Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hjælp til Bollinger Bands...


66406 Hawk 10/9 2013 17:07
Oversigt

Jeg har læst en del om Bollinger Bands og har forstået at den danner et bånd omkring kurven hvor grafen teoretisk set ligger fra midten og op til den øverste i fornuftige tider og under midten og den til den nederste i knap så gode tider.
Har set billeder af hvordan den fint passer på en graf, men lige meget hvilken Aktie jeg vælger så ligger hele bånden under eller over kursen, den indslutter ikke kursen, og lige meget hvilke tal jeg smider i BB så synes jeg ikke at kunne få det til at virke.

Er der nogen som kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?



10/9 2013 17:58 actdk 166407



Er det fordi du regner det ud i hånden, eller? Kan du evt. poste et billede?

Grundelementet er jo et simpelt glidende gennemsnit (typisk 20 dage), så uanset hvad skal centerkurven gerne holde sig pænt i nærheden af kursen (hvis ikke aktien laver en Nokia).

http://ifta.dk/bollinger_bands.html



10/9 2013 18:16 Hawk 066408



Dette er godt nok fra en anden site men sådan ser alt ud for mig
http://gupl.dk/701405/



10/9 2013 18:48 actdk 066410



Ja den er helt gal - skyldes vidst "det andet site"..

Sådan her skal det se ud med 20 2 - PI-style.. (bemærk at værktøjet ikke selv tegner centerkurven, men har tilføjet den med et simpelt MA 20).

Bollinger Band, TA




10/9 2013 18:54 Hawk 066411



Aahhh cool tark...

Ret mig hvis jeg tager fejl da jeg er ny til det her med aktier og ind til videre kun har taget tab, men ingen gevindster :o/

Hvis man har aktier i dette firma, ville det så ikke være en fordel at sælge dem nu? Altså den når jo til toppen af grafen. RSI er ikke voldsom høj.
Er det ikke på tide at stige ud og finde den næste Aktie? Og hvis ikke hvordan ville man så analysere at den evt ville fortsætte med at stige?



10/9 2013 19:18 actdk 066412



Så lidt.

Grundlæggende er jeg nok nødt til at svare nej. Indikatorer kan tolkes på mange måder, men har sjældent (aldrig?) set en indikator der alene var god til købs- og salgssignaler.

Prøver lidt simpelt - høj RSI og bevægelse langs øvre BB (eller i øverste kanal) betyder sådan set bare at kursen bevæger sig opad - og det er jo præcis det man oftest vil have. RSI måler momentum og dermed "hastigheden" aktien bevæger sig med, så høj RSI betyder bare det går (relativt) stærkt opad. Og hvad kan man så bruge det til? Det kan jeg ikke rigtig svare på - du er nødt til at udvikle en strategi, hvor indikatoren kan hjælpe dig.

Vil dog anbefale dig at holde dig til kursen og undgå for mange indikatorer til at starte på. En indikator kan være fin, men du har sådan set al tilgængelig information i dit bar/candlestick chart. Price/action er nøgleordet. Eventuelt volumen, men kan også være svært at tolke på.

Ser man på G4S vil du til højre se et gap - kunne jo ligne den er på vej op for at lukke dette. Dette ville være et bedre sted at overveje at tage noget profit, da det ofte (men ikke altid) vil være et sted, hvor kursen falder tilbage.



10/9 2013 19:43 Hawk 066413



Er vi enige om at det gap der er stammer fra den 6/5 og dermed har aktien evt kurs mod 27.2 eller har jeg misforstået hvad et gap er?



12/9 2013 14:16 TraderMike 066441



Hej Hawk
Tillad mig at være lidt direkte - jeg læser at du KUN har taget tab indtil videre og at du er ny til det her. Samtidig har du ikke styr på de tekniske indikatorer - det er MEGET tydeligt at du ikke har en plan for hvad du gør. Du bør stoppe med at handle og starte med at studere markederne. Der er kun en som tjener penge på det gør lige nu - det er den broker som du handler i gennem !!!.
Jeg har set forskellige amerikanske analyser der alle viser at 90% af alle der starter med at investere taber penge det første år - med andre ord, at investere/handle aktier er langt svære end det umiddelbart ser ud når man kikker på en graf. Det er ikke nok at sætte en eller 2 tekniske indikatorer på en graf og så tro at man har en vinder strategi.

Der er 5 måder man kan analysere en graf/ virksomhed på:
• Fundamentale data ( PE, K/I , overskudsgrad m.fl.)
Teknisk Analyse ( Support, Modstand, trend linjer)
• Tekniske indikatorer ( RSI, Bollinger Bands, MACD - der er over 200 tekniske indikatorer)
• Chart Patterns ( Trekanter, Elliot Wave, Head and shoulder, Gartley, Gap m.fl.)
• Bar mønstre ( Doji, Hanging man, spinning top m.fl)

Alle ovennævnte måder, har deres fordele og ulemper. Din opgave som investor/ trader er at finde en strategi som du har testet og derfor ved kan give dig et overskud.



12/9 2013 16:23 Hawk 066442



Hej TraderMike.

Jeg synes dit forslag lyder meget fornuftig og ganske rigtig.
Det eneste problem er bare at min tålmodighed til at begynde med er lidt lille og derfor har jeg allerede kastet pengene i markedet så nu gælder det bare om at beskytte den kapital jeg har smidt ud.

Nå men jeg har læst en hel bog om TA og googlet det andet lidt. Jeg kan forstå at mange bruger både TA og FA til at finde gode invisteringer. Det lyder meget fornuftigt, personlig tvivler jeg på at jeg kommer til at bruge FA særlig meget da jeg ikke på nuværende tidspunkt har tænkt mig at være langsigtet invester og mener at FA er bedst i det lange løb.

