Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

G5 Entertainment


63123 Aspekulant 19/12 2012 20:31
Oversigt

Jeg har holdt øje med G5 Entertainment i et godt stykke tid, og her i dec tog jeg så beslutningen om at blive aktionær. Jeg vil gerne dele mine tanker omkring selskabet og hvorfor jeg har købt.

G5 udvikler spil til en lang række platforme, men indtjeningen ligger primært i spil til mobile (iPhone, android etc). Udover at udvikle og udgive deres egne spil har de også et samarbejde med over 80 udviklingshuse, hvor de f.eks hjælper dem med at portere gamle PC spil over på mobile.


Vækst, EPS, PE etc:
De har haft en imponerende vækst de sidste par år, og deres mål er at fortsætte med en vækst omkring 90%. Deres guidance for 2012 er en omsætning på 87mio, driftsresultat på 30mio og EPS på 3,2, hvilket de gentog i Q3 rapporten den 15. nov.

Med dagskursen på 49,9 giver det en 2012 PE på 15,59, hvilket jeg ser som meget attraktivt for en virksomhed i så stor vækst og en Margin omkring de 30%. Hvis jeg ser frem mod 2013, og plotter tallene 90% vækst, 30% Margin og en skat på 15% ind, ender jeg på EPS 5,27 og en PE på 9,45. De har et erklæret overordnet mål på "300 MSEK annual revenue and 100 MSEK operating result in a couple of years", og det vil de nå i 2014 hvis væksten fortsætter i samme tempo. (2014-PE: 4,7)
Det er et ambitiøst mål og jeg er ikke sikker på de når det allerede i 14, men de har dog vist de rigtige takter indtil nu og jeg er pt optimist.

En af årsagerne til min optimisme er at smartphone og tablet markedet vokser så hurtigt som det gør, og det betyder flere potentielle kunder til G5. Især tablet markedet ser jeg værdi i da de egner sig bedre til mange spil, og brugerne spiller væsentligt mere og bruger flere penge, sammenlignet med smartphone brugere. Ud fra de seneste forudsigelser fra IDC bliver der solgt 122mio tablets i år, 172mio næste år og 282mio i 2016.

Til udviklingen af spil anvender G5 deres eget udviklede Talisman Technology, hvor de kan udvikle spil på tværs af platforme/devices som bl.a. iPhone, iPad, Android, Blackberry, Windows Mobile, PC, Mac. Det betyder bla. at de på relativt kort tid, og uden de store omkostninger, kan udgive et spil til android som de tidligere udgav til iPhone.

At Android brugere smider færre penge på apps end iPhone brugere er velkendt, men de er ved at blive mere generøse, og indtjeningen per bruger er steget væsentligt siden januar. Ikke uvæsentligt når man ser på udviklingen i fordeling mellem Android og iPhone/iPad.


Freemium
Hvert år har G5 øget antallet af spil udgivelser, og de har også haft stor succes med en ny forretningsmodel, Freemium, som de første gang forsøgte sig med i august 2011, med deres meget populære Virtual City Playground. I stedet for den traditionelle model, hvor de tager en fast pris for et spil, er "Free-to-play" spil gratis at spille, men de er designet til at få brugeren til at bruge penge på in-app køb af forskellig slags. De fleste brugere vil ikke give mere end maks $5-7 for et spil, men det ser ud til at mange bedre kan retfærdiggøre at bruge f.eks. $20+ på et spil, hvis de gør det i små bidder over en periode.

Den nye model giver altså mulighed for at hæve et spils indtjening per bruger, og i perioder i Q3 har VCP alene stået for mere end 1/3 af salget, selv et år efter udgivelse. Det viser tydeligt mulighederne i modellen, og de har siden udgivet flere af denne type og lover flere er på vej, hvilket jeg ser som endnu en vækstmotor for G5.


Timing
Mht til timing af køb har december de sidste par år ikke været helt ringe, da kursen efterfølgende er eksploderet i januar til omkring det dobbelte. Kursen ligger stadig tæt på hvor det sidste januar rally toppede, så jeg tror der er gode chancer for en gentagelse (bull) . Dette rally ser dog ud til at have tyvstartet her i dec., hvor jeg startede mit indkøb den 3. i kurs 43, og har sikkert alt for mange nu <span><img src=
" title=":−)" />!


Link til G5 kvartal-/årsregnskaber, præsentationer, interviews etc:
http://www.g5e.se/corporate?t=rep



31/12 2012 01:41 Aspekulant 163244



En lille juleopdatering:

17,4mio nye iOS og Android devices blev aktiveret juledag, og 51% af dem var tablets! Til sammenligning var det 6,8mio juledag sidste år, og 4mio i snit mellem 1. og 20. dec.

Mht app-downloads blev der også slået rekord juledag med 328mio downloads, sammenlignet med et gennemsnit på 155mio mellem 1-20. dec.

G5's spil ligger fortsat rigtig flot på listerne over mest indtjenende, både nye spil som Green Jelly, Dark Arcana, The Secret Society, og ældre spil som Virtual City Playground og Lost Souls.

Vi kommer til at høre mere fra G5 allerede i starten af januar, som tidligere år. Fra deres IR kalender:
"Q4 2012 Preliminary Results Announcement - First half of January 2013"

Godt Nytår! (bull)



3/1 2013 22:11 Aspekulant 063257



Det foreløbige resultat for Q4 er lige på trapperne, og jeg tror det bliver allerede i morgen da de plejer at komme få dage efter et kvartals afslutning. Jeg har derfor set lidt mere på, hvor jeg tror de lander i forhold til hvad de har guidet med.

Deres guidance for 2012 er som nævnt en omsætning på 87mio, driftsresultat på 30mio og EPS på 3,2. Hvis de skal lande på de to beløb skal de ifølge mine udregninger have en Margin i Q4 på ~50%, hvilket jeg ser som lidt for optimistisk. Det skyldes bla. at de i Q2 "kun" havde en Margin på 19,5% pga. øgede investeringer.

Mit personlige bud/gæt er at de ryger over på omsætningen og lander på 90-91mio og et driftsresultat på 28-29mio, bla. ud fra tidligere forhold mellem q3 og q4 og de fortsat gode placeringer på listerne over mest indtjenende spil. Det vil give en Q4 Margin på ~39-41% og en EPS på ~3.

Selvom jeg er skeptisk over om de når deres guidede resultat, så kan det øgede salg af tablets måske alligevel betyde at de når det, men det får vi snart at se <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>. Uanset om de kommer nærmest mit eller deres eget bud, mener jeg dog fortsat at aktien er prissat alt for lavt.


Og så lidt mere statistik leveret af Flurry:
I den sidste uge af året blev mere end 50mio nye iOS og Android enheder aktiveret, og 1,76mia apps blev downloaded - begge nye uge-rekorder. Til sammenligning blev der i gennemsnit downloaded ca. 1mia de første to uger af dec. (bull)

Link til flere tal fra Flurry:
http://blog.flurry.com/bid/92809/Holiday-2012-Delivers-Historical-Worldwide-App-Downloads

(ps.: Jeg har aktier i G5)



TRÅDOVERSIGT