Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Questerre Energy - positiv udvikling på 2 områder


69038 Gjern 1/6 2014 13:39
Oversigt

QEC har investeret 40 mio. CAD i Read Leafs teknologi til at udvinde ketogen-olie.

Nu er Red Leaf på plads med alle godkendelser til det 1. anlæg i Utah - USA.

http://redleafinc.com/press-center

Samtidig forlyder det at Quebec's nye regering vil bløde på fracking-forbuddet, der blev indført i 2011. Foreløbig er det efterforskningsbrønde der åbnes op for.



2/6 2014 12:10 Mcjean 269052



Der er taget 20 patenter på den nye teknologi der stort set hiver olien op uden brug af vand og kemikalier, så vidt jeg er orienteret, men er Qec medejer af patentet, for så vidt jeg ved, får de intet ud af selve olieudvindingen i Utah, men de vil måske bruge teknologien i PH og måske i Quebec lowlands om nogle år eller sælge til højestbydende?

Mener stadigvæk det mest kursdrivende i øjeblikket er deres 100% brønde og så reserveopdateringen fra PH der snart må komme, det kan få kursen til at flyve op omkring 15-20 kr.
En af grundende til denne stigning som måske i virkeligheden er for lav sat skyldes at en anden oliemyg i samme område med ca. 22.000 acre's steg fra 0.60$ til over 3.00$ på deres reserveopdatering. Qec har til sammenligning ca. 39.000 acre's i nærliggende område.

Min vurdering er at man burde være inde nu selv hvis man er kortsigtet da opdateringen fra PH kan bringe kursen op i nærheden af 15 - 20 kr og yderlige 5-10 kr. når de 2 100% brønde er på plads.
Herefter vil der gå 1-3 år før kursen stiger kraftigt igen grundet deres gode områder og at infrastrukturen er på plads og man har desuden nok også været igennem et par emissioner til den tid.

Desuden vil Europa gøre sig uafhængig af Ruslands gas og når politikerne engang med tiden snøvler sig færdig med at regne på at vindmøller er for dyre og giver energi som vinden blæser så vil det være nærliggende at afskibe Nordamerikas gas til Europa, måske via rør der kommer til at gå fra Esbjerg eller et sted i Holland til resten af Europa, fyldt med billig co2 neutral gas. Det er ren win win, men der kan gå nogle år endnu.

Petronas har investeret over 200 mia. i Nordamerikas infrastruktur til udvinding og afhentning af olie og gas til Japan, Indien, Korea og Indonesien, etc. og denne infrastruktur vil også lette de små oliemygs muligheder for transport af olien og gassen. Noget af det sværeste for disse små selskaber er at lave kontrakter på afhentning i det noget ujævne terræn.

Personligt tror jeg disse oliemyg vil blive opkøbt af flere grunde. Når jeg taler med folk i oliebranchen har de dårlig hørt om disse canadiske og nordamerikanske oliemyg(dog ved at ændre sig), men når infrastrukturen er på plads og de kontinuerligt hiver gassen og olien op i stride strømme så kommer tilbudene automatisk, da alt andet lige det er mere stabilt at lave aftaler i den region end stort set alle andre steder på planeten, så de store selskaber vil nærmest stå i kø for at få fingrene i disse veldrevne selskaber der er fuldt ud opbygget og funktionsdygtige.



2/6 2014 20:29 Gjern 269054



Så kom Red Leaf nyheden også fra QEC selv. Måske så markedet ser den nu. Der var i hvert fald lidt reaktion i Canada efter nyheden kom for 1 time siden.

http://us2.campaign-archive1.com/?u=27ed33877e4cbef4f0b684b7b&id=c854fdf5bb&e=f338fcbb8c

Mcjean: Der er ikke tale om Oil shale i Quebec Lowlands så for QEC drejer dette sig om et areal i Wyoming, USA sammen med Red Leaf og Pasquai Hills, som QEC selv har rettigheder til. <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



3/6 2014 11:03 Mcjean 069057



Ja rigtigt!

