Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fortum Financials


64116 21/2 2013 10:38
Oversigt

Her en opdateret finansiel gennemgang af Fortum.

http://apps.fortum.fi/gallery/Fortum_Financials_2012.pdf

Selvom overskuddet faldt, så fik vi nok engang sat lidt flere penge ned på egenkapitalen også efter 1 Euro payout i dividende.

Sæt dig ned i en stille aften og læs den igennem. Hvis du finder det interessant så læs deres sidste 4 kvartalsregnskaber igennem. Læs direktørens outlook. Kig på deres dividend history. Tænk energiforsyning. Går det af mode.

Det er sådan man investerer. Vi lader de andre om at spekulere <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



21/2 2013 21:44 Kristensen 164134



Den er bestemt interessant, primært med baggrund i historisk meget solide resultater. Modsat savner jeg lidt vækst. Kigger man på omsætningen har den de seneste år stået i tomgang. Men det kan godt være, man bare skal være tilfreds med det virksomheden trods alt har præsteret, når man tager højde for energipriserne og de generelle tendenser i samfundsøkonomien.
Som du selv siger går energi nok aldrig af mode, og dermed burde der også være et godt udgangspunkt til vækst, når vi igen skal se vækstrater på et lidt højere niveau. Den yielder med ca. 6,5%, hvilket må anses som tilfredsstillende ved payout-ratio 63%. Såfremt selskabet tjener penge, skal man heller ikke være bange for om de udbetaler udbytte, da deres politik er at udbetale 50-60% af årets overskud.

Iøvrigt sjovt at se - da energi var "hot" i 06-07, blev den handlet til dobbelt P/E-ratio i forhold til nu, men indtjeningen er uændret og aktionærernes Egenkapital er siden steget. Spørgsmålet er så om det var dengang den var dyr, eller nu den er billig. Skulle svaret ligge et sted imellem, må den stadig betegnes som "billig"!?

Det kunne godt være et buy, men har endnu ikke fået kigget på forventningerne til 2013.
pdfFortum___Key_facts.pdf



22/2 2013 17:02 Tonny9 064156



Det kan godt være at energisektoren har været prissat for højt, ligesom Bankerne og teleselskaberne, men lige p.t. syntes jeg til gengæld de er prissat for lavt.

Er jeg så ude og købe op i de brancher?????
Ikke rigtig. Jeg har ligesom det jeg skal ha' i denne type selskaber.

Men kommer der en korrigering af det p.t. ret høje kursniveau, så denne type aktier vælter i "hullet" sammen med de øvrige aktier, så vil jeg være en af dem der gerne supplerer.



24/2 2013 13:14 Okonomen 064187



Har selv nuppet Fortum omkring kurs 13,6 EUR og jeg slipper dem aldrig. Det er en solid udbytteaktie der er undervurderet pt. Der er masser af Value for money. Og ja performance er flot og de har altid leveret fornuftige resultater uanset makroøkonomien.



TRÅDOVERSIGT