Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forventninger til 2013


63088 Alberto 18/12 2012 16:29
Oversigt

Mange eksperter og iagttagere spår, at vi står over for (endnu) et stort aktieår 2013. 2012 var god og 2013 bliver ligeså god eller bedre!

Argumenterne er mange:
1)Boligmarkedet i USA er i bedring,
2)Renterne er i bund,
3)"Fiscall cliff" skal lige aflyses med nogle politiske studehandler, så er USA i den bedste gænge.......
4)Grækenland er klaret i og med udbetalingen af december raten og resten er Sydeuropa er der ro omkring, Tyskland og skandinavien klarer sig!
5)EU er efterhånden ved at komme op i gear angående håndteringen af krisen - lånefaciliteter, bankeftersyn, fælles fodslag ect.
6)Kina undgår den hårde opbremsning og vækster igen grundet stor vækst i urbanisering og middelklassens øgede forbrugskrav,
7)Den finansielle stimulus (læs: seddelpressen) fortsætter til gavn og glæde for aktiemarkedet.....
8)Ingen reelle investreringsalternativer.
9)Forbruget kommer igang igen i 2013........

Det kan såmænd godt være, at synergien i alt dette virkelig vil give et super aktieår 2013! -Jeg troede jo fejlagtigt heller ikke på 2012 som et stort aktieår, så hvorfor ikke?

Der er kun dette, at min - håber jeg - sunde fornuft siger noget helt andet. Det kan være, den spiller mig et puds, men et kig ud af vinduet til verden, fortæller en anden sandhed:

1) Boligmarked i USA i svag bedring grundet meget lave priser og realkreditrente kunstigt holdt nede gennem stimulusdollars i vognladninger - ok her er nok noget!,
2) Renter i bund: se overfor + ingen vækst
3) Fiscall cliff: Jamen, det der sker i disse dage er da ingen løsning af USA´s gældsproblemer - kun (katastrofal)udskydelse af et katastrofalt problem! USA gæld: 110% af BNP, Japan gæld: 220% af BNP, Grækenland gæld: 200% BNP, Sydeuropa gæld:kan den ikke på stående fod , men +100 er jeg sikker på, Tyskland, Frankrig? -Var det ikke noget med, at en gæld på over 90% af BNP var oppe i det røde felt og truede med at blive selveskalerende? DK: well, vi prøver at stramme ind, men der skal ENORME besparelser til - såååååå: Det er velment men utilstrækkeligt!
4+9) Grækenland er et land i opløsning - sammen med det øvrige Sydeuropa, godt nok i noget mindre målestok: Frygtelig stor arbejdsløshed, ingen vækst, social uro. Nordafrika og mellemøsten ulmer af social uro og borgerkrig! Hos os bliver nu også den offentligt ansatte middelklasse fyret i bundter: Hvem er det, regeringen mener skal sætte gang i forbruget? En hårdt presset (bla. på friværdien), fyringstruet middelklasse? Elller studerende på SU - eller pensionisterne? Man kunne blive ved....
5) Krisehåndtering i EU? Af en flok navlepillende nationalstater med elendigt fungerende demokratier, som ikke kan/vil tage de nødvendige skridt, og af en flok levebrødspolitikere, der spekuerer i at sidde på taburetten ved at føje befolkningen med kortsigtede, utilstrækkelige lappeløsninger? -Næppe....
6) Kina - joooo..... ok - måske! Selvom jeg nu også tror, de skal ned i kadence,
7) Lad seddelpressen køre!: Umiddelbart lyder det ikke sundt!
8) Rigtigt!

Jeg er oprigtigt i tvivl, så lad os tage den igen - Vil vi ride videre på (aktie)bølgen eller kommer vi ned på jorden (helt ned) i 2013?

Hvad jeg specielt gerne vil vide noget om er dette: Hvad er konsekvensen af den kolossale gældssætning i verdens stater? Og hvordan og hvornår vil denne konsekvens udmønte sig? Er der overhovedet en konsekvens? Hvem har udlånt og hvad med fornyelsesproblematikken? Går ud fra, det blandt andet er dette, der ligger bag Fiscall Cliff begrebet? Skal der ske det samme omkring Japans gæld, som er sket med Grækenlands gæld (eftergivelse +70%) -Hvem vil i så fald betale for dette?

Dette er tænkt som en lille jule-leg/quiz/tankespil til dagene i ly af juleanden og flæskestegen......

God jul

A



18/12 2012 19:55 renek 363093



Jeg ved godt, at jeg allerede har spammet forum med det samme indlæg, men skulle det være forbigået nogle (oh rædsel...), så er smider jeg det her igen:

http://www.market-trends.net/blog/forudsigelser.html

Vi er med Alberto's meget fine oplæg ude i forudsigelsens kunst. Det er noget jeg personligt har tabt mange penge på. Derfor mit ryk mod mere systematiske tilgange.

Om "The Big Picture" kan jeg henvise til denne oldgamle tekst fra min side også:

http://www.market-trends.net/blog/hvilket-scenarie-tror-du-pa.html

Skudt fra hoften bør vi alt andet lige befinde os tættere på slutningen af det bullmarked, som startede i 2009 end f.eks. midtvejs...men "the trend is your friend", så so far so good <span><img src=
" title=":−)" />



18/12 2012 20:05 renek 263094






9/1 2013 01:41 actdk 063340



http://www.mebanefaber.com/2012/11/30/hercules-hercules/

Gemmer lige denne under denne tråd..



19/12 2012 00:32 actdk 063097



Synes nu det er meget rart du "spammer" lidt <span><img src=" title=":−)" />



19/12 2012 14:43 renek 063119



Godt at høre Act :-D



19/12 2012 08:55 Alberto 163102



Forrygende artikel hane! -Nu ved jeg pludselig, hvad jeg skal bruge noget af juleferien på...... tak for det!

"Interviewer: If the politicians don't act, do we eventually face a choice between very high inflation or deep recession?
JR: ...the only way to inflate your way out at that point is to really print money!
...
Interviewer: What happens to the relative values of currencies in a situation like that?
JR: The dollar disappears"

Jamen, det kunne vel have være skrevet igår - og så i 1988 for 25 år siden ??!!

Alligevel må nogle - f.eks. beslutningstagerne i Federal Reserve (?) - vel have et eller andet bud på, hvilke konsekvenser eller ikke konsekvenser deres tiltag vil få - udover at det var/er nødvendigt for at undgå den absolutte recession! Ellers er det sgu´uhyggeligt, du!! Deres tiltag ser jo ud til i første omgang at have givet præcis den ønskede bonus, så helt novicer er de jo ikke...... Men det ligner udefra set: Den største finansielle ballon i min tid (1958).... i hvert fald!!!

Når - eller hvis - disse fantasilioner skal betales tilbage til dem, der har finansieret seddelpressen, er det svært at se andet end et ragnarok for foreningen USA, eller? Vi oplever det med f.eks Spanien i øjeblikket og arbejder på, at en endnu større spiller så skal tage ansvaret (EU) - og så kan vi køre videre, indtil gældsætningen i hele EU når samme højder - hvad snart kan ske, da alle lande i EU næsten uden undtagelse er dybt præget af krisen og forgældede til skorstenen! Og jeg tænker bare: Er al denne gæld kun virtuel, eller er der derude i cyberspace nogle, der forventer at få forrentning af deres investering?

-Vi så hvordan Grækenland kunne (kan: De er langtfra færdige!) nedskrive gæld med - var det 70 % ? sidste år. Hvornår skal Japan til at nedskrive gæld (220% af BNP)? -Når renten stiger ½ point? Ok - så må vi for alt i verden holde renten i ro!! -Efterhånden kan alle almindelige markedsmekanismer, hvis frie fluktuering jo er hele markedsøkonomiens nerve og egentlige berettigelse, stivne fuldstændigt i cyperspace. - Fordi vi alle i den industrialiserede verden er enige om i vældfærdens navn IKKE at ville acceptere - de nogle gange grusomme - konsekvenser af markedsøkonomien.....

Hvor bringer det verdens nationer hen? -Dem som skal garantere: Sikkerhed for borgerne, sygehuse og veje, uddannelse og alt muligt andet...... f.eks forsørgelse under arbejdsløshed? Vi ser det i Grækenland, vi ser det i Spanien, vi ser det i Ægypten...... vi ser det i USA (47 millioner mennesker modtager pt. madbilletter) og vi ser det i Danmark-i meget mindre målestok heldigvis!

Sååå.... verdens stater og verdensøkonomien har det strålende sammen med aktiemarkedet i cyperspace. Carlsberg ligger 7% under ATH (2007) og forventningerne til, at firmaerne skal ud og tjene kassen er store - men hvor er NOVO henne, hvis EU og USA ikke længere kan give tilskud til diabetesbehandling? I øvrigt: USA fungerer vel sundhedsmæssigt mest vha. private, firmafinansierede sundhedsordninger? Har den nye sundhedsreform overhovedet rokket ved det? Nå - men så er det jo kun de 47 mill. + resten af de arbejdsløse, der får problemer med behandlingen for fedme !!!! -I sig selv et ret paradoksalt udsagn, ikke?

I hvert fald er det sådanne betragtninger og nydannede ord som "omkostningseffektivitet" (det bedste præparat er ikke altid det, der er mest "omkostningseffektivt") i sundhedssektoren, der har fået mig til at sætte investering i biotech på vent på ubestemt tid! -Der bliver nemlig som jeg ser det, ikke rigtig penge til forskning fremover, og de biotechfirmaer, der overlever, er dem, der f.eks forsker i effektiv dianosticering, scanning mv. - Mao - jeg tror, vi vil se en strukturændring i medicinalindustrien.

En lang smøre til morgenkaffen..

Tak for input, hane!

A



19/12 2012 14:44 renek 063120



Ja i lige måde et super indlæg fra dig. Meget interessant at du vil holde dig fra medico.



20/12 2012 09:56 Alberto 063124



Medicinalindustrien er et eksempel på en branche, der leverer til staten og/eller er afhængige af tilskud fra staten. Disse brancher bliver i min optik hårdt pressede på pris i fremtiden, fordi mange stater ikke vil have råd til at lade sundhedssektoren have den vægt i statsbudgettet som tidligere.

Vi ser i Danmark frem til en overenskomstforhandling med de praktiserende læger, der vil have meget svært ved IKKE at ende i konflikt! - Det bliver noget med at deponere ydernumre og KAN blive ganske ubehageligt også for almindelige mennesker - og medicinalbranchen...

Læger er i DK forpligtiget til at ordinere den billigste af to jævnbyrdige præparater. Hvis "omkostningseffektivitet" vinder frem som et bærende princip, vil vi se meget videre rammer for jævnbyrdigheden - f.eks på bivirkningsprofiler, pris vs. effektivitet oa. "Aben" for staters dårlige finanser kan meget hurtigt ende hos leverandører som medicinalindustrien, der så vil have meget svært ved at forsvare prisen på udvikling af nye behandlinger og præparater. - Dette kan blive meget skidt for biotechvirksomheder, der prøver at lave aftaler med medicinalbranchen, med mindre selvfølgelig de kan fremvise produkter, der letter og effektiviserer! F.eks inden for diagnostik: Bioporto eller Exicon porteføljen er måske interessant! - Måske specielt sidstnævnte?....

Jeg har endnu ikke læst, hvorfor Lundbeck skruer ned for forventningerne til de kommende år, men jeg vil læse lidt på det fordi: Jeg tror, den ovennævnte tendens meget nemt vil kunne ramme leverandørpriser på psykofarmaka, som jo er Lundbecks speciale. -Måske er det allerede ved at ske og med i selskabets forventningspulje?

Vi ser i øjeblikket en eskalering i "sweetdeal forbrug". Forbrugere vil gerne bruge penge - men de vil have væsentlig mere for dem, end for år tilbage! - I går var jeg med min kone på julegaveindkøb. Hun lagde en skjorte til 600 kr på disken og sagde, hun godt ville købe den - men kun for 400 kr! Det var ingen problem overhovedet og hun fik i tilgift et par gode sokker til 100 kr. oveni!! Detailhandelen bløder og det falder tilbage på producenterne. Jeg tror vi i foråret vil se volumener falde moderat - og indtjening falde substantielt i mange forbrugsrelaterede brancher... Men nu er turen også kommet til statslige leverandører som bla. medicinalindustrien, der som jeg ser det, vil mærke det samme pres fra deres aftagere....

Men aktierne bliver nok ved med at stige ....

God dag

A



10/1 2013 08:18 Alberto 063363



For lige at kvalificere mine holdninger til medicinalbranchen og tidens trend "omkostningseffektivitet":

"Medicintilskudsnævnet har nu skærpet sin indstilling og foreslår, at Levemir fremover bliver sidste valg, når lægerne skal udskrive insulin." (Berlinske Buisness 10/1)

Dette er efter min mening et vink med en vognstang om, at NOVO's succes ikke bare fortsætter ind i himlen! -Mon ikke det er ved at være PP tid dèr? Og endnu en bekræftigelse af, at medicinalbranchen som afhængig af tilskud fra stater går en svær tid i møde.....

A



26/12 2012 00:38 Alberto 063206



Super konstruktiv artikel: "Hvilket scenarie tror du på?"

Dejligt at have fundet din side at last!

Spørgsmål der trænger sig på i forbindelse med din spændende matrice, der giver en god overall idé om afkast over 10 år med forskellige P/E -scenarier:

1) Taler vi om gennemsnitlige P/E - niveauer, eller skal man læse skemaet som en rettesnor ved entrance i enkeltaktier med en giver P/E?

2) Jeg synes, det er svært at vurdere, hvilket "slut P/E-niveau" vi i øjeblikket sigter imod - i hvilke aktier. Jeg er meget enig i, at det bevæger sig nedad og givetvis ikke har nået laveste niveau. -men hvornår er nuværende 10-års periode startet? Eller starter man "tilfældigt" og siger: X selskab, P/E jan.2013 - jan. 2023?

3) Da vi ikke kender "slut P/E-niveauet" i nuværende cyklus, er således både start - og slut niveau temmelig ukendt og skemaet kan således kun bruges overordnet..... Som du kan høre, synes jeg, skemaet er noget svært at få "has" på. -Men det kan jo også være mig, der ikke læser dygtigt nok?

Hilsen

A



29/12 2012 15:18 renek 063236



Hej Alberto. Undskylder det sene svar - juletid <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

1) Der er tale om PE for SP500 så du skal se på generelt niveau og ikke aktieniveau.

2) Nuværende tiårs periode er startet i 2002 og vi kommer fra et højt niveau gående mod et lavere. Det skal helst under PE 10 for at vi kan "kick starte" et nyt sekulært bullmarked (som f.eks 1980-2000).

3) Du må endelig ikke gå ned på enkeltaktieniveau men forbliv på indeksniveau.

Mange hilsner

René



TRÅDOVERSIGT