Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple er på udsalg!


62388 Martin NYSE 19/11 2012 00:20
Oversigt

Vi havde ikke en forventning om at skulle bringe en artikel om Apple (NASDAQ: AAPL). Det er vel den Aktie som er bedst dækket på planeten allerede. Den som flere bruger som pejlemærke for markedets tendens. Men når vi nu alligevel gør det, skyldes det en ting som skete for få timer siden. Apple er kommet ned i et alt for lavt kursleje. Det bliver heller ikke nogen lang og dyb analyse, blot observationer og fundamentale grunde til at hoppe ind i aktien, hvis man ikke allerede er investeret.

Apple har været i et langt bull-marked. Der er tegn på at det holder en pause for nu. For at få kursen op, skal der være et overtal af købere. Det er ikke tilfældet pt. En god grund hertil er muligvis, at mange fonde har solgt ud og valgt at tage profit nu. Men Mr. Market vil igen forkusere på det fundamentale og skubbe Apple tilbage over kurs $600 og op. Vi skal måske over fiscal cliff før det sker - og den skal vi nok komme over, til trods for de skræk scenarier medierne tegner.

Vi købte Apple tilbage i 2007 til kurs $85. Det har været en god investering. Men det holdt hårdt. Vi holdt fast gennem en hel finanskrise. Vi, som andre, havde aldrig turdet forvente den succes Apple blev til. Grunden til købet dengang var iPod touch. Efter aldrig at have villet røre ved et Apple produkt, til at sidde med dette lille unikke stykke elektronik, gjorde en enorm forskel. Smid så en batteri-drevet portabel BOSE højtaler til produktet oveni, og du har en vinder.

Vi indrømmer gerne, gennem opturen har vi oftere overvejet at sælge end at købe flere aktier. Det har været fristende. Det var svært at forudse den succes som Apple er blevet. Kald os bare fanboys, men vi mener Apple laver nogle helt unikke produkter.

Kursen har ligget højt et godt stykke tid og der har været bedre investeringer andre steder. Det var tilfældet indtil i dag. Apple er nu igen kommet ned i et leje, hvor vi er nødt til at købe lidt mere ind. Apple er på udsalg.

Apple EPS var på $44,30 in 2011, forventes på $50,15 in 2012 og ser man frem til 2013 er konsensus omkring $58,76. Vores 12 måneders kursmål ligger på $700 hvilket indikerer en P/E på 12. Den er i sig selv for lav for en virksomhed som Apple, som stadig viser høj vækst, fortsætter med at være innovative og formår at klemme dollars ud af alt de rører ved. Læg dertil at man stadig har et kæmpe marked at indtage for PCer, man udvikler nye revenue platforme og gør sig stille og roligt mindre afhængig af konkurrenterne.

Det vigtigste og oversete er dog ikke nævnt endnu. Apple sidder på en pengetank som kunne få Joakim von And til at rødme. Hvis man tager cash ud af P/E regnestykket, så ville Apple have en P/E på omkring 7,00. Altså, hvis Apple udbetalte al cash til aktionærerne nu, ville de stadig ligge på en fornuftig, måske endda lav P/E multiple.

Vi vil anbefale at man følger aktien over den næste uge, da der kunne være lidt mere downside. Kommer kursen under kurs $500, uden andre materielle nyheder melder sig under solen, vil vi trykke på 'køb'.

Som altid er der risiko, men der er bare ingen tydelige tegn på at Apple er en virksomhed i forfald. Der kommer skuffende kvartaler i fremtiden igen, men pt er skuffelsen mest af alt for høje valuationer fra markedet, samt Apples egen konservative guidance, som markedet konsekvent betragter som sat for lavt, og historisk får ret.

En sidste bemærkning omkring mediernes reaktion i forbindelse med Apple's seneste ruchetur nedad. Det er interessant at læse artikler og kommentarer fra bears og høre det negative syn på Apple. Sites som CNBC er fyldt med analyser og interviews med 'store berømte analytikere' som blandt andet mener: 'For Apple, its downhill from here'. Det er ufatteligt man kan høre tilsyneladende intelligente og højtbetalte folk tale så dumt og fuldstændig ignorere det fundamentale i Apple. Vi er glade for igen at kunne købe Apple med rabat.

