Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gode udbytteaktier med upside og langsigtet potentiale


63968 Okonomen 12/2 2013 16:31
Oversigt

Jeg synes det kunne være rigtig interessant at høre andres bud på interessante udbytteaktier. Jeg er selv meget interesseret og leder efter nogle stykker at sætte en sjat penge i eller have på min observationsliste. Kan opsummere først og sige at jeg på nuværende tidspunkt er inde i tre udbytteaktier: TDC, Metro og Fortum.

Af andre udbytteaktier jeg synes ser interessante ud kan nævnes:

Orkla: Norsk kongolmerat, store inden for nordisk distribution af fødevarer, direkte udbytteafkast omkring 5 % pt. Jeg vil MEGET gerne høre andre mening om denne Aktie specielt fordi EPS har været ret svingende og direkte negativ i nogle år. Dette er jo ikke optimalt for en god udbytteaktie men det skyldes nok deres opkøb og salg af virksomheder. Kapitalstrukturen er endvidere stærk og udbyttebetalingerne stabile. Hvad mener i?)

CA Inc (Noteret i USA, stor IT koncern, arbejder med IT løsninger, primært B2B, kvartalvist udbytte på 25 US Cent per Aktie. Direkte afkast pt omkring 4-5 %, har stort set ingen gæld, kurs indre værdi omkring 2-2,5 og forward PE omkring 15-17. Fik øje på CA Inc fordi en god familieven er topleder for den europæiske division, og selskabet ser spændende ud)

Duni (producerer og sælger bordbeklædning i form af stearinlys, servietter, krus og andet. Fornuftige regnskaber men de er meget eksponeret mod Europa/Centraleuropa, godt udbytteafkast)

Securitas (svensk sikkerehdsselskab, dem kender de fleste nok)

Daimler (producerer Mercedes, dem kender de fleste nok også)

Axa (fransk forsikringsselskab, handles ret billigt i forhold til de europæiske konkurrenter selvom regnskabet ser fornuftigt ud. direkte udbytteafkast omkring 5 %, handles i Paris og det kan være et problem for mig som Nordnetkunde. Derfor køber jeg den nok ikke, altså pga. handelsomkostningerne i forhold til det investerede beløb)

Håber nogle kan komme med gode inputs. Jeg er specielt interesseret i selskaber med god risikospredning, fx eksponering mod mange markeder og kontinenter i en defensiv branche. Jeg er også Nordnetkunde, så selskaberne skal helst handles i Norden, Tyskland eller USA, da Nordnet ikke har online adgang til fx UK. Men vil gerne høre en generel diskussion omkring gode udbytteaktier.

Synes der ofte er snak omkring de meget risikofyldte investeringer herinde men hvad med de mere stabile og langsigtede? <span><img src=
" title=";−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



12/2 2013 17:18 vouskootia 163970



Mht. Orkla så tjek regnskabet og kig efter REC (de har vist tabt 12-13 mia NOK på det eventyr indtil nu). Senest har de også præsteret at sælge en stor post af REC aktierne, men indgik så en swap aftale på dem der betyder at de stadig hænger på evt. kurstab/gevinst i 6 måneder (pt. er det vist et pænt tab på den swap aftale også). Basis forretningen som de præsenterer på websitet lyder ellers ret godt med fødevarer og stabilitet...

Selskaber med spredning, defensiv og global marked - så er jeg ret hooked på Investor AB noteret i Sverige (og ligger lang i den) - stigende udbytte og ret fint total return over en årrække.



12/2 2013 17:20 Okonomen 063971



Tak for info og ja kender godt til REC situationen, men vidste ikke de havde brændt nallerne så hårdt. Deres resultat har været negativ både i 2011 men vist nok også i 2009 og 2008 så hut jeg visker.

Investor AB har jeg selv kiggetpå også og den er virkelig interessant, men synes den er dyr på nøgletal. Det er ellers nogle rigtig gode markeder de er på.



