftigt.

Hvis man ser på de største shortere så er der ialt 6 af dem som presser aktiekursen ned!

Jeg har en ide om de gør det for en eller flere store spillere der vil ind i Vestas, fordi de kan se potentialet på sigt specielt mht. Offshore.De vil naturligvis ikke betale den markedspris der var for 2 år siden fordi der skal investeres enormt i fremtiden måske i egne vindmølleparker?

Hvor vidt de shortere sideløbende med shorting så samler disse aktier op for kunden (kunderne) kan sagtens være tilfældet fordi de mens det står er stort set riskikoneutrale hvis der skulle komme et uventet opkøb fra hel anden side. Det kan også være de shorter og så køber X banker op? Alt er muligt.

Reelt set kunne de pt. godt side med 15-20 % af aktierne i Vestas nu og så på et tidspunkt overdrage til kunden (kundene) til en aftalt pris.

Herefter vil den/de naturligvis skulle anlde sit ejerskab fordi de overskrider 5 %.

Ud fra det vi ved der er shortet kunne de samme sagtens ha opsamlet aktier ved siden af til det jeg omtaler ovenfor. Her er en tænkt fordeling, de shortede % skulle vist være de rigtige men ejerskabet har jeg bare simuleret:

opkøb % % shortet aktier shortet Firma
1,00 0,66 1.344.447 Perella Weinberger Capital Management Europe
2,50 2,14 4.359.268 Eton Park International LLP
3,00 1,85 3.768.526 Sothic Capital Management LLP
4,99 4,47 9.105.573 Blue Ridge Capital LLC
1,50 0,90 1.833.337 Alden Global Distressed Oppertunities Master Fund
2,00 1,77 3.605.563 Alden Global Capital Limited
14,99 11,79 22.672.267


MIF



17/11 2012 23:29 Martin NYSE 462371



Hej Martina, hvorfor egentligt bekymre sig om shorts hvis man er 'long' Vestas? De påvirker jo ikke virksomhedens drift som sådan. Hvis VWS leverer varen, så får shorts jo snart nok ild bagi. En lav kurs er en mulighed for at købe VWS på discount, hvis man tror på virksomheden og dens fremtid. De daglige kursudsving bør ikke være så vigtige - udover det er træls at betragte sin portefølje tabe værdi, om end bare for en periode.

Jeg tror mange lægger for stor vægt og fokus på shorts for at være ærlig. Jeg er ikke short Vestas, må jeg hellere nævne <span><img src=
" title=":−)" />



TRÅDOVERSIGT

62259 Vestas og shorting
15/11 12:01 Martina 9