Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Den demografiske udfordring.


67459 nfø 2/1 2014 22:14
2
Oversigt

Den demografiske udfordring.
Demografi = beskriver en befolknings størrelse, dens sammensætning efter køn, alder, ægteskabelig stilling mv. (befolkningsstruktur).

Verdens befolkning vil toppe om 30 år for derefter at falde, men allerede nu ser vi konturerne af den Demografiske skrænt (demographic cliff) som vil udvikle sig til en Demografisk vinter (demograhpic winter). Og hvad vil det betyde for samfundet og verden ?
Den stigning der har været i befolkningen indtil nu, er ikke sket p.g.a. stigende fødselstal, men er et resultat af den medicinske udvikling, hygiejne har givet længere levetid.
Sammensætningen af befolkningen ændrer sig dramatisk, en udvikling der er set i Japan i mange år.
Baby boom generationen er nu på vej mod pensions alderen og tilvæksten i de unge generationer er lav. Det ses ikke kun i Japan, men i mange andre lande. Alle flytter til byerne, de store byer vil bestå af unge singler uden børn og gamle mennesker. Landdistrikterne bliver affolket. Det ses i Danmark, men det er et globalt problem.
http://epn.dk/samfund/ECE6368728/historisk-ryk-mod-byerne/
Overbefolkning er en myte !! Og der er ikke mangel på fødevarer. Grunden til at nogle mennesker sulter er ikke fødevare mangel, men der imod fattigdom, krig, naturkatastrofer, manglende infrastuktur m.m.

Vækst-raten i verdens befolkning er faldet støt siden 1970'erne.
http://www.ciuboda.com/wp-content/uploads/2009/10/worldgr.gif
Her er et godt interaktivt chart, før musen hen over de forskellige lande for at se den aktuelle rate i befolknings-tilvæksten.
http://chartsbin.com/view/xr6

Små video-klip.
1.
2.
3.

http://overpopulationisamyth.com/category/categories/pop101

Foredrag af Steve Mosher hvor han fortæller om konsekvenserne af Kina's et barns politik, som kan betyde at Kina kommer til at mangle arbejdskraft. Og som effektiv kan aflive en hver myte om overbefolkning og evt. mangel på fødevarer. Kina's befolkning har toppet og vil falde fremover.


John Hampson om Demografi, deflation m.m.
http://solarcycles.net/2013/06/23/demographics-disinflation-and-deflation/

Manfred Zimmel ser mulighed for 70 års "tørke" i ejendoms-markedet. Nogle byer vil opleve stigende priser, men i det generelle marked vil udbuddet være større end efterspørgslen.
https://host4.ssl-gesichert.at/amanita_at/newsletter-e.pdf


Anden video om den demografiske vinter, som også fortæller hvad vi står over for. Hvor bl.a. Harry Dent viser sammenhængen mellem SP-500 (aktie-markedet) og andelen af unge forbrugere. Sektorer der vil være i fremgang er medicin, healthcare m.m.


I de forgangne 50 år har øget befolkning resulteret i volumen-vækst, da alle antog at der bare skulle produceres mere af alt, og der ville være mangel på alt. Men det må nok indses at der fremover skal satses på intelligent vækst frem for volumen-vækst. Og det vil kræve en anden og mere kreativ tankegang. Det må pointeres at unge mennesker er større forbrugere end ældre der ikke mangler noget. Og når andelen af ældre stiger i forhold unge, vil forbruget falde = ingen vækst. En anden vinkel er også hvad sker der når andelen af unge der skal betale for velfærden falder, hvem skal så betale for udgifter til de ældre??

Arbejds-notat af IMF om emnet:
http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2006/wp0609.pdf

Artikel.
http://www.marketoracle.co.uk/Article21593.html

Litteratur:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/0470822910/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

http://www.amazon.co.uk/dp/1591847273/ref=pe_385721_37986871_TE_item_image

Godt Nytår.
nfø



3/1 2014 08:06 JKY_VH 067465



Altid rart at se nogen der følger med i samfundsfagstimerne.



6/1 2014 12:45 nfø 067499






8/1 2014 02:34 HRmunk 067508



Jeg tror det er bedst at lade prolife og tea party blive "over there".



TRÅDOVERSIGT