12/2 2013 17:43 vouskootia 063973



REC har jo så mindre og mindre betydning for Orkla fremadrettet når de får aktierne solgt endeligt (og sidste portion også). Derefter synes jeg også det er et rigtig interessant selskab - hvis de bare kan holde sig til basis forretningen <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Hvilke nøgletal er det du har kigget på med Investor?
Den handler vist noget under book value (P/B), og P/E synes jeg heller ikke ser dyr ud? meget lidt gæld, osv.
Den er måske blevet lidt dyrere ifht. P/B nivaeuet den har ligget i tidligere? (men stadig discount)
Tror iøvrigt heller ikke at den er tid til at gå ind i pt. - der udbetales snart udbytte i den - og markedet kunne nok godt trænge til en puster generelt snart også?

En anden fødevare/defensiv kunne være Raisio i Finland - vist også ok udbytte og et selskab i vækst. Diverse morgenmads produkter og basis-fødevarer... (følger den dog ikke længere).



12/2 2013 19:42 TeamGarlic 263975



Hey Okonomen tjek Eddy Elfenbeins blog http://www.crossingwallstreet.com/buylist
Skriver ugentlige opdateringer - meget læseværdige. Har slået sp500 6 år i træk på fundamental analyse.

sent from iPhone



12/2 2013 21:51 Okonomen 063977



vouskootia: Kan se ifølge bloomberg at aktien handles til kiv omkring 0,8 hvilket den vist historisk set altid har været handlet til? og pe2013 ligger omkring 24-25? Den handles i all time high lige nu ser det ud til.

TeamGarlic: Spændende link. Sjovt at CA også står på hans liste. Det styrker lidt min tillid til casen. Men hvad er forholdene omkring amerikanske aktier der betaler kvartalvist udbytte? Er det en ulempe ift. skat osv ? Eller er det fuldstændig ligemeget?



12/2 2013 22:24 vouskootia 063978



Hvilke tal er PE2013 baseret på? (fremgår ikke lige på Bloomberg) . PE(ttm) ligger på en 5-6 stykker. og K/I ca. 0.8 som du siger - og som den historisk har ligget på i lang tid...
De har haft et ret godt 2012 år - hvilket også er slået igennem i kursen... men man går jo efter gode selskaber og en stigende kurs er jo kun godt <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Btw. et andet selskab du kunne tage et kig på - norske Aker (AKER.OL) - er norske selskaber ikke generelt gode til at udbetale udbytte?



13/2 2013 01:52 Aspekulant 163980



Nogle bestemte krav til størrelsen af udbytte?

Valmont Industries (VMI) har længe været en af mine favoritter, og ud fra dit skriv tror jeg den kunne have din interesse også. De betaler udbytte hvert kvartal, og de har øget det de sidste 8 år. De er eksponerede mod flere markeder og er globale.

Fordelingen af deres segmenter i Q4-12 var:
30% Utility Support Structures
24% Irrigation
27% Engineered Infrastructure Products
10% Coatings
.. +other.

De kom med regnskab i dag, og det ser meget fornuftigt ud:
http://www.valmont.com/valmont/media-room/news/article/2013/02/12/valmont-announces-fourth-quarter-and-fiscal-year-2012-results

Jeg kan anbefale at læse bla 2011 rapporten for et overblik over deres forretning:
http://az276019.vo.msecnd.net/valmontstaging/annual-report-2011.pdf

Jeg har aktier i VMI, og regner med at have det i mange år fremover. Udbyttet er ikke prangende, men foretrækker faktisk virksomheder, der investerer overskuddet i vækst, frem for at smide det hele tilbage til aktionærerne. Valmont synes jeg har fundet en fin balance her <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



13/2 2013 03:02 Okonomen 063981



Hej Aspekulant. Jeg søger selskaber der betaler minimum 4-5 % i udbytteafkast og som befinder sig i stabile noncyclical brancher (konsumentmarkedet, forsikring mm.). Må indrømme jeg ikke ser VMI som udbytteaktie med et udbytteafkast omkring 0,6 % ifølge Bloomberg? Eller tager jeg fejl? Udover det ser tallene dog fine ud og god spredning af segmenter.

Ang. Aker: Interessant udbytteaktie men den handles relativ dyrt og dividenden viser en faldende trend. Brancherne er dog spændende med seafood, olie, gas og shipping.

Orkla virker for mig stadig som en rigtig spændende case, men det er jo i særdeleshed problematisk at EPS har været negativ nogle år, men alligevel har der været betalt flotte udbytter. kapitalstrukturen i selskabet ser derfor ud til at være god, men den svingende EPS er skidt - Dette må alt andet lige ændres i og med de øger fokus mod fødevaresektoren i Norden. Det burde stabilisere rentabiliteten. Den negative EPS i nogle af årene ser ud til udelukkende at skyldes nedskrivninger i værdien af Orklas aktieportefølje.



13/2 2013 11:21 vouskootia 063983



TDC har også i flere år udbetalt større udbytte end indtjeningen (og udbyttet i den afspejler vist meget at de er ejet af en kapitalfond)

Fik du kigget på Raisio? de er tæt på de 4% krav i Yield, i konsumentmarkedet og kan handles på Nordnet. P/E er nok forholdsvis høj, men det er et selskab i vækst/opkøb (giver nok mere mening at se på PEG)



13/2 2013 16:09 Okonomen 063985



Jeg har lige kigget på Raisio og den ser rigtig interessant ud. Den kommer på min observationsliste. Det sjovt du nævner den lidt høje PE, men ifølge Q3 rapporten 2012 var EV/EBITDA omkring 9. Dette kunne give et mere retvisende billede. Regnskabet ser sundt ud med lav gæld og der er vist også lige blevet betalt en stor luns af på gælden. udbyttet er også godt stigende. kurs/indre forholdet virker mig nu en smule dyrt omkring 1,5. Kan ikke finde deres årsrapport for 2012 selvom de skulle være udkommet ifølge deres kalender.

Undrer mig også over den hedder Raisio Plc? Er det ikke et finsk selskab, altså Oyj? Og likviditeten i aktien er ret lav er den ikke? Der ser ud til at være 2 forskellige aktier hos Nordnet der hedder Raisio



13/2 2013 22:05 Kristensen 063987



Hej Aspekulant!

Umiddelbart vil jeg ikke kalde Valmont en udbytte Aktie idet den kun yielder 0,60%, dog er payout ratio kun 7,5%. Men når det så er sagt, så ser den ganske interessant ud.

I 2010, 2011 og 2012 havde de en omsætningsfremgang YoY på hv. 11%, 34% og 14%. EPS har været hhv. $3,57, $8,60 og $8,75. I 2011 indgik dog en engangsindtægt på $2,50 pr. Aktie, så driftsresultatet har udviklet sig yderst gunstigt.

Den handles til P/E omkring 17 og P/B på i underkanten af 3. Den forholdsvise høje P/E kan dog godt forsvares med de vækstrater virksomheden præsterer, hvilket understøttes med en PEG-ration på 0,93.

Gælden er lav og soliditeten på omkring 50%. Den likvide kassebeholdning pr. Aktie er ca. $15-16. Med lidt tålmodighed, er jeg enig i at der er et godt potentiale i aktien.



14/2 2013 02:17 Okonomen 063989



Kristensen: Er enig i at Calmont ikke burde betragtes som udbytteaktie, men hvad er din mening omkring en P/B på ca. 3 ? Det er da også i den ret dyre ende? Og har du nogle bud på gode solide udbytteaktier som ikke handles til overpris?

En anden spændende Aktie jeg faldt over i dag var Byggmax (Sverige). Sælger discount byggematerialer og leverer ret solide resultater. udbytteafkast på 5-6 %



14/2 2013 10:09 vouskootia 063990






14/2 2013 20:07 Okonomen 063999



Det har jeg faktisk også kigget en del på, men må indrømme jeg er en smule skeptisk over for hele ETF-tanken. Flere økonomer (bl.a. i demetra) synes mest af alt det ligner en kæmpe boble?



14/2 2013 21:31 Kristensen 064000



Okonomen - har du link hvor man kan læse lidt mere om den skeptis overfor ETF'ere?



14/2 2013 22:17 Kristensen 164002



Nogle af mine favoritter er Statoil, Sampo, Nordea og Fortum.

