Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Axa - fransk forsikringsselskab


63486 Okonomen 15/1 2013 13:42
Oversigt

Vil lige høre om nogen havde noget interessant at sige om Axa, et fransk forsikringsselskab. Jeg "faldt" over Axa i Aktionæren hvor Thorleif Jackson havde sammenholdt 10 store livsforsikringsselskaber. Her skildte Axa sig pænt ud:

KIV ~0,7-0,8
PE 2012 ~ 7,0
PE 2013 ~ 6,0

EKF 2012 estimeret: 10 %
EPS 2012 estimeret: 1,86 EUR

Børsværdi: 39 mia. EUR

Direkte udbytteafkast ~ 5,0 %

Jeg synes Axa ser virkelig billigt ud sammenlignet med flere konkurrenter, og udbyttet er også flot (bl.a. pga. den billige pris for aktien)

Jeg har kigget i deres halvårsresultater for 2012 og de ser fornuftige ud. Nogen der er enige/uenige og hvorfor?

Jeg ser Axa som en relativ sikker langsigtet investering med fornuftigt udbytte



16/1 2013 09:52 TeamGarlic 063496



Hey Okonomen
Min første tanke med et fransk forsikringsselskab er deres beholdning af værdipapirer og i særdeles i ClubMed-landene. Deres lave K/IV kan skyldes, at anlægsbeholdningen ikke har nominel værdi. Ved ikke om forsikringsselskaber må udlåne penge, men i bekræftende fald kunne de også være involveret i ClubMed på den led.
BørsUdsigten v/Allan Thestrup har for år tilbage udpeget Frankrig som det endelige mål for spekulationen i EURO'ens re-organisering eller fald.
En anden faktor, som kan ramme dem er den in-direkte via investering i aktier og Obligationer fra andre selskaber, som kan blive ramt af uro i ClubMed - en domino-effekt.
Men vi skal også huske Warren Buffets kloge ord:
'Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful'
Best of luck.



TRÅDOVERSIGT