Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma


62372 nohope 18/11 2012 03:36
Oversigt

Zealand er ved at få en GLP1 godkendt til brug sammen med Sanofi´s Lantus. Sanofi ejer rettighederne til Lyxumia. Umiddelbart har midlet kun interesse sammen med Lantus, men på sigt kan det måske bruges alene. Indtægter skal derfor foreløbig kommer fra procenter af Sanofis salg af midlet i kombination med Lantus, hvor Zealand så skal have procenter-10 %. Det et genialt for Sanofi, idet Lantus har patentudløb i 2015 - nu kan det så udskydes 10-15 år.

Det er kort sagt min opfattelse af tingenes tilstand - men så tænker jeg: Hvad nu hvis Lantus har en en nohope II siddende i markedsføringsafdelingen og han beslutter sig for at forære Lyxumia væk ? eller i det mindste sælge det billigt ? Sanofi vil så fortsat score kassen på Lantus og Zealand vil ikke få andet end håndører?

Jeg regner med der er nogen der er uenige, men lad nu være med at skrive, at sådan kunne Sanofi ikke finde på at gøre - det kan de. Ingen branche er mere rådden end medicin - selv snehvide Novo har sorte hænder ind imellem.



18/11 2012 18:51 HenryAS 262379



Zealand får royalty af salget på op til 12 pct., som vel at mærke beregnes af hele salget af et kommende kombinationsproduktet - ikke kun den del der udgøres af midlet Lyxumia:



http://www.business.dk/medico/zealand-investorer-i-gulddroemme#



19/11 2012 09:47 investor1989 162397



nohype i første omgang vil man markedsføre Lyxumia som monobehandling til type2 diabetespatienter samt som behandling ovenpå basalinsulin (som lantus). Men som 2 injektioner. Så du vender faktisk tingene på hovedet. monoterapi kommer før kombiterapi. Sanofi starter i midten af 2013 et phase III studie med deres LixiLan fix-flex pen. Det er et udviklet pensystemet der både indeholder Lyxumia og Lantus. Godkendes dette kombiprodukt vil Zealand modtage royalty af hele salgsprisen på kombiproduktet. Altså uafhængigt hvor meget Lyxumia og Lantus der sælges.



21/11 2012 22:34 Bioexpert 162483



Efter sidste uges positive CHMP opinion Lyxumia ser det ud til at Lyxumia godkendes både som monoterapi og til kombinationbehanling med insulin. I betragtning af at halvdelen af Type I diabetes patienter ikke kan behandles tilstrækkeligt effektivt på insulin alene (f.eks. Lantus), vil den overbevisende additive effekt af Lyxumia (monoterapi oveni Lantus) formodenligt kunne løfte Lyxumia op som blockbuster. Derudover har Sanofi gang i et kæmpe hjertestudie (5000 patienter) med henblik på at vise ikke bare safety men en positiv effekt på hjertet i høj-risiko diabetes patienter med hjertesygdom. Disse data kommer i 2013 og kunne ligeledes blive en "game changer" med udvidelse af labelingen til at forebygge udvikling af diabetisk hjertesygdom som er den primære dødsårsag hos diabetikere. Positioneringen oveni Lantus (som stadig er verdens bedst sælgende insulin) og perspektivet for en unik positionering til forebyggelse af hjertesygdom (og måske pludselig død) gør i mine øjne Lyxumia til et ektremt interessant produkt og på en 3 årig horisont er der efter min mening ingen tvivl om at der er et meget betydeligt vækstpotentiale i Zealand aktien.



21/11 2012 22:36 investor1989 162484



det store spørgsmål er blot om de kan få solgt Lyxumia ovenpå Lantus (hvor diabetikere skal tage 2 injectioner dagligt) eller om salget først kommer når LixiLan fix-flex pennen godkendes i 2015 ca.



21/11 2012 23:18 Bioexpert 162487



LixiLan fix-flex pennen er genial - ingen tvivl om det. Men selvfølgelig vil Sanofi markedsføre kombinationsbehandling Lantus + Lyxumia meget aggressivt og det er vitterligt et stærkt argument at de ca. 2 mio patienter med insulin-krævende diabetes som ikke når behandlingsmålet (HbAc <7 mM) på insulin alene kan behandles sikkert og bedre med Lyxumia i kombination med Lantus end med noget som helst andet alternativ. Novo's Victoza har ganske enkelt ikke denne label så her bliver Sanofi markedsførende med Lyxumia. M.h.t. dobbelt-injektioner så er dette ikke noget stort problem i diabetesbehandling. De fleste diabetikere har i årevis fået multiple injektioner dagligt og de stikker sig hver gang de måler et blodsukker (mange gange dagligt). Med andre ord, nåleskræk ikke noget stort problem hos diabetikere. Derimod er er hypoglykæmi en meget frygtet bivirkning (bevidsthedstab med alle de medfølgende katastofe scenarier - trafikulykker, hovedtraumer ved fald, psykoser med aggressiv adfærd, ukvikling af demens etc. etc). Her har Sanofi vist at Lyxumia giver færre hypoglykæmiske episoder end Byetta, hvorfor Lyxumia klart bør være førstegangsvalget i kombination med insulin (Lantus).



21/11 2012 23:20 investor1989 162489



For ikke at nævne at Lyxumia (ligesom andre GLP-1) vil hjælpe lantus patienterne med vægtkontrol også



21/11 2012 23:49 Bioexpert 162490



Ja - det er korrekt at Lyxumia hæmmer den vægtøgning som ses i patienter som er i behandling med Lantus. Mit bud er at Lyxumia hurtigt bliver 1. valgspræparat i kombination med langtidsvirkende insulin.



24/11 2012 18:36 pauly 062555



Meget godt alt sammen.
Jeg havde dog troet den nylige anbefaling, ville løfte kursen. Men den er faldet istedet for



26/11 2012 22:30 Bioexpert 062628



Ja - det er typisk for volatile aktiertyper såsom biotek at de har voldsommere udsving på de makroøkonomiske påvirkninger. Iøjeblikket sender Euro-krisen dybe skygger hen over markederne og derfor ses for eksempel dette lidt paradoxale fald på Zealand aktien i disse dage, men omvendt må man forvente en kraftigere korrektion end index når markederne atter retter sig. I lyset af det langsigtede perspektiv (fra 2014) kunne det med dagens dip godt være et interessant tidspunkt at købe op på. Held og lykke.



TRÅDOVERSIGT