Der kommer til at ligge mange farvede iPods, iPads, iPhones og Macs under juletræerne i år. Og de fleste knyttes med det samme til et kreditkort, når de bliver taget i brug.

"For something this complicated, it's really hard to design products by focus groups. A lot of times, people don't know what they want until you show it to them" - Steve Jobs


http://stockbloggen.dk/apple-inc-aapl-pa-udsalg/



19/11 2012 23:13 Kristensen 162423



Den ramte I da vist lige i røven - stiger om 7% i dag uden egentlige nyheder!?



20/11 2012 00:18 Martin NYSE 062427



Ja, det var så vidst lidt mere et tilfælde. Men alt andet lige så var det svært ikke at se en upside fra omkring $530. Hvis man betalte alle $120 milliarder ud til aktionærerne skulle Apple jo stadig koste $530...



20/11 2012 00:50 Occam 162429



Apple er god nok; men Mr. Market er helt rundtosset med prissætningen. I dag lod han aktien stige 38 USD. Markedsværdien steg med mere end 200 mia DKK!



20/11 2012 01:04 Martin NYSE 262430



Vi må jo bare vise os taknemmelige for, at han smider den slags muligheder i hovedet på os - og så lægger APMM market cap oveni værdien 2 trading dage senere.



20/11 2012 10:44 Bekele 062431



Mr. Market har mange humørsvingninger og dejligt at det perfekte effektive marked ikke eksisterer<span><img src=" title=":−)" />



5/12 2012 21:47 Martin NYSE 062903



Rimeligt fald idag, som jeg stadig mener er en købsmulighed. Er man teknisk fokuseret, kan det tyde på vi kan teste 526 indenfor kort tid, muligvis ned mod 480... Kommer vi det, så ville jeg gerne sende sønnikes college fund i spil - det vil sønnike dog nok ikke, han ved man skal sprede sine risici.

Men ovenstående ligner gode entry points for mig.



11/2 2013 15:39 Martin NYSE 063958



Jeg tror bunden pt er omkring 455, om vi skal teste den igen må vi se. Support ser ud til omkring 465. Men på nuværende niveau køber jeg mere og øger min GAK :-/ Om Apple blot er en anden stor IT virksomhed, så har den penge og cashflow. Value investering - snart med 3% div.



24/4 2013 21:33 Martin NYSE 165034



Jeg skyder mig selv for min dårligste timing nogensinde - simpelthen ikke fuldt egne principper godt nok. Apple skulle langt længere ned - som bekendt altid svært at kalde en bund.

Nå et regnskab senere - ikke videre prangende talmæssigt, og dårlig prognose. Men jeg hæfter mig ved produkterne stadigvæk sælger - margins falder, men det er jeg overbevist om til dels skyldes produkt cyklus. Jeg tror specielt markedet undervurderer fremtidig stabil earnings power fra eco systemet.

jeg holder stadig på Apple er et 'buy', som nok skal komme tilbage. Det sker dog nok først når vi får produkt nyheder, så man kan nok vente en rum tid med at investere.



11/9 2013 16:50 Martin NYSE 066426



Det er lidt fantastisk som man kan få lov til at køre turen op for at sælge dagen inden en stor release. Næsten garanteret profit hvergang.

Jeg holder stadig fast ved at AAPL er undervuderet på den lange bane, et Value play. Man skal stadigvæk ikke glemme mængden af cash på balance sheet, som er nok til at skab ravage, hvis man for alvor kommer i problemer.

Jeg er lidt mindre optimistisk på den korte bane, og efter næsten at have solgt ud nu, så er jeg helt sikker køber igen hvis vi når ned tæt på 400, endda skal vi måske ned til 380, før optimismen vender tilbage.

Analytikerne var ikke tilfredse med de nye produkter, omend jeg tror de måske er for negative. Nej - Apple er ikke low cost, men en billigere telefon vil nu om alt andet nok addressere et markede, som man ikke har idag. Cannibalization? Maybe, but not much.

Jeg tror der er en catalyst i China Mobile, når man annoncerer noget her. Jeg tror gerne de begge vil og det er et spørgsmål om at finde win-win balancen.



TRÅDOVERSIGT