Men jeg har fornylig købt Walmart. Den yielder godt nok kun med i omegnen 2,3%, men udbyttet er forhøjet hvert år de senste 11 år. Alligevel er payout ratio stadig kun 32%. De er markedsleder og har fortsat et rigtigt godt vækst potentiale, samtidig med at de er i en sektor der er meget konjunktur uafhængig.


http://seekingalpha.com/article/1175581-wal-mart-a-good-buy-at-today-s-price
*Lig især mærke til hvordan de har formået at forrente egenkapitalen!!


http://stock.walmart.com/stock-information/dividends-stock-splits



14/2 2013 22:43 Okonomen 064003



Bryan: Det var lige præcis det link jeg mente, og jeg har faktisk skrevet en besked til Demetra for at høre om de vil uddybe. Jeg skal nok videregive svaret hvis det skulle komme.

Kristensen: Jeg kigger også efter forsikringsaktier, men synes generelt de handles til all time high. Af psykologiske årsager er det ikke noget jeg bryder mig om. Derfor jeg undrer mig lidt når jeg ser en Aktie som Axa på den franske børs til en ret lav pris.



15/2 2013 03:03 Tonny9 164006



Jeg ville faktisk foreslå teleaktier, forsyningsaktier, konsumaktier, samt små solide banker, hvis du kan vente et par år med dit udbytte.

Skal jeg vælge en branche af ovennævnte, så bliver det forsyningsaktierne.

Det kunne f.eks. være:
Fortum (Finsk)
E.ON (Tysk)
RWE (Tysk)
National grid (Engelsk)
SSE (Engelsk)
EDF (Fransk)
GDF Suez (Fransk)
EDP (Portugal)

Men det handler jo også om hvad du har i din portefølge i forvejen og en god spredning på flere brancher er altid en god ting.

Nu har du så både en teleaktie og en forsyningsaktie samt en fødevareraktie.

Hmmm. Hvis du tør, så kunne det være nu man skal købe en lille slat aktier i Møns Bank eller Djurslands Bank.
Det er to små solide banker som p.t. handles meget billigt, men du skal nok være indstillet på, at de skal ligge og "modnes" i nogle år inden de begynder og betale udbytte igen.
Bemærk at de er ret ilikvide, så det er køb og behold og husk kurslimit også.
Jeg ville købe inden årsregnskabet den 20.02.2013 (Djurslands Bank) og den 25.02.2013. (Møns Bank)

Jeg vil helt klart heller ikke lade disse bankaktier fylde for meget i min portefølge.

En anden mulighed kunne være Flügger, men det er også en ret ilikvid Aktie.
Jeg forventer at de i løbet af et par år vil hæve deres udbyttebetaling væsentligt i forhold til den seneste udbetaling, der var præget af en dårlig periode for Flügger.



15/2 2013 23:35 Okonomen 064014



Rigtig spændende indlæg. Jeg ejer allerede en god portion i Fortum. Jeg synes også EON er lige til højrebenet hvad angår udbytteaktier, men jeg bør ikke øge beholdningen af forsyningsaktier i min portefølje desværre selvom de er fristende med deres gode udbytter. Må nok også indrømme at jeg desværre er inde i Gazprom som også betaler fint udbytte men trendden er nedadgående og jeg burde trække mig ud af aktien hvis det ikke var for mine psykologiske kvaler mht. kurstabet på 30 % indtil videre.

Jeg er dog meget interesseret i fødevareproducenter med pæne udbytter og derfor screener jeg ofte efter dem, men har ikke fundet den rette undervurderede Aktie endnu i denne sektor. Det er måske noget du også ved lidt om?

Ang. bankerne så ville jeg overveje at sætte nogle små beløb hvis min kapital var stor nok. Dette er dog ikke tilfældet.



16/2 2013 12:37 vouskootia 064020



Er lidt skeptisk overfor forsyningsaktier... ifht. et evt. politisk spil om miljø, ol.... kan deres mia. dyre kraftværker risikere at blive urentable overnight/lukkes før planlagt levetid pga. en politisk beslutning?
http://www.business.dk/investor/vattenfall-vil-saelge-danske-kraftvaerker
Hvordan har RWE og E.ON klaret sig ifht. Tysklands beslutning om nedlukning af a-kraft?
I Brasilien har Skagenfondende også brændt sig en del på vandkraft - hvor staten har tvunget en genforhandling igennem og hvor produktionen vist er blevet stort set urentabel derefter.



