Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

8 undervurderede amerikanske aktier med højt udbytte


63538 Okonomen 18/1 2013 14:01
Oversigt

Faldt over denne artikel: http://seekingalpha.com/article/1087141-8-high-yielding-dividend-stocks-with-very-low-peg-ratios?source=yahoo

Disse amerikanske selskaber er ifølge forfatteren meget billige. De handles alle under PEG ratio på 1,0 (p/e to growth rate). Det direkte afkast er minimum 4 %, gennemsnits vækstestimater er minimum 10 % (nogle af kravene)

Synes generelt brancherne disse 8 selskaber befinder sig i kan være en af grundene til at de er billige. Men hvad synes I kloge hoveder derude? <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



18/1 2013 20:12 cfrimodt 063545



Hej Okonomen, uden at have læste andet end den artikel du henviser til, lyder flere af dem da meget godt. Dog kan jeg ikke forstå hvorfor han går helt i selvsving over PE på ca 12 og kalder det "very low PE".

Desuden er jeg lidt irriteret over at de betaler så højt udbytte, da det jo betyder dobbeltbeskatning for os i Danmark, da det så vidt jeg har læst mig til er relativt besværligt at tilbagesøge den betalte udbytteskat fra andre lande (hvor der vidst skal søges hos det pågældende land), og det kun er en del af den betalte udbytteskat man kan få tilbage, så jeg er langt hellere fri for udbytte på de udenlandske aktier... :o(



18/1 2013 21:40 Tonny9 063548



Det er ikke det store problem med Amerikanske aktier.
De trækker 15% a/c og det svarer til hvad der er aftalt i dobbeltbeskatningsaftalen.

Dog skal man være opmærksom på, at hvis det er ADR aktier trækkes der den a/c skat som "hovedaktien" beskattes med i "hjemlandet"

Netop ADR aktier er der jo en del af på børserne i USA.



20/1 2013 15:27 cfrimodt 263565



Jeg har skimmet lidt i regnskaberne fra de 4 af selskaberne, som havde mest attraktive nøgletal:


PDLI så umiddelbart mest interessant ud målt på nøgletallene men så ikke helt så smukt ud nedenunder (husk dog, at jeg kun har skimmet):
* Deres Egenkapital er negativ. Godt nok ikke meget negativ (K/IV = ca -10), og den har også forbedret sig kraftigt over de seneste par år, og den går vidst ca i nul om et 7-8 måneder tid med nuværende indtjening, men man vil trods alt helst have aktier med positiv Egenkapital.
* De ser ud til at få deres indtjening fra royalties på noget "humanization of monoclonal antibodies", som skulle kunne gøre godt ved noget kræft-halløj, men de skriver om noget final patant expiry i december 2014. Jeg kunne ikke lure om det gælder alle deres patenter eller kun nogle af dem, men det lyder lidt skidt either way.
* De har udstedt en del Obligationer, som kan konverteres til aktier eller har nogle Warrants tilknyttet (det var lidt utydeligt), men i hvert fald svinger antallet af diluted shares en del med aktiekursen (nogle år med 20%) (når kursen stiger antages det, at obligationsejerne vil udnytte mugliheden for at konvertere til aktier, hvilket jo lægger lidt en dæmper på stigningspotentialet).
Så PDLI er et no-go for mig.


IRSA køber, udvikler og driver inkøbscentre, hoteller, boligblokke mv i Argentina. K/IV er ca. 0.9 og PE forward ca 7. De har tjent ret ok de seneste tre år, omend jeg undres over hvad der bliver af deres skattebetalinger. Iflg finance.yahoo tjente de i 2012 57.8mio USD før skat, skatten var så 22.7mio, minority interest 3.0 mio, og så lander Net Income på hele 61.9mio USD (wtf? 57.8-22.7-3.0 giver da ikke 61.9!). Det samme gælder for de andre år... I øvrigt spøjst at de har 456mio i long term depth, men nul renteudgifter... (Casper er forvirret).
Derudover tænker jeg "hvem pokker ved hvordan boligmarkedet i Argentina står til, og hvad fremtidsudsigterne er" Det kinesiske boligmarked hører man i det mindst en del om, og der er lidt delte meninger om hvor det skal hen (dog har developerne der i det mindste ekstremt gode kår, da de nærmest får hele beløbet for en lejlighed inden den overhovedet overdrages til køber).
Anyway, målt på nøgletal er IRSA ca 3 gange så dyr som min XINyuan Real Estate (placeret i Kina), som jeg hellere ville øge end at købe IRSA.


