Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

VP gebyr


62904 johnny57 5/12 2012 23:40
0
Oversigt

Jeg har forsøgt at slippe for det urimeligt høje gebyr, banken påstår at man ikke kan fravælge og at de ikke tjener på det. Mener at havde læst at det ikke passer, er der nogen som har brugbart skuds mod banken.

sent from iPhone6/12 2012 10:43 tola5 162908banken kan vil seld vælge hvad de vil tage i gebyre du kan så vælge af skifte bank vis du syns det er fordyrt en bank er jo et firma som alt andet6/12 2012 14:05 watthat 162915Jeg tror at det er gebyret fra VP der menes og saa vidt jeg har kunnet faa opsporet - uden at det er en garanti- saa kan dette ikke undgaaes!
Bankgebyret ved depotaendring kan godt undgaaes om banken vil!

Watthat6/12 2012 17:21 doodha 062916Saxoprivatbank - det som før hed E-trade bank - har indført nye priser.
Blandt andet har de indført er "gebyr for inaktivitet" på 150 kr. pr. kvartal, hvis man har mindre end 5 handler på et kvartal.

Det er jeg noget irriteret over, for jeg handler ikke så meget.

Men hva'... minimum-kurtagen er 29 kr. pr. handel; så 5 handler koster 145 kr. - så den nye prisstruktur animerer jo til at foretage flere småhandler frem for færre større.

Men stadigvæk er jeg lidt irriteret - for jeg føler, at jeg bliver manipuleret med.6/12 2012 23:53 nohope 062924Jeg skrider fra Saxo - der ligger for over 1000K men jeg finder mig ikke i deres nye gebyrer for inaktivitet, mine pensionsmidler bliver ikke handlet så ofte.12/12 2012 12:22 kryler 062991det er jo bare at ringe og give dem et "ultimatum" har du konto stor nok så er der ikke problemer ! hvis du ser hvad du betaler alle andre steder ( alt inc )så er der jo ikke noget at spare ved at flytte !12/12 2012 16:00 hmmm 062998Jeg er enig, Nordnet eller Finansnetbanken tager ikke VP-gebyr eller inaktivitetsgebyr, så skift dog!12/12 2012 18:18 Bryan 063001Finansnetbanken kendte jeg ikke, så du gjorde mig da lidt nysgerrig. :-)

Du har måske ret i at de ikke tager VP-Gebyr eller inaktivitetsgebyr. Men så tager de gebyr (25,- kr) for udbetaling af udenlandsk udbytte. Det vil betyde 50,- kr om året i gebyr for hver af mine udenlandske aktier da de udbetaler udbytte 2 gange om året. Altså flere hundrede kr i ekstra gebyr pr Aktie da jeg investerer langsigtet, gerne i aktier der betaler udbytte. Det er vist et dårligt bytte for at spare 12,50 kr ved køb og salg. ;-)

Det er vel et godt eksempel på det jeg mente i mit første indlæg. De tager måske ikke VP-Gebyr fordi der er fokus på lige netop det gebyr, men så henter de bare pengene andre steder. Fokuserer man kun på VP-Gebyret risikerer man at snyde sig selv.

I virkeligheden er det nok endnu mere kompliceret end mit simple regnestykke her. Jeg har faktisk konto hos Nordnet, men jeg bruger den ikke. Det skyldes at besparelsen på mine handler vil være minimal så det vil ikke kunne opveje minusserne. Jeg oplevede ret dårlig service fra Nordnet et par gange, jeg kan ikke handle engelske aktier og virksomhedsobligationer hos Nordnet og desuden "besværet" ved at have sin økonomi spredt.

Den væsentligste årsag til at jeg ikke følger dit råd om at skifte er dog at jeg opnår nogle fordele i Danske Bank ved at have mine depoter hos dem. Det medfører ganske enkelt en bedre forhandlingssituation når jeg sidder overfor min rådgiver at han har set mine depoter under sin forberedelse til mødet. Det har givet mig fordele der langt overstiger mine samlede VP-Gebyrer.

Saxobanks gebyr følger den debat der har været i medierne om bankernes øgede fokusering på gode og mindre gode kunder. Mon ikke denne fokus vil fortsætte ?
Det er måske ikke altid en fordel at gøre sig selv til en mindre god kunde for at spare et "ubetydeligt" VP-Gebyr ?