Fint at du skriver oil shale og ikke shale oil:)
Ved du om de 6 % equity capital faktisk bare dækker over at kunne benytte RL's "værktøj" på QEC's egen jord i PH og, eller kan de ved salg af RL inkassere en pose penge oveni at de stadigvæk har rettighederne til at benytte denne suveræne teknologi.



3/6 2014 11:48 Gjern 169058



Det dækker over retten til at bruge Red Leaf teknologien på egne arealer = Pasquai Hills samt 20% af Wyoming-projektet sammen med Red Leaf.

De 6 % aktiekapital er betalt af QEC med 40 mio.$ og hvis denne teknologi lykkes kan Red Leaf få meget store indtægter af at sælge licenser og know how. Måske bliver de også børsnoteret en gang.

Det privatejede Red Leaf får totalt set betalt op til 80% dog maximum 200 mio.$ fra Total og desuden skød de privatre ejere yderlkigere 100 mio. $ ind i Utah-projektet, så hvis QEC vil ud igen på et tidspunkt afhænger prisen af hvor godt selskabet Red Leaf kører på indtægter fra olien og teknologien.

Se lidt historie her:

http://www.questerre.com/en/newsroom/press-releases/2012/questerre-completes-investment-in-oil-shale-assets/



3/6 2014 18:32 Mcjean 069059



Har læst det tak alligevel. Kan lige tilføje at rettigheden til at benytte denne teknologi kun løber i et vist antal år, men her et indlæg fra den vidende Buteo , som kort ridser Red Leaf projektet op

http://forum.hegnar.no/post.asp?id=19299669

Han har et link til hele Red Leaf projektet hvis interesseret.

http://frens.eu/materials/materials/day2/room1/show4_greene/greene.pdf



5/6 2014 09:56 Mcjean 069070



Det lyder meget meget og endnu mere spændende hvad de folkevalgte har i støbeskeen i Quebec

Plan Nord is back
The Liberals are resurrecting their controversial Plan Nord. With an investment of $63 million for 2014-2015, the government is renewing its focus on the economic, social and environmental development of Northern Quebec, so that "all regions of Quebec profit."

Du kan læse mere i artiklen under hvad er plan nord, men det ser ud som om at både QEC og regeringen er interesseret i en model a la den norske hvor staten skal eje aktier i gas og olieindustrien så befolkningen for del i den medfølgende rigdom. Da de spørger om de vil overtage virksomhederne er svaret "nej vi går ind af hoveddøren" med det menes de vil købe sig ind for flere mrd$.

Her er artiklen:

http://globalnews.ca/news/1374427/8-highlights-from-quebecs-2014-budget-of-hope/

Her er QEC nyudgivet målsæting:

http://us2.campaign-archive1.com/?u=27ed33877e4cbef4f0b684b7b&id=7194bc2450

Det lader altså til at Questerre Energy kan blive indsluset i en slags "Statoil" og blive halvt offentligt ejet.
Politikere blæser mange bobler ud af munden men jeg tror faktisk at deres store forbillede er Norge og med deres enorme gas og oliereserver så er det faktisk ikke nogen dum ide de har fået. Spørgsmålet bliver om de køber sig billigt ind eller om de kommer til at betale fuld pris og må betale eksisterende aktionærer en form for kompensation.

Har ikke oplevet før at staten køber sig ind, de plejer at sælge sig ud, hvad tror i?



20/6 2014 10:19 Mcjean 169300



Here you go!

Hvis dette anlæg bliver bygget så ligger Qec lige i smørhullet og afsætningssikkerheden vil være på plads og de skal ikke bruge krudt på afsætningskontrakter. Denne Aktie og nogle af de andre oliemyg-aktier placeret i et stille område(nok det mindst turbulente område i verden hvad angår olie og gas udvinding)vil være det nye mekka for co2-neutral energiforsyning.

Enhver kan jo se det ligger lige til højrebenet at bygge en gasterminal til afskibning til Europa, så vi kan gøre os uafhængige af russerne og de mellemøstlige middelalderlige mullahsamfund, hvor kaos hersker.


http://argent.canoe.ca/nouvelles/gaz-liquefie-un-projet-de-7-milliards-saguenay-19062014



TRÅDOVERSIGT