Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nunaminerals og Grønlandsbanken


63843 sloth8 5/2 2013 16:43
Oversigt

Øget udvinding af ædle metaller i den Grønlandske undergrund synes på vej. NunaMinerals melder om at en af dagene tilstræbe større aktiekapital. Grøndlandsbanken er på kort tid (3 mdr.) kursmæssigt steget 50 %. Ligger stille for tiden. Venter både banken og mineraljægerne på kineserne? I DK går diskussionen i det øvre politiske luftlag. Bør DK investere gigantiske beløb i den fælles norvestlige ø med den smeltende is og den blottede undergrund?



6/2 2013 15:25 Martin NYSE 063857



Jeg mener klart DK bør gøre vores til at få gavn af Grønlands undergrund.

Nu har vi ikke en længere trackrecord i at være stærke i fx minedrift, men samarbejde med fx Canadiske virksomheder er en oplagt mulighed.

Jeg tror det er farligt at lade kineserne komme til.

P.s. jeg holder også øje med Nuna



8/2 2013 00:46 vouskootia 063910



Vi har som Danmark/stat en trackrecord med IC4, DSB, DONG, osv.

Nunaminerals er (eller var?) 50% ejet af den Grønlandske stat - og drives måske lidt efter samme principper?
http://nunaminerals.com/en/investors/financial-highlights-and-key-ratios.html

Crew Gold (Canadisk/Norsk) har haft en guldmine i Nalunaq, men har stoppet produktionen og solgt minen igen (for dyrt at shippe ore ud). Tjente de penge på projektet total set?

Det er ikke alle værdier man hiver op af undergrunden hvor det rent faktisk kan betale sig at hente dem op... Nunaminerals har vist kørt med tab alle år siden start?

Hvilket farligt skulle der være med kineserene? (hvis de overholder lokal miljø-lovgivning fx.)
På Grønland findes også Thule basen - der arbejder der mange Amerikanere på Grønlandsk/Dansk jord (og vist uden at betale skat i landet - de har så også eget hospital osv. med)



8/2 2013 15:22 Martin NYSE 063920



Hej Vous,

Jeg vil heller ikke hoppe hovedløst ind i exploration på Grøndland. Der skal skabes economies of scale, hvilket tager tid. Nuna har nogle gode fund.

De nationale kinesiske exploitation selskaber dem jeg beskæftiger mig mest med dagligt, så jeg kan ikke tillade mig at kritisere dem. De bringer infrastruktur og investering med sig. Jeg er ikke et sekund i tvivl om der gennemsnitlige grøndlænder vil opleve væksten. Men synet på miljøet er anderledes end i vesten. Ligeledes ser jeg også hvordan den måde der gøres forretning på, kan ødelægge meget for et land. Man kan betale sig fra alt (det efterlader altid en regning til senere).

De kommer ofte med et specifikt mål for øje og ikke en længere investering i partnership til fælles gavn - det mener jeg er vigtigt i emerging economies (hvis man kan kalde Grønland det).



8/2 2013 19:02 vouskootia 063929



"Vesten" har i Thule og andre steder efterladt ret store miljø-problemer til fremtiden... og Danmark/Grønland har overtaget/påtaget sig opgaven at rydde op så vidt jeg har forstået (uden kompensation?)
Man må vel så håbe at de/vi har lært af det til Kinserne - men at de skulle være værre/bedre end andre tror jeg simpelthen ikke på - de er lige akurat så gode som lovgivningen og håndhævelsen er.
Langsigtet er Kina måske også fint til Grønland - de har et stort behov for råstoffer i lang tid fremover - og Grønlænderne har brug for infrastruktur, jobs, osv.



TRÃ…DOVERSIGT