Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Krydslicens, og ting..


67897 fillandkill 6/3 2014 01:19
6
Oversigt

Har netop fået foretaget en Ngal test, der "ekskluderede" mig fra det jeg troede var en skrive "traume"..... I know.. <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Jeg har lidt nyt at byde ind med, det kommer længere nede, ellers bare lidt tanker, om hele denne proces, og hvad vi stakkels Bioporto aktionærer har været udsat for igennem tiden.

I det herrens år, 2009, hvor Bioporto fik tildelt det første patent, røg kursen op fra ca. 1,60, og toppede omkring kurs 4,80, eller med ca. 200%, hvorefter den faldt tilbage, og lå i flere år imellem 2,40 og 3,60. alle kurser er omregnet, taget de nye aktier in mente.

Da vi fik det første patent, var det alene på udsigterne om royalties fra Abbott, på det tidspunkt havde Bioporto ikke deres nuværende homogene test, på det tidspunkt havde de kun en manuel pipette test, det var først senere de skiftede strategi, og ønskede at lave deres egen.
og sikkert også på det tidspunkt de første gnidninger opstod med Abbott.
Som jeg har forstået det, var der på et tidspunkt før denne strategiændring en forståelse mellem Bioporto og Abbott, om en licens til deres patent.

Ovenpå dette, kommer Abbott med en indsigelse mod patentet, nærmest de sidste dage op til hvor indsigelsesfristen udløber, det er helt normal praksis, og vi kan forvente på samtlige udstedte patenter, det er faktisk først d. 1 april/2014, vi reelt får afvide om vi fik patentet tilbage i 2009.

så fra at det hele så lyst ud, kom der pludselig et jerntæppe fra Abbott, og de 3 øvrige, da de gjorde indsigelse mod patentet, og denne kolde krig har fortsat indtil nu, snart 5 år senere, hvor den pludselig er væk, ngal muren er faldet.. næsten da.. vi mangler lige Alere.

Abbott er et væsentligt større selskab end Alere, og de har tidligere været ret gode til at samarbejde, så man kan håbe de også er det i denne sag. størrelsesforskellen er lidt som hvis vi sammenligner Novo Nordisk med Genmab x 2.
Så der er ingen tvivl om hvem storebroren er.

Alere gjorde også indsigelse imod Bioporto cut off patent, sammen med Abbott, Phadia og Getica.

Siden Bioporto fik det oprindelige Cut off patent, som dækkede alle Ngal niveauer over 250 nanogram pr. milliliter, Ng/ml. har de fået tildelt en hel masse flere, bl.a. har de fået tildelt et ratio patent, der dækker en krydsmåling mellem blod og urin, de har fået et traume patent tildelt, som præcis dækker det område hvor Alere arbejder, nemlig POC markedet.
og d. 21 februar i år fik Bioporto tildelt endnu et cut off patent,(intention to grant) denne gang et eksklusionspatent, som er en nøjagtig spejling af det oprindelige, fra 2009.
Dvs. de nu har patent på at udelukke nyreskade fra patienterne, et patent der i min optik er stærkere end det oprindelige cutoff patent, der kan diagnosticere nyreskade.
Eksklusions patentet dækker niveauet under 250 ng/ml, for udelukkelse, og cut off patentet dækker niveauet over 250 ng/ml, for påvisning af nyreskade.
Dvs. de nu dækker hele spectret, og den periode der har været fra 2009 og til idag, har de hele tiden opretholdt patentet, og skal vi igennem samme mølle med eksklusions patentet, så kan vi ligge 5 år til dags dato, hvor Abbott og øvrige vil være afskåret fra Ngal salget.
dvs. frem til 2019 ca. vil Bioporto have retten, og det kan være det der muliggør krydslicensen fra Abbotts side.. måske..
Vi står ihvertfald ret stærkt.

NU GÅR VI SÅ OG VENTER PÅ AT Alere også kommer med et forlig, Alere er mest interesseret i POC delen, da deres Ngal test er udviklet til POC (point of care) maskiner, som er de små transportable maskiner der kan findes hos læger, rundt om i verdenen, ulande, krigszoner osv.
Bioportos traume patent, dækker alt det Alere gerne vil have, og traume patentet er der også gjort indsigelse imod, men KUN FRA ABBOTT...
https://register.epo.org/application?number=EP07722631
under apponents er kun anført Abbott, dvs at Alere IKKE har gjort indsigelse imod dette patent, og når nu vi lige er blevet forlovet med Abbott, så kunne man forestille sig at de trækker sig fra samtlige verserende patentsager, da der ellers ikke er megen ide i at få og betale for en krydslicens.