TCRD: "is a private equity and mezzanine firm specializing in mature, bridge, PIPES, industry consolidation, acquisition, recapitalization, change of control transactions, and growth capital investments in both sponsored and unsponsored middle-market companies. It provides junior debt and equity to both private and public companies"
Det forekomer mig, at det de foretager sig er at investere i hvad der svarer til virksomhedsobligationer endda med en vis gearing. Dvs de må have en højere risiko end virksomhedsobligationer, som til at starte med vel næppe har en bedre risk-reward-ratio end aktier...
Desuden ryger knap halvdelen af indtægterne på diverse "fees" (Base management fees, incentitive fees, administrator expences, professional fees, Credit facility interest and fees, directors fees osv). Nogle af de udgifter er sikkert reelle nok, men det lyder for mig som om der sidder en ledelse af rager rigtigt godt til sig... ("Incentitive fees" var f.eks. 4.7mio ud af en oms på 37mio)


TWGP: Forsikrer nærmest alt mellem himmel og jord. Fra 2009-2013E er EPS: 2.4, 2.5, 1.5, 1.4, 2.7. Det forekommer mig som værende en lidt svingende indtjening, som vel næppe er stabil nok til at man med rimelighed kan forvente 18% EPS vækst pr år de kommende 5 år (fra 2009 til 2013E er indtjeningen således vokset 3% pr år i snit). Jeg skal dog ikke kunnen afvise, at der kan findes forhold, som gør at man forventer en så kraftig vækst de kommende 5 år (og jeg har ikke orket at gennemlæse en hel årsrapport for at se om jeg kunne få øje på de forhold).
Men vækst eller ej, så er en PE på 7 da heller ikke helt at kimse af.
Personligt er dog lidt loren ved den slags forsikringsselskaber med den stigende mængde naturkatastrofer, terror, epedemier osv som verden (og især USA) døjer med...

Så jeg tror faktisk ikke, at jeg springer på nogle af dem... :o(



20/1 2013 21:07 NedOp 063568



Hej Casper

Jeg faldt over din henkastede bemærkning omhandlende XINyuan, og efter lidt research må jeg sige at den ser billig ud.

Har du gjort dig nogle tanker omhandlende aktions troværdighed? Billige kinesiske selskaber gør mig bekymret.

Medmindre jeg finder noget der gør mig bekymret, så vil jeg fortsætte med at undersøge sagen. Måske ender det med at jeg køber en portion.

Jeg kan se at XINyuan både køber aktier tilbage, og betaler udbytte. Spændende.



20/1 2013 23:06 cfrimodt 263569



Hej NedOp, jeg har selvfølgelig lidt samme frygt, at det måske kan være et fupselskab. Jeg har læste de fleste af artiklerne på seekingalpha om selskabet, og der er delte meninger omend de fleste lader til at mene, at det ikke er fup - bl.a. pga deres udbyttebetaling (der dog er ret lille ifht egenkapitalen). Desuden har de for nyligt købt landområder i USA, hvilket også skulle være et indicie på at de ikke blot er fup og fidus - jeg har ikke selv undersøgt det nærmere, men antager, at forskellige amerikanere ville have reageret på seekingalpha hvis det var løgn). Læs evt selv på seekingalpha - der er mange andre argumenter.

Mit eget rationale er, at med en PE på 2 ville jeg stadig synes, at det var et godt køb selv hvis der var 50% sandsynlighed for at det var fup (svarende til PE=4 i gennemsnit). Og jeg tror personligt at der er meget mindre sandsynlighed for at det er fup end 50%, men jeg er ikke ekspert på området.

Mht den lave pris (som vidst mange kinesiske selskaber har), tror jeg sagtens ægte selskaber også kan rammes af inestor-panikken, for hvordan skal vi kunne være sikre på hvad der er fup og hvad der er ægte, så de gode ryger med badevandet ud. Jeg har dog kun 2.5% af porteføjlen i XIN, og jeg ville nok ikke være tryg ved at have f.eks. 10% investeret i dem ;o)



21/1 2013 00:11 Martin NYSE 063572



Interessante tal for XIN og måske en gamble værd. Mange har jo en tendens til at mene alle kinesiske selskaber er falske, hvilket jo ikke er tilfældet. Det er bare lidt en jungle at finde ud af hvilke. Svært at sige hvad der gennem sig bag facaden af XIN. Det forekommer dog mærkværdigt at selskabet har $600m cash-equiv incl restricted.

Har set på BOD, som ikke som sådan virker synderligt suspekt (vil dog normalt validere ved små virksomheder, hvilket jeg ikke gør her). Man skal være forsigtig.

Har nogen været i kontakt med deres IR og fået en fornemmelse af dem?

En interessant ting er dog Blue Ridge involvering, som kaster et andet lys oven den.