15/2 2013 23:34 Felix 064013



Forsøger generelt at have ca. 1/3 af mine aktier i stabile udbytteaktier for at skabe en vis bund i indtjeningen. Har b.la. også Fortum og norske Seadrill. Hvad med amerikanske aktier? Her kan især reit-aktier og aktier i BDC's (Business Development Companies) anbefales. De giver ofte udbytte på over 10% p.a. Specielt vil jeg anbefale Prospect Capital Corp (PSEC) der p.t. ligger på en yield på 11,6% og betaler udbytte månedsvis. Det kan man i øvrigt vælge at lade geninvestere i nye aktier.

sent from iPhone



16/2 2013 00:43 Okonomen 064016



Felix: Meget spændende selskab, men må indrømme at deres IR er elendigt. Jeg kan slet ikke finde deres rapporter hverken interim eller annual. Har lidt svært ved at forstå deres forretningsmodel. Det er et investeringsselskab der spreder deres investeringer over alt fra fødevarer og healthcare til banker og forsyningsindustri?

Kan du evt linke mig til den seneste rapport? Udbyttet er særdeles interessant, men det er jo vildt at det er så svært at finde deres rapporter åp deres site. kan kun finde dette http://www.prospectstreet.com/file.aspx?IID=4092630&FID=15997802

Kan du forresten uddybe hvad du mener med reit-aktier?



17/2 2013 14:42 Felix 164049



Okonomen: Ja som du selv skriver, så er PSEC's IR-side ikke verdens bedste og års- og kvartalsrapporter ligger under det, der kaldes SEC Filings. Sådan er der i øvrigt mange amr. selskaber der gør, og det er ikke altid lige nemt at gå til. Jeg bruger derfor oftest Google Finance, hvis jeg skal have et nemt og hurtigt overblik over regnskabstallene. I øvrigt er det sådan med flere af disse BDC's, at såfremt de er omfattet af en bestemt lov om investeringer fra 1940, så SKAL DE BETALE 90% AF OVERSKUDDET TILBAGE TIL AKTIONÆRNERNE I FORM AF UDBYTTE. Det forklarer hvorfor mange af dem betaler så højt et udbyttet år efter år. Der er selvfølgelig ikke så megen basis for stigninger i aktiekursen så, men hvis yielden ligger på over 11% p.a. så kan jeg godt leve med at aktiekursen kun stiger med 10% p.a. Læg dertil at udbyttet udbetales hver måned og kan reinvesteres i nye aktier UDEN Kurtage! Jo alt i alt en meget interessant Aktie, som jeg efterhånden har for ca. 85k i.

REIT er som Bryan skriver en slags ejendomsselskaber Real Estate Investment Trust, hvor kapitalen, der investeres generelt er baseret på meget billige statsgaranterede lån. Disse giver generelt også et meget højt udbytte. Er her inde i CYS, der ligger på en Yield på godt 13%



16/2 2013 10:53 064018



Rigtig god tråd man blev inspireret og klogere af.

Forsikringsselskaber har ikke så meget vækst potentiale nødvendigvis, men der er et par danske selskaber som ihvertfald ser ud til at ville sende en den del værdi ud til aktionærerne.

Tryg oppede dividenden til 26 kroner og med en kurs på 446 giver den en Yield på 5,5%. De har også annonceret aktietilbagekøb for 800 mill, så der bliver lagt noget bund. Combined ratio blev 88,3 og det fåes ikke meget bedre i tryg sammenhæng, men man skal nok ikke forvente at det kan holde i fremtiden.

TopDanmark er også interessant, specielt med Sampos interesse for dem, men den er altså steget pænt på det sidste, så billig er den ikke.

På den sikre side vil jeg også fremhæve Johnson&Johnson og GlaxoSmithKline. Mastodonter der bare kværner sig ned igennem et globaliseret marked for medicin. Big business der bare virker, patentudløb eller ej, de yielder historisk omkring 4% og det er næsten bare at putte dem i kurven. Johnson er steget en del så Yield er 3,21%

Banker er et play mod økonomisk recovery. Derfor vil jeg kun have amerikanske banker. BAC er et godt play også på recovery på det amerikanske boligmarked. På et eller tidspunkt begynder Countrywide at banke igennem tallene for BAC.

Vi skal have danske bank ind på radaren. Hvis Irland begynder at vækste så har de et play derovre. Men det er og bliver en sørgelig omgang for Dansk økonomi i mange år.

Konsum aktier. Nestle. De tjener rigtigt mange penge pt og jeg tror de hjernedøde dyre kaffekapsler nespresso virkeligt kommer til at tjene mange penge på den lange bane. Yield 3,24%



16/2 2013 14:24 Okonomen 064021



Enig dette er en god tråd og håber den kan fortsætte i lang tid. Jeg er en ung fyr med en lang tidshorisont men med begrænset risikovillighed så stabile gode udbytteaktier er interessante for mig <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Jeg tør simpelthen ikke sætte penge i forsikring pt da branchen er meget højt prissat i øjeblikket. Dette er nu bare min mening. Sampo, Gjensidige, Tryg, Topdanmark - alle sammen dyre. Og det ærger mig for jeg ville gerne ind i en fornuftigt prissat forsirkringsaktie (dvs. stor upside). Jeg har før snakket om forsikringsselskabet Axa fra Frankrig men det ser ikke ud til at mange har en mening om denne Aktie. Den er måske gået forbi de fleste snuder da den er svær at få fingrende i fordi den handles på Paris' børs?

GSK er spændende som du nævner. Men som jeg kan se så handles den omkring KIV på 11? Hvad mener du om prisen på aktien? Og skal også lige høre: På LSE koster den ca 1400 GBP men i USA ser der ud til at være en Aktie med samme navn til 45 $? en såkaldt ADR Aktie for GSK.

Kunne være jeg sku kigge lidt nærmere på nestle. Har du andre fødevareaktier i tankerne? Måske nogle der ikke ligger lige til højrebenet på det glboale marked? Det er jo ofte i "hjørnerne" man finder de undervurderede aktier med Value for money som samtidig betaler fine udbytter :)



16/2 2013 15:54 vouskootia 164023



Kender kun AXA som underwriter på en rejseforsikring engang (købt billigt i UK/EU)
http://www.reuters.com/article/2013/01/24/france-insurers-idUSL6N0AT5CG20130124?type=companyNews
Frankrig er no-go for mig - en socialist ved roret og diverse radikale beskatnings-udmeldinger er ikke stabilt... Hvor meget af AXA's forretning er i Frankrig?

Aktier med "stor upside"/"billige" har ofte et eller flere problemer? eller årsag til prissætningen (og hvordan kan de være "stabile" hvis der er stor upside?). Hvis du er rigtig langsigtet hvorfor så bekymre sig om man kommer ind 10% over/under? spred din indgang i gode vel-drevne selskaber over en periode (fx. et par år) - og opbyg portofolio'en langsomt. (det er vist Jackson/Nordnet's strategi?)



16/2 2013 17:57 Tonny9 464028



Meget "sjovt" vouskootia, for jeg er f.s.v. enig med dig omkring forsyningsaktier og selskaber/aktier fra Frankrig.

Alligevel har jeg rettet "radaren" ind på disse.

Man kan vel sige, at du ser de nævnte problemer som en risiko og jeg ser dem som en mulighed.

Jeg er langt merer "bekymrede" for den risiko vi ikke har set endnu end den der er set og indregnet i kursen.
Eller sagt på en anden måde, jeg køber hellere Nokia end Apple hvis, jeg skulle vælge mellem de to aktier i dag.

Nu skal det ikke være et "praleindlæg" men det var jo også den indgangsvinkel der fik mig til og købe Novo i kurs ca. 250 for nogle år siden og Tryg til nogenlunde samme kurs.

Men skal jeg være ærlig, så må jeg vel også konstaterer, at jeg gik for tidligt ind i både teleaktier og forsyningsaktier, men de langsigtet forventninger har ikke ændret sig væsentligt, så jeg supplerer stadig fra tid til anden i disse aktier.

Misforstå mig ikke, jeg mener ikke jeg har mere ret end dig, eller omvendt, blot er det nogle gange meget godt og huske på, at vi alle har forskellige indgangsvinkler til investering og at det i bund og grund er denne forskel der kan give anledning til nogle til tider lidt hårde meningsudvekslinger. Vi "misforstår" hinandens indgangsvinkel til investering.

Skulle jeg købe en Aktie på mandag, så kunne det meget vel blive GDF Suez.

Alså både en forsyningsaktie og Fransk Aktie i en og samme.
Mit valg vil været styret af, at jeg tror alt dårligdom er ved og være indregnet i den Aktie og yderligere fald i givet fald vil være begrænset, samt at aktien på længere sigt vil komme tilbage til en "fair" prissætning.
Alså en Aktie som på langt sigt har større upside en downside og som i mellemtiden endda betaler et fornuftigt udbytte (pt. omkring 10%).

Her i er så også indregnet mine personlige forudsætninger som bl.a. er, at jeg handler meget langsigtet, nærmest en køb og behold til evig tid strategi og jeg er tilfreds med blot og få et årligt udbytte på mere end 5%.

Skulle jeg så lige nævne et par konsumaktier her til sidst, så har jeg selv for nyligt valgt og starte med opkøb i Tesco og Morrisons.
Begge er Engelske aktier.

Er du interesseret i månedlige udbytter så kunne Enerplus eller Atlantic Power være en mulighed.
Enerplus er Canadisk, men handles på børsen i USA ligesom Atlantic Power.



16/2 2013 22:33 vouskootia 164037



Måske mest "contrarian"? og så value/dividende.. det er jo også en udemærket strategi <span><img src=" title=";−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Har også selv sat en post i Skagenfondens global afdeling som handler lidt efter samme principper med upopulære selskaber med Value.



18/2 2013 02:04 Okonomen 064060



Interessant med Tesco og Morrison. Jeg er i stedet gået over i Metro af flere årsager. Den har også givet rigtig fint indtil videre. Og udbytteafkastet er på 7-8 %. Kom gerne med flere overvejelser omrking konsumaktier. Et selskab jeg holder stærkt øje med er norske Orkla. De er ved at sælge flere aktiviteter fra for at satse på fødevaresektoren. Fin udbytteaktie med vækstmuligheder og moderat risiko.



19/2 2013 02:51 Tonny9 064065



Jeg kan nok ikke sige så meget om konsumaktier som du ikke allerede ved, men jeg kan da sige, at dem jeg har holdt lidt øje med er foruden Morrison og Tesco også Metro (som du allerede har) og så Carrefour, som er børsnoteret i Frankrig.

Men lige p.t. mener jeg alså hellere jeg vil satse på de to førstnævnte og skulle jeg endelig vælge en af de to andre, så blev det Metro, så det er alså ikke en anbefaling om og købe Carrefour på nuværende tidspunkt. Jeg nævner den blot, når nu du spørger til andre tilsvarende konsumaktier.



18/2 2013 02:00 Okonomen 064059



Kan godt følge din tankegang, og jeg regner skam også med at dele investeringerne ud over en længere tidsperiode. Jeg forsøger i hvert fald at finde gode selskaber i de stabile og gerne defensive brancher. Foretrækker selskaber der også tjener penge i krisetider. Forsøger nu alligevel at finde aktier der er fornuftigt prissat på nøgletal. Jeg er ikke meget for at betale flere gange indre værdi for en Aktie



16/2 2013 18:27 Tonny9 064029



Bare lige en detalje Aka
.
I Tyskland har Nespresso tabt en retssag omkring deres kapsler til deres kaffemaskiner.
Som det stod oplyst i avisen, så må må enhver producerer og sælge de kapsler i Tyskland.
Der er selvfølgelig kun en original, men mon ikke det vil kunne ses på prisen når der kan købes uorginale kapsler.

At jeg så ikke tror det betyder det store på bundlinien for en producent som Nestle er en anden historie.



TRÅDOVERSIGT
















64000 ..
14/2 21:31 Kristensen 0