Traume patentets indsigelsesfrist er iøvrigt udløbet, så det løb er kørt for Alere.
ihvertfald som jeg ser det, uden at være patentekspert..

Skal vi lige opsummere de forskellige tests der findes, for de der ikke kender forskellen, en ngal test, er ikke bare en ngal test.

Alere har poc tests, som udelukkende kan måle i blod
Abbotts test, er en halvautomatisk test, der kan måle i urin, tager ca. 30minutter
BioPortos er en fuldautomatisk test, der kan måle i både urin og blod, og tager ca. 10 minutter.

Abbotts test virker iøvrigt kun på deres egne maskiner, hvorimod BioPortos test virker på abbotts maskiner, samt alle de store maskinproducenters maskiner.

Fra at der har været en klam hånd omkring Bioporto, til at man pludselig befinder sig i en alliance med Abbott, er en fanden til forskel, Abbott, og patentsagen var sikkert det der også ødelagde distributionsaftalen med Siemens diagnostic, efter sigende, trak Siemens sig fra aftalen igen, fordi de var usikre på patent situationen..
de behøver de ikke være mere.. så vi kan måske få en lind strøm af gode nyheder i resten af 2014.. et forlig med Alere, og vigtigs deraf, en aflyst og dermed opretholdt cut off patent, eller hvis de simpelthen bare vinder d. 1 april, vil betyde fuldstændig ro på, og plads til at arbejde, og mit bud, 2-3 distributionsaftaler med de store maskinproducenter i år, og sikkert flere små aftaler, med forskellige POC producenter.
Det kunne være en forhindring ifm. forlig med Alere, at de vil få øget konkurrence på POC delen, men.. hvordan var det lige med indsigelsesfrist på Traume patentet?



6/3 2014 09:48 fillandkill 267899



Og så er det officielt, dejligste start på dagen.

Her er det officielt fra EPO, at Abbott har trukket sig fra sagen omkring Cutoff patentet.
https://register.epo.org/application?documentId=EVS1CN2S0602FI4&number=EP05820913&lng=en&npl=false

og de har sørme også trukket sig i indsigelsessagen om traume patentet, det betyder nu, at det er det første patent overhovedet Bioporto har, som IKKE kan gøres indsigelse imod, da indsigelsesfristen er udløbet, og eftersom Abbott var den eneste der havde gjort indsigelse imod dette patent, er det nu reelt, og for første gang vores, og vores alene, i en krydslicens med Abbott selvfølgelig..

og det er netop dette patent der er helt afgørende for Alere´s POC test.. fabules..
https://register.epo.org/application?documentId=EVS1DC566226FI4&number=EP07722631&lng=en&npl=false



6/3 2014 15:23 fillandkill 167901



Jeg ville virkelig ønske at BioPorto giver Alere en EKSKLUSIV adgang til POC markedet.
ikke mere af det non eksklusive, ihvertfald ikke i POC segmentet.

Det estimeres at POC segmentet vil udgøre et sted imellem 2 og 5% af det samlede Ngal marked.
Lad nu Alere få det. EKSKLUSIVT...

Inden Alere skiftede navn, hed de Inverness, og på et tidspunkt købte selskabet Biosite, for 90$ pr. Aktie, til en samlet pris på 1.6 billion dollars.

Hvortil deres CEO udtaler "I would say that if NGAL comes in reasonable, Biosite was a very cheap acquisition".

http://medicoinvestor.com/quotes-we-love/
http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fpeecee.dk%2Fupload%2Fdownload%2F346368&ei=z3IYU_rVJYPa4wSvhYCgCA&usg=AFQjCNEnuXB6oqgYlKKXPi7GXNqH28aDEA


Og der var altså den Ngal POC test de har nu, der omtales, altså den der kan teste i blod alene.

Så... lad Alere få POC markedet eksklusivt, og betal ved kasse et, så får vi endelig nogle tal til vores regneark, og en mulighed for at estimere hvad selskabet kan blive værd.

For at ridse op, så dækker de respektive ca:
heterogene test 20-25%
POC tests 2- 5%
homogene test (Bioportos) 70-75%

kan vi få 10mio EUR for eksklusiv ret fra Alere?
måske 20 mio EUR?

Fy for en skefuld...!!

FillandKill
Bluesky office <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



6/3 2014 17:10 Thomas 067902



Hvorfor mon Alere ikke selv har gjort indsigelse imod det, hvis det netop dækker deres område?



6/3 2014 18:05 fillandkill 067905



Måske fordi Abbott har gjort det, for man kan også spørge med omvendt fortegn, hvorfor skulle Abbott gøre indsigelse på den..
Jeg ved det ikke Thomas.



TRÅDOVERSIGT