21/1 2013 13:15 NedOp 063583



Ja, jeg er enig med Martin. Meget interessante nøgletal. Jeg har nu læst en del artikler om XINyuan, og kigget i deres seneste kvartalsrapporter, og det ender nok ud med et lille sats om nogle uger.

Hvis du kender andre aktier med tilsvarende nøgletal, og hvor du samtidigt har bare lidt tiltro til selskabet, så må du gerne byde ind. Du behøver ikke skrive noget om aktierne, bare en liste ville være fint. Så laver jeg min egen due diligence :)

På forhånd tak



21/1 2013 14:01 NedOp 063584



Ved samme lejlighed vil jeg gerne komme med et enkelt bud på en interessant Aktie. Temaet er "contrarian investing", så den er høj risk:

DRYS:US - dryships

Græsk tørlast rederi der kører med underskud. DRYS har en stor aktiepost i ORIG, som er et deepwater drilling selskab. Markedet forventer at DRYS gennem indtjeningen i ORIG handler til P/E2014: 3, og P/E2015: 2. Hvem ved.

Skagen Kon-Tiki købte i 2012 en post i DRYS.

Jeg ejer endnu ikke aktier i DRYS.



21/1 2013 20:21 cfrimodt 163596



Hej NedOp, tak for tippet om DRYS, den har jeg godt nok holdt øje med et stykke tid, men er ikke gået ind i den, da jeg synes bedre om JIN (Jinhui shipping), som Thorleif Jackson også ejer, og som jeg selv er godt loadet i. Den har en K/IV på 0.17 og ligger med et lettere overskud, som dog kan blive ædt af eventuelle nedskrivninger på flåden...

Andre interessante aktier kunne være:
* MY (China Ming Yang Wind), som har K/IV 0.31 (også ejet af Thorleif Jackson), de kører med mindre underskud pt, men når vindmarkedet vender kunne de godt gå hen og få vind i sejlene, og de er vidst ved at opstille en 7MW prototype mølle...

* LLEN (L&L Energi), K/IV = 0.31, kulmineselskab, som er i hastig vækst, da den kinesiske regering har påbudt kulmineproducenter at have en produktion på mindst 0.8-2.0mio tons kul om året pr sekskab, så større producenter kan opkøbe de små for billige penge, da de således ikke må operere kun en enkelt mine, hvis den laver mindre end den fastsatte grænse.

* BSPM (Biostar Pharmasuticcal), som har K/IV 0.15, de kører dog med underskud dette år pga en midlertidig nedlukning af deres hovedprodukt, som havde for meget kvivsølv i sig, og de døjer også lidt med den kinesiske regerings indførte max-pris-grænser.

JASO (JA Solar) har K/IV = 0.24, men som alle de andre kinesiske solcelleproducenter kører den pt med underskud pga det massive overudbud af solcellekapacitet, men hvis den er en af dem, der overlever kunne den blive særdeles gunstig (Thorleif ejer til meget lignende TSL (Trina Solar), men da dens K/IV er 0.37, har jeg selv flest JASO, men også lidt TSL.

Jeg ejer selv alle de nævnte, men kan ikke på nogen måde garantere at ingen af dem har svindel i sig (jeg er nok mest tryg ved MY og XIN mens LLEN og BSPM nok ligger i den mere risky ende). Så alle der overvejer at investere i dem bør granske dem selv og være opmærksom på, at det er en virksomhed hvor et yderst kedeligt udfald altså er muligt.

Hvis andre har aktier med lignende nøgletal skal de da være velkommen til at byde ind :o)

Mvh Casper



21/1 2013 21:41 NedOp 063603



Alt hvad den gode Thorleif skriver på nordnet har jeg læst, så MY, JIN, TSL og til dels JASO har jeg undersøgt.

Mange tak, jeg vil undersøge de andre aktier du nævner.



21/1 2013 22:51 NedOp 063604



Kom lige i tanke om en anden billig Aktie som jeg også overvejer, men jeg heller ikke ejer:

HOMEX DEVELOPMENT CORP
http://www.4-traders.com/HOMEX-DEVELOPMENT-CORP-6497278/financials/

Mexicansk ejendomsudvikler. Nok mindre risky end de andre aktier som har været nævnt, men stadigt P/E omkring 4.



31/3 2016 19:51 JohnD 074508



Generelt kan man sige at P/E og PEG er et godt sted at starte, når man skal værdisætte aktier. Hvis man samtidigt kigger på udbytte, plus andre paramtre, kan man ved hjælp af disse nøgletal oprette en watchliste over aktier som man kan holde øje med og købe, såfremt prisen falder ned til et acceptabelt niveau. Her kan du f.eks. se lave P/E aktier fra USA der har hævet deres udbytte i mindst 5 år i træk:

https://dividendplanet.com/low-price-earnings-ratio



TRÅDOVERSIGT