Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kursudviklingen i BIOPORTO


68057 Helge Larsen/PI-redaktør 14/3 2014 08:10
Oversigt

Den kursudvikling, vi har set indenfor kort tid i BIOPORTO med voldsom stigning efterfulgt af et et større tilbagefald, er en klassiker fra min "lærebog" om raketter på aktiemarkedet. Pga af endda meget gode nyheder strømmer lange-, men også mange rigtig mange kortsigtede investorer uden kendskab til casen ind i aktien. Stigningen sker hurtigt over intervaller, hvor der typisk ikke sker nogen omsætning. Der har ikke været en længerevarende trend, hvor de utålmodige investorer gradvis udskiftes med nogen med længerevarende horisont. Når så udbruddet dør ud, så går det hurtigt det hurtigt nedad igen. De kortsigtede sælger sammen med eventuelt nogle de lange som panikker. Det der så typisk sker, når der ikke er negative nyheder i markedet er, at kursen skal finde sig et nyt konsolideringsområde og starte en ny positiv trend herfra.

I BIOPORTO er situationen dog den, at investorerne venter på en snarlig meget stærk trigger om, at selskabet laver en aftale med Alere, som for altid afslutter det mangeårige patentslagsmål. Det gør, at vi kan forvente flere gentagne hurtige stigninger og fald - altså megen Volatilitet i den kommende tid.


Med venlig hilsen

Helge Larsen



14/3 2014 12:39 troldmanden 268059



Meget enig Helge. Til og med sidste fredag var det en "sund" stigning. Men i mandags og tirsdags gik der nærmest "panik" køb i den fra en hel masse der aldrig nogen siden har hørt om Bioporto. Og det fik den ti at stige for meget, for hurtigt. Og med en masse kortsigtede spekulanter inden så bliver der kæmpet for at få taget profit og minimeret tab. Derfor disse store sving.

Aftalen med Abbott var en game changer. Den begivenhed der er nøglen til at få alt andet til at rulle. Ikke sådan at forstå at i morgen så sælger de for et stort mio beløb af ngal. Det kommer stadig til at tage tid at rulle ud. Men nu vil der blive sat mere blus på flere cost of illness studier, Siemens, roche mf vil komme til i løbet af de næste 3-6 mdr. Og så forventes der et forlig med alere inden den 1/4.

Abbott som i flere år har haft deres ngal test godkendt i EU, men har været fraholdt at markedsføre den fordi Bioporto havde patentet, har for øvrigt lie sat Ngal på deres markedsførings liste. Så de begynder nu i Europa

http://international.abbottdiagnostics.com/Products/Instruments_by_Platform/test_list_print.cfm?sys_id=79



14/3 2014 13:40 Hansen 168060



Jeg kan udemærket se nogle af dine pointer, men når du siger der "strømmer" kortsigtede til uden kendskab til aktien - så bliver jeg noget usikker.
Nogle af de største salg og køb de sidste dage har været danske banker. I dag er de tre største sælgere ligeledes danske banker. De kender vel til bio og følger den.
De private (som handler selv - her f.eks. Nordnet)er største købere. Og på den måde syntes jeg det ser ud til at den ene dag er Nordnet+ største køber og Banker ( større aktører) største sælger OG næste dag er det omvendt!

Store aktører ændre vel ikke syn på en Aktie i det tempo? Så kan det da ikke være noget faktuelt!

Sådan jeg lige ser det, så er det sådan at der godt nok strømmer en del nye til aktien, men ikke nok til de reaktioner, som ses. De fremkommer først, når nogle af de lidt størrer aktører "skubber" til aktiens retninger. De tjener lidt ekstra <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Men hvad ved jeg? <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Ikke nok tror jeg <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



14/3 2014 13:58 Helge Larsen/PI-redaktør 168061



De store banker køb/salg dækker primært over en række private aktører. Jeg selv bruger banker som Handelsbanken, Danske, Nordea, Sparnord (firma og pensioner) og Nordnet (min lille spekulative frimærkehandel). Jeg kender vel 5-6 stykker her fra PI og Medico, som handler gennem Sydbank, Jyske, Nordea, Danske, Sparnord, Saxobank og Nordnet.

Med venlig hilsen

helge



14/3 2014 14:22 Hansen 068063



Det kan jeg sådan set godt følge, men ser du feks. på i dag, så er det da underligt at lige Jyske bank kunder skulle være vilde med at sælge i dag? Ud over dem er der kun en sjat fra Sydbank.
Hvis din forklaring skulle holde lige for i dag, så mange andre vel også sælge? Eller er det tilfældigt? Jeg tror ikke så meget på tilfældigheder her, men måske er det bare fordi det er banken selv - i dag!
Ikke sikkert at billede er repræsentativt for de senere dage.



14/3 2014 14:26 troldmanden 068064



Bioporto er alt for lille til at bankerne selv handler papiret til egen beholdning. De køb/salg vi ser er for deres kunder. Jeg handler heller ikke igennem nordnet.



14/3 2014 14:03 troldmanden 368062



Man kan ikke rigtig se hvorfra "store" og private handler igennem. Begge parter handler både igennem nordnet og bankerne.

Man kan blot se på debatten på EI og MI at der er mange der nu er inde der ikke rigtigt ved noget om caen. Det er de private der er daytrader/kortsigtede spekulanter.

Dem jeg kender der er er større og langsigtede de holder. De har evt taget en anelse profit, men de holder. For det er jo det her man har ventet på. Det her kan være med til at åbne døren helt op over de kommende år.

Jeg trorde fleste af de større allerede har købt så mange aktier som de har mulighed for. Derfor er det ikke dem v skal se "skubbe den videre op. Det er nye folk der skal til. Bre ikke i form af panik køb. Det skal ske ved at selskabet går ud og foklare deres nye historie på en sådan måde at flere nye får lyst til at blive langsigtet.



14/3 2014 14:39 troldmanden 268065



Nu er det ikke fordi jeg er noget orakel ud i dybde analyse. Men det er interessant at hele sidste uge til og med i mandags der var der en faktor 3-5 højre bud side end udbuds side. I løbet af i tirsdags vender det så til udbuds siden bliver 3-4 gange større end bud siden. Og sådan har det været frem til i går. I morges åbner den så med faktor 1:2. Og nu er bud siden faktisk blevet lidt større igen end udbudssiden. Så noget kunne måske tyde på at vi her har set bunden. Det er herfra vi afventer regnskab/alere nyhed



TRÅDOVERSIGT