Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Brøndby - konkurs står for døren


63793 1/2 2013 16:31
Oversigt

Det er sørgelige tider på Vestegnen, hvor deres en gang så stolte fodboldklub, og Danmarks første professionelle klub, nu er meget tæt på konkursen.

Desværre blev nogle lokket af de forskellige rekonstruktionsforslag, men det hele er ved at løbe ud i sandet, efter års af mismanagement, der vel egentligt startede med opgøret med Laudrup/Faxe.

http://politiken.dk/sport/fodbold/superligaen/ECE1885602/en-broendby-konkurs-vil-sende-fck-tilbage-i-pokalen/

Der har forsøgt at komme i forlig i stand, men jeg tror den meget vigtige melding her er at spillerforeningen ikke bakker af. FC Fyn har erklæret sig konkurs af samme årsag, som det ser ud.

Fodboldklubber burde nok ikke være på børsen, hvis ikke de professionaliserer deres ledelse.

Nu er det ikke for at hænge Håkansson ud, for han er kommet til relativt sent i forløbet, men....han var ude at sige at fodbolden kommer i første række og økonomien i anden række. Det er også allright hvis man er rigmandsejet, fondsejet eller medlemejet...men..men når man er børsnoteret, så synes jeg det er mangel på respekt for de aktionærer hvis penge man skal forvalte og gerne forrente. Man skal ihvertfald ikke forlods opgive muligheden herfor.

Det kommer til at gøre ondt langt ind i Vestegnens sjæl hvis Brøndby skulle gå konkurs, men nu er vi altså tæt på målstregen.



1/2 2013 19:48 Occam 363794



Fodboldklubber har nogle karakteristiske problemer, der gør dem uegnede som investeringsobjekter:
- folk tegner aktier drevet af lokalpatriotisme og ikke FA, derfor er kursen oftest for høj,
- aktionærerne vil foretrække underholdning frem for udbytte,
- klubberne ledes af amatører med stor social kapital samt pengemænd, hvis kompetence ligger i andre brancher,
- strategien bygger på en højt gearet optimisme: Vi er nødt til at købe nogle dyre spillere, så vi kan vinde mange kampe og tjene spillerlønningerne hjem.

Det minder lidt om en lokalbank.



2/2 2013 12:18 nethinde 063798



Det er fint beskrevet Occam. De fleste aktionærer foretrækker udbytte, men de kan blive gidsler, hvis majoritetsaktionærerne driver klubben af hobbyårsager.

Sportslig success, og deraf afledte sponsor-, tv- tilskuer- og spillersalgsindtægter er svære at forudse. Modgang avler modgang, og fremgang avler overmod.

FCK har drevet en respektabel forretning de seneste år, og har diversificeret sig indenfor "Entertainment", men de har stadig sit at slås med.



3/2 2013 17:28 johnny57 063814



Jeg er ret sikker på at det ikke kommer til at ske, ingen har glæde af en konkurs, og ikke kun aktionærerne taber penge, Brøndby har stadigvæk et stort brand, bare tilskuertallet vil være stærkt nedadgående i superligaen, derved også tv rettigheder osv

sent from iPhone



TRÅDOVERSIGT