Ovennævnte betragtninger er naturligvis meget individuelle, hvilket gør det umuligt at vejlede andre. Vi kender ikke hinandens samlede økonomiske forhold og handelsmønster m.m.

Derfor vil jeg aldrig fortælle andre hvor de skal handle, kun gentage hvad jeg skrev tidligere :

Det handler om at se på det samlede regnestykke.12/12 2012 12:30 kryler 062992nu er det snollede 3 salg og 2 køb om måneden vi snakker om ! hvem har ikke det ?? ( så var det sku på tide at komme i gang ) hvis bare i handler på et sving i feks Vws så er de håndører jo hjemme så ved 3 sving er i ud over problemet med 5 handler og har givet tjent godt så det er faktisk en "hjælp" at de "tvinger jer til at gøre noget :-)12/12 2012 18:26 Bryan 063004Swingtrading er ikke en del af min strategi, og jeg ville nu ikke lade mig lokke af Saxobank (eller andre) til at fravige min strategi. :-)12/12 2012 12:35 kryler 062993Stocks
For accounts with little or no trading activity a custody fee of 0.28% p.a. will apply beginning 1 February 2013. For accounts with five trades or more during the calendar month Saxo Bank will continue not to charge any custody fees for Stocks.6/12 2012 20:26 Bryan 462919Bankerne køber en service hos VP og betaler naturligvis for den. VP havde i 2011 en omsætning på ca 350.000.000 kr.

https://www.vp.dk/flash/DK/Annualreport/Annualreport_..

VP tjener penge på dine handler. Når du forsøger at slippe for at betale, må det altså være fordi du mener at andre skal betale. Når en virksomhed (f.eks. en bank) har udgifter er det helt normalt at udgifterne sendes videre til kunderne, ofte med fortjeneste til virksomheden. Der lægges avance oveni prisen på en ydelse nøjagtig som købmanden lægger avance oveni prisen på en pose sukker. Så kan man jo altid diskutere om en banks gebyr er urimeligt højt eller en købmands sukker er for dyrt. Så har man som kunde jo muligheden for at prøve om man kan handle billigere andre steder. Men det er vel ikke rimeligt at forvente at man kan slippe for at betale.

Internetbankerne har valgt ikke at opkræve gebyret. Mon ikke det skyldes at det har en meget stor reklameeffekt da gebyret altid har været genstand for kritik af bankerne. Det er altså afgørende for dem at lægge deres fortjeneste andre steder. Tidligere undersøgelser har vist at f.eks. valutaspread har været brugt til at tjene det man mister ved ikke at opkræve gebyret. Kunderne opdager måske ikke at de veksler til en lidt dårligere kurs når de handler udenlandske aktier, men et synligt gebyr springer straks i øjnene.

Så kan man jo altid diskutere hvad der er mest rimeligt. Bankerne har valgt at fastholde gebyret trods kritiken. De kunne også have valgt at droppe det og så have hentet pengene hjem på andre måske mindre synlige måder.

Saxobank har nu valgt et gebyr når man ikke handler. Det er deres måde at hente penge fra kunderne så de kan få deres udgifter dækket. I sidste ende er det altid kunderne der betaler en virksomheds udgifter.

Som kunde har man et valg. Men ligesom det nok ikke vil være fornuftigt at vælge købmand efter prisen på sukker alene, er det heller ikke fornuftigt at vælge mægler efter et enkelt gebyr. Det handler om at se på det samlede regnestykke.6/12 2012 23:13 johnny57 062923Jeg har lige fået min kvartals depotgebyr 520 kr udover kurtage er vel lidt i overkanten syntes jeg.

sent from iPhone7/12 2012 13:50 Aliaz 162941For en del år siden kunne VP-gebyret for ændringsmeddelelser vist godt fravælges, hvis man ej ønskede at få notaen.
Mig bekendt skulle dette være blevet ændret således gebyret nu er tilknyttet den EDB-mæssige ændring/omkostning og derfor kan man ikke længere undgå det - med mindre altså man kan få banken til at betale/give favør (og det vil de næppe).

Internet-børsmæglere har nok valgt det som "gratis" for at have et godt trækplaster. De må så selvfølgelig indhente tabet på fx valutaspread.

Nordnet er fremragende. Har anvendt dem i en del år.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER