Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Modstandere af skiftergas kan starte her


68244 Helge Larsen/PI-redaktør 27/3 2014 18:07
Oversigt

"Welcome to FracFocus.ca – a collaboration between provinces, territories, regulators and industry to provide Canadians with objective information on hydraulic fracturing, what legislation and regulations are in place to protect the environment including groundwater, and transparency on the ingredients that make up hydraulic fracturing fluids. This is not a static site and will be updated as more jurisdictions actively participate, whenever legislation or regulations change and/or as industry practices evolve".


http://www.fracfocus.ca



27/3 2014 18:59 mccarthy 068246



Hej Helge og igen et godt indlæg fra dig.
Jeg kan stadig ikke se at Danmark kan udnytte skifergas i undergrunden alt den stund at vi af naturen er et begunstiget landbrugsland. Når jeg skal til Tyskland passerer jeg en solfarm på Lolland!!!! Var det ikke bedre at dyrke sukkerroer både for nationaløkonomien såvel for miljøet? Jeg føler at visse mennesker engang imellem forledes af fordummende politikere til en profit udfra tilskud istedet for profit udfra natur og nærsamfund.
M.h.t. skiffergas i U.S.A. så er loven ( sidst jeg var over emnet ) at den der bed til bolle fik fortjenesten, medens samfundet skulle betale udgiften til miljøforureningen, tab af ejendomsværdi o.s.v. Der var dengang en række retsager hvis endelige domsafslutning jeg desværre ikke kan fortælle ( jeg havde ikke tid/overskud til at følge sagerne, men udvinding af skiffergas er i mine øjne kortsigtet for U.S.A, idet skiffergassen, igen mig bekendt, altid ligger under ( i hele træskolængder ) urbaniseret jord. De vandresourcer der kræves til udvinding står ikke mål med den tørkedannelse som efterfølges og netop en tørke som lammer midt-vesten ( non-Obama states ) i disse år som den gjorde det i 20-30'verne.
!!!Husk altid at det er et Europæisk problem med oversvømmelser. I Californien har de just haft tørke som aldrig før - regnen er kommet men! Skiffergas er en fossilbar energiresource som vil indgå i fremtidens energiforsyning, men når visse 'eksperter' fortæller at vi kan købe billig gas fra U.S.A. så ta'r de fejl og hvis du får et projekt omkring skiffergas skibe så pls. do-a-no-go.



27/3 2014 19:19 Helge Larsen/PI-redaktør 068247



Hej Mccarthy, Arealmæssigt fylder et godt skifergas-site ikke ret meget. Her er lidt om, hvad Total regner med af boringer i Nordjylland:

http://ing.dk/artikel/total-kun-nogle-faa-hundrede-skifergasbroende-i-nordjylland-164808v

Med hensyn til vandforbruget i USA, så er forbruget til udvinding af skifergas langt mindre end ved udvinding af kul, olie og f.eks biogas. Om få år ser vi måske ligefrem fracking uden brug af vand.

Der sejles allerede nu etan, som stammer fra skifergassen fra USA til Europa. Dog er flydende US-naturgas transporteret på skibe først og fremmest et anliggende for lande i Asien som f.eks. Kina, Japan, Korea og Malaysia.

Med venlig hilsen

Helge



28/3 2014 08:30 lynogtorben 168253



Med hensyn til vandforbrug kan jeg tilføje at DEC i New York State er i gang med at afdække skifergassens påvirkning.
DEC skriver i deres foreløbige draft at hvis fracking frigives i NYS, forventes det at produktionen allerede det første år vil toppe med knap 2.500 borede brønde. Det samlede vandforbrug for alle disse brønde vil påvirke NYS's samlede vandforbrug med 0,24%.

Så selvom fracking vil kunne påvirke lokalt, så vil det ikke have nogen betydning i det store billede.

Det skal i øvrigt tilføjes at ovenstående tal er et par år gamle og allerede begynder at blive forældede, fordi industrien hurtigt forbedrer teknologien, og formindsker vandforbruget.

Så myten om det enorme vandforbrug er ikke andet end en myte.



28/3 2014 08:44 Helge Larsen/PI-redaktør 068254



Skifergassen er helt i bund hvad angår vandforbrug pr. energienhed. F.eks. 500 ltr. vand pr energienhed mod biogassen 9000 ltr. for samme.



28/3 2014 18:46 mccarthy 168259



Uha, jeg har vist været væk fra emnet for længe. Tak for opdateringer og god weekend til jer alle.



TRÅDOVERSIGT