Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NSG/NORGE


66081 Camel 9/8 2013 15:43
Oversigt

NSG bryder modstand,her er en raket så det vil noget.



10/8 2013 14:01 Camel 066094



NSG Golden Cross.


Det er noen ganger så lett å henge seg opp i trender-- Teknisk Analyse -- popularitet-- osv osv , at man mange ganger glemmer å se nærmere på det fundamentale rundt en aksje.

Derfor synes jeg det er på plass med en liten repedisjon-- og her vil nok flere være behjelpelige med ting jeg ikke tar med , eller glemmer å TA med.

NSG er verdens 3. største produsent av avispapir/magasin. Omsetningen er solide 16.6 milliarder kroner. Og de viktigste markedene er England,Tyskland , Europa samt amerika.

NSG har slitt i flere år pga nedadgående etterspørgsel etter avis/magasinpapir. Det har blitt tatt ut totalt 1 million tonn produksjon i Europa --via mange produsenter, hvor NSG har kuttet ca 12% av denne totalen.

Nedgangen i etterspørselen har blitt svært mye forsterket pga den økonomiske krisen Europa har vært i-er. Det synes nu som om krisen har bunnet ut , og det vises en forsiktig oppgang i økonomiene . Vi kan forvente økning pga dette også i papirforbruket.

Pris på papir har bunnet ut , og vi har sett en ca 5% økning siste par mnder. Alle de store produsentene har varslet opp til 10%økning i pris. Så her er det store marginer ennu å hente før dette målet er nådd.

De siste 3 årene har NSG lagt frem dårlige Qtall . Så også 2Q. Samtidig med disse dårlige Q har selskapet hatt voldsomme nedskrivninger på mange milliarder. Dagens Egenkapital er nu nede på 4.31 milliarder -- eller tilsvarende kr 22,69 pr aksje.

NSG har i flere år slitt med til dels dyre , og store lån. I markedet har det vært en negativ stemning rund om NSG skulle klare disse forpliktelsene. Derav den puslete og lave aksjekursen. Aksjen har også vært blant de hårdest shortede aksjer i Europa sist par år. Vi ser daglig at shorterne klarer å presse kurs.

Det kan virke som markedet har begynnt å TA inn over seg en bedring i pris- sammt IKKE MINNST at valutaforholdene har bedret seg svæt mye. Det antas at forjenesten på valutasvingningen (i NSG`s favør) kan utgjøre flere hundre millioner på bunnlinjen. bekreftelse på prisøkning og valuta er at NSG igjen starter MP2 ved Skogn. Det hav vært klinke klart at denne maskinen ikke skulle startes hvis ikke etterspørsel og pris tilsa det.

Det kanskje vært også å nevne at NSG Oseania har mottat flere 10talls millioner for å gå i sammarbeide og å forandle/foredle trevirke om til drivstoff.
Her i Norge er NSG med i begynnelsen av å omgjøre fiskeafall og trevirke om til biodisel. Disse faktorene angående biodisel er vel ennu i sin spede start, men verd å ha i mente på det langsiktige kartet.

Aksjen ligger nu i positiv trend, og jeg kan ikke se noe motstand før aksjen passerer ca 4,20 -- mot formodning om at ikke dette går så fort at aksjen blir overkjøpt med alltfor høy RSI



10/8 2013 17:31 XJK 066096



Du burde nok anføre, at du har planket ovenstående fra Hegnar.no: http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2190709



TRÅDOVERSIGT

66081 NSG/NORGE
9/8 15:43 Camel 0


66094 NSG ..
10/8 14:01 Camel 0