Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Negativ fokus på Vestas i morgen?


63098 troldmanden 19/12 2012 00:44
Oversigt

Som de fleste sikkert er bekendt med så fyrede vestas i foråret deres CFO. Bla med henvisning til at han havede handlet illoyalt og brugt en masse penge på et hemmeligt projekt uden ledelsens viden.

Senere kom det frem at dette hemmelige projekt drejede sig om indkøb af nogle møller fra flere af vestas kinesiske konkurrenter, således vestas kunne nærstudere dem og se hvordan de kan bygge dem så billigt.

I morgen afsløre ekstrabladet at store dele af ledelsen inkl Ditlev var bekendt med "projekt Dragon". Hvis det vitterligt er tilfældet så er det da i høj grad en spøjs begrundelse han er blevet fyret på. Og så komemr der et ordentligt rul på den sag.

MEN selve det faktum at indkøbe flere af disse møller synes jeg ikke der er noget suspekt i. Kineserne har også indkøbt flere Vestas møller. Og selvom der er tegn på man stille og roligt begynder at fokusere mere på kvalitet frem for kvanitet i Kina, så skader det bestemt ikke at lade sig inspirere af hvordan kineserne bygger billige møller.

NEJ vestas skal ikke til at bygge billige bambus møller til den vestlige verden. Men de er ved fuldstændigt at blive skubbet ud af det kinesiske marked. Et marked som udgør omkring 40% af verdens markedet. Så ja jeg synes faktisk det giver god mening at nærstudere flere af de keniske konkurrenter. Men det synes nu at være blevet en varm politisk abe ingen vil røre ved. Og derfor slagsmålet


http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1886584.ece



19/12 2012 07:01 Nick60 063099



Troldmand, er helt enig med dig. Der er intet suspekt i at købe konkurenters produkter - helt normal business og har intet med industri-spionage at gøre. Men er det korrekt, at havde Ditlev kendskab til det, og så samtidig afskediger sin CFO og på det nærmeste beskylder ham for bedrageri, så har Ditlev nu et stort problem - og ja, desværre vil det nok give en del negativ omtale i medierne i den kommende tid. Hvordan markedet reagerer får vi at se i løbet af dagen.
Kunne Vestas nu blot få nogle rimelige gode ordrer i hus i løbet af de næste par uger, bliver der forhåbentligt lidt mere arbejdsro til dem.

Men spændende bliver det, de næste par uger.



19/12 2012 07:45 cykling 063100



Henrik nørremark blev afskediget fordi der ikke var styr på økonomien generelt.

Ikke Vestas vanskeligheder som sådan.Men hullet imellem det man forventede og de gentagende nedjusteringer.

Det den nuværende sag handler om er mere mystisk.Selvfølgelig har man et projekt hvor man ser nærmere på konkurrenternes produkter.

Det der virker mærkeligt var at man fra Vestas side tog det usædvanlige skridt og ophæve fratrædelses ordningen.

Jeg tror ikke det som sådan handler om projektet.Men mere om at der ikke er blevet leveret de 16 Vindmøller til projektet som Henrik har betalt for.Altså bedrageri.

Det er ikke sikkert Henrik er alene om det.Men en måde og prøve og få Vestas til og henlægge sagen på er og true Vestas.Hvis i afsløre os så har vi også noget på jer.Industri spionage



19/12 2012 10:08 TOPspiller 063104



Jeg kender ikke meget til sagen, men hvis det er tilfaeldet at moellerneikke kom op men man har betalt for det. Saa er mailen derbliver refereret til da et selvmaal! Ja DE kendte til det og der staar at de er oppe at koere ved aarets udgang. Hvis de saa ikke er det, saa biser det jo bare at det var det DE troede da det stod i mailen.



19/12 2012 09:50 mccarthy 063103



http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1886584.ece
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-58121659:ole-krohnen-pinlig-retssag-er-et-st%C3%A6rkt-v%C3%A5ben.html
Jeg ved ikke hvad præcis Nørmarks sagsanlæg går ud på, men hvis det er noget i retning af 'jeg er berettiget til min aftrædelsesgodtgørelse fordi DE var vidende omkring de forhold der endte med at blive brugt som begrundelses for min afskedigelse', så er den naturlige løsning jo at Vestas fyrer DE og atter uden aftrædelsesgodtgørelse. Sikke en omgang rod - er DE vidende om forholdene så er det skidt, og hvis han ikke er vidende om forholdende, altså ikke har passet sit job ordentligt, så er det skidt.
Ren loose-loose. Håber sagen hurtigst muligt kommer for retten eller endnu bedre, at der opnås et kompromis inden.



19/12 2012 12:11 troldmanden 063112



Ja det er en meget speget sag. Men kan se vi alle er enige om det ikke er selve det faktum at man har forsøgt at købe konkurrent møller.

Forstår ikke hvor det blev standset i sidste øjeblik med køb af de møller



TRÅDOVERSIGT