Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lotto aktier - eller


66495 johalan 18/9 2013 18:21
Oversigt

Først vil jeg lige sige tak for rigtig mange gode og interessante indlæg. Jeg er forholdsvis ny investor, (og dette mit første debatindlæg) og bliver stadig fanget af de ind i mellem pludselige spring, en ellers upåagtet aktier kan gøre. Jeg har en forholdsvis travl hverdag, hvor jeg desværre ikke kan følge markedet, som jeg ellers gerne ville. I dag observerede jeg så NunaMinerals tage et spring, der sagde "Spar 2", og det synes jeg altid er interessant, så jeg tog mig tid til (ca. 5 min.) til at læse lidt tidligere nyheder mv. omkring aktien. Det fremgik hurtigt: aktiesplit med x 20, truende Emission og opkøb af en 15 % (mener det var 15 %) aktiepost af Canadisk firma - alt i alt fremgik det meget tydeligt, at firmaet mangler penge. Her efter hjemkomst fra arbejdet har jeg så, som sædvanligt, lige været inde og se lukkekurser etc. Her sås kun godt en million stk. i omsætning i aktien.
Min baggrundsviden om Grønland og minedrift er ikke særlig stor, men jeg ved, at Canadisk firma har minedrift omkring juveler, røde rubiner, hvorfor jeg alene ud fra min baggrundsviden, nærer tvivl om, a et Canadisk firma ville sælge en aktiepost på 15 % procent i et projekt såfremt, der var rimelig chance for guldfund. Jeg mener også jeg læste et sted, at fundet indikerede ca. 10 gr pr. ton, hvor jeg mener at man skal op på ca. 20 gr pr. ton for at øvelsen er rentabel, og igen ud fra faktiske omstændigheder mht., hvilken dybde, vejrlig mv., guldet skal udvindes.
Jeg vil af interesse følge udviklingen i NunaMinerals de kommende dage, men er meget langt fra nuværende, at blive fristet af GULDFEBER. Jeg har pt rigelig spænding i Bioporto. <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



20/6 2014 19:53 PMPirate 069312



Jeg er også ny, hvad investering i børsnoterede aktier angår, og vil også gerne sige tak for de mange gode og interessante indlæg her.

Da jeg for et par måneder siden skulle begynde at investere i børsnoterede aktier, var NunaMinerals et af de papirer jeg kiggede på. Jeg nåede dog ikke meget længere end til at finde ud af, at de ledte efter guld, før jeg fravalgte denne Aktie. Årsagen er, at jeg i modsætning til de fleste investorer har valgt guld i modsætning til Obligationer som en alternativ aktivklasse, og så duer et mineselskab der leder efter guld ikke til at sprede min risiko.

Det vigtigste for især små investorer er efter min mening at holde risikoen nede. Taber man 20%, skal man bagefter vinde 25% for at være tilbage til udgangspunktet. Især er det vigtigt at være meget bevidst om risikoen i ens samlede portefølge.

SmallCap aktier som NunaMinerals har ofte lav likviditet, og springer derfor til tider meget op og ned i pris. Efter en større prisstigning er det fristende for en nybegynder at gå ind i en Aktie i håb om, at den stiger yderligere.

Men det er efter min mening sjældent en god ide at købe en Aktie, som lige er steget voldsomt i pris: Man køber til en højere pris, og der er en stor risiko for at prisen falder tilbage. Det gælder efter min mening især ved ændringer i prisen efter nyheder. Her overreagerer markedet næsten altid.

I dag faldt NunaMinerals 4,55%. En mindre klog investor end dig havde måske købt efter prisstigningen i går af grådighed, og så solgt igen i dag i panik, og tabt en masse penge.

Efter min mening er følelser, især grådighed og frygt, noget af det værste for en investor. Og desværre noget af det uerfarne investorer taber penge på alt for ofte.

Følelser hører ikke til i investeringer, måske bortset fra den generelle "mavefornemmelse" der flere gange har hjulpet mig. Følelserne gør man handler irrationelt og taber penge, så her ser jeg nøgternt på mig selv og hvordan jeg føler før jeg handler. Har jeg følelser, som ikke kan rationaliseres ud fra fakta, handler jeg ikke.



TRÅDOVERSIGT