Jeg har læst om Chart patterns, men ud over modstand og støtte synes jeg ikke rigtig at kunne finde nogen mening i et chart, altså HSH, Trekanter, vimpler osv.

Men det skal så ikke være nogen hemmelighed at jeg har smidt mine penge efter G4S. Den ligger i Large cap som er der jeg vil starte mine investeringer, holder fingerne fra small cap.

Lad mig forklare det jeg tror at jeg har forstået og så ret mig der hvor jeg tager fejl ;o)

1. P/E 9,97 ikke helt fantastisk.
2. Ved Bollinger Bands går vi i øjeblikket fra toppen ned mod midten. Ikke særlig godt.
3. Den ligger over 30 og 50 SMA hvilket er godt.
4. Den møder modstand ved 200 SMA, men når den er brudt er det et godt købs signal.
5. RSI er neutral /opadgående. Ikke helt dårlig
6. Sidste modstands punkt var 23-04 hvor den lukker 27,95 Det er en chance for den kommer der op igen.

7. Lander den på 25,10 er jeg tilfreds og sælger den igen.

Hvad siger du?



12/9 2013 18:57 TraderMike 166444



Hi Hawk
Jeg har stor forståelse for at du gerne vil have lidt "action". Men lige nu begår du samme fejl som jeg gjorde da jeg startede, nemlig at kaste sig hovedkuld ind i markedet, uden at have plan der er testet. Det kostede mig en del penge i starten . Jeg vil rigtig gerne undgå at du og andre begår de fejl jeg begik i starten af min karriere.
Der er uendelig mange muligheder for af investere / trade. Du er nødt til at finde ud af hvad du vil , herunder hvilke instrumenter du vil handle. Aktier, ETF, Obligationer, optioner, futures m.fl. der er masser af muligheder for at få action hvis det er det leder efter. Søg f.eks på youtube -"trading after dark" der er 6 episoder hvor Don milller demonstrerer real life trading af futures kontrakter - hvor der er masser af action. Don miller tjente $1.6mill i 2008 - 2009 ved at handle futures kontrakter
Jeg anbefaler IKKE at du gør som ham- men det er kun som inspiration - hvis du vil have action.
Min erfaring er at det kræver disciplin & tålmodighed hvis man have succes som investor/trader - det er ikke noget som man kan lære på en uge - det tager tid - nogen gange lang tid.
Inden du når til det punkt hvor du kan sætte rigtige penge på højkant er du nødt til at udvikle en plan der som minimum omhandler følgende punkter:
1. Hvordan vil du handle aktier der er en trend
2. Hvordan vil du handle aktier der flytter sig sidelæns
3. Hvilke aktier skal du ikke handle
Planen skal indeholde klare regler for entry og klare regler for exit herunder hvordan du styre din investering mens den udvikler sig. Du bør ikke investere i en aktier med mindre du har en klar plan for hvor du forventer at lukke den - med en plan b, hvis tingene ikke går som planlagt. Du bør som udgangspunkt ikke investere i aktier med mindre din risk/reward er større end 3.
Den plan du udvikler skal testes - Du kan i første omgang kikke bagud i tid for at få første indikation af hvordan din plan virker. Herefter ville jeg tage mellem 50 og 100 papirhandler frem ad i tid for at se performance. KUN hvis du efter at have gennemført de 50 til 100 handler med et signifikant positivt resultat vil jeg anbefale du sætter rigtige penge på højkant

Med hensyn til g4S så viser uge grafen at vi er i trading range mellem 28 og 18. På dags niveau har vi haft en ABC korektion fra bunden til kurs 23 som er minimums wave C og som samtidig er præcis 50% af den samlede trading range. Kurs 23 er allerede blevet testet 2 gange og er derfor et signifikant modtands område.
I min verden er der en short mulighed hvis kursen går under kurs 22 med et stop ved kurs 23 - og et targit ved kurs 18. det giver en RR på 4,7. Det behøver bestemt ikke gå sådan - vent og se hvad der sker når 21 ema kommer nærmere kursen , det er meget tænkeligt at 21 ema og kursen følges når/hvis kurs 23 brydes - sker det er næste signifikante modstands område oppe omkring kurs 25.
Have fun

Bollinger Band, TA




12/9 2013 19:11 Hawk 066445



Tak for dit meget tekniske svar.

Jeg er sådan set med på at det er for dumt at handle for meget, men det er nok en begynder fejl.

Jeg synes også at være kommet frem til det resultat at kurs 23 er et modstands punkt.

Jeg har i denne Aktie en SL som jeg har tænkt mig at overholde. En TP har jeg ik rigtig lagt mig fast på, men for ikke at begå endnu en fejl og lave et salg på 23 og købe næste Aktie tænker jeg at det måske i første omgang var mest smart blot at beholde aktien så længe den ligger over mit stop loos og så læse endnu mere om Teknisk Analyse. Lave fiktive handler og se om det ville gå godt eller skidt. Vente tiden af og se om G4S så ikke stiger og hvis mine fiktive handler gør det samme så prøve at smide flere penge i det, eller ville du anbefale at sælge ved kurs 23 og gem pengene til jeg har lært mere?



13/9 2013 09:39 TraderMike 066449



Hi hawk
jeg syntes bestemt at du skal vente og se hvad der sker. Lige nu er tiden med dig. Statistisk er månederne Oktober til December meget ofte bulish, det giver derfor god mening at tro på at aktien på et tidspunkt går igennem kurs 23.
Held og lykke med dine investeringer



TRÅDOVERSIGT