Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

TKDV:Kurs raket 2013


64595 Camel 27/3 2013 12:05
Oversigt

Storaktionæren Storm Capital, der mandag trak en anmodning om en ekstraordinær generalforsamling i det hårdt prøvede ejendomsudviklingsselskab TK Development (TKD) tilbage, siger nu til Ritzau Finans, at der er fuld tillid til bestyrelsesformand Niels Roth. Det oplyser direktør og medstifter hos Storm Capital Management, Morten E. Astrup, i et interview med Ritzau Finans.

Han siger samtidig, at Storm Capital og en anden TKD-aktionær, Strategic Capital, vil stille op til bestyrelsen på den ordinære generalforsamling i TK Development. Derfor vil det være mest hensigtsmæssigt at give den bredere aktionærkreds tid til at lære de to nye bestyrelseskandidater at kende.

- Vi har haft en dialog med selskabet i de sidste uger. Og i de uger har vi fået et indtryk af, hvilke løfter selskabet giver. Samtidig vil vi gerne have, at aktionærerne får bedre tid til at blive bekendt med os - og at vi er troværdige. Og derfor har vi valgt, at vi vil tage de samme ting op på den ordinære generalforsamling i stedet, siger Morten E. Astrup til Ritzau Finans.

Historien udspringer af en anmodningen om en ekstraordinær generalforsamling, som blev indleveret den 11. marts af Storm Capital Management. Anmodningen kom i kølvandet på TKDs regnskab for de første ni måneder af regnskabsåret den 19. december 2012.

Storm Capital Management krævede herefter en ekstraordinær generalforsamling med henblik på, at bestyrelsesformanden skulle afsættes, samt at ledelsens løn skulle halveres, ligesom Storm Capital og den anden aktionær Strategic Capital skulle have en bestyrelsespost hver. Alt sammen for at presse omkostningerne ned og sætte gang i de skuffende salgstal, skrev Børsen den 11. marts.

Siden har TK Development holdt en række møder med aktionærerne, ligesom et nyt strategioplæg er blevet udarbejdet og sendt ud, og det har altså fjernet behovet for en ekstraordinær generalforsamling.

- Efter vores samtaler med selskabet, så stiller vi os også bag Niels Roth som bestyrelsesformand. Men vi ønsker at have to bestyrelsesmedlemmer med. Vi ved selvfølgelig ikke, om det sker endnu - det afhænger af, hvad aktionærerne mener om det, og om de er godt nok bekendte med os inden da, siger Morten E. Astrup til Ritzau Finans.

Han afviser at kommentere på, hvorvidt direktionens løn har været til forhandling på de seneste møder, men han oplyser til Ritzau Finans, at Storm Capital og Strategic Capital fortsat står fast på, at topledelsen skal over på en mere performancerelateret løn - og at grundlønnen skal 50-70 pct. ned.

I det nye strategioplæg - som blandt andet indeholder tilbagetrækning fra en række lande samt en reduktion af porteføljen af ikke-igangsatte projekter på lidt over en halv mia. - nævnes desuden en omkostningstilpasning med en effekt på cirka 20 pct. som ventes at være implementeret inden for 12 måneder.

- Det vigtigste er, at for at selskabet kan levere gode resultater, så skal ledelsen have ro. Hvis der er krise, som der er nu, så er det vigtigt, at nogen køber sig noget tid, så de får tid til at få styr på tingene. Og i den periode er der ikke rum til at øge nogle af lønningerne i ledelsen, siger Morten E. Astrup, der er positiv over for fremtiden i TK Development - ikke mindst med noget nyt blod i bestyrelsen:

- Vi mener, at der er store muligheder, hvis det håndteres rigtigt. Vi mener jo selv, at vi kunne bidrage positivt både for aktionærerne og for selskabet med at få realiseret det potentiale, der ligger i TK, siger han.

/ritzau/FINANSMorten A. Rasmussen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk28/3 2013 23:59 johnny57 064613Håber de får styr på det har en meget stort 6 cifret tab i denne fra
krisen i 2008, men har ikke opgivet at få mine penge igen

sent from iPhoneTRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER