Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas i bagklogskabens lys


69679 Hans-Henrik 26/8 2014 11:07
Oversigt

Efter en storm af spørgsmål om Vestas, får I her lige en lille video om aktien. Hvor skal den hen? Skal vi gå ud? Holde? Hvad betyder det at en US bank nedgraderer den? osv.

Kig med her:

Hans-Henrik
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772




26/8 2014 17:49 mccarthy 269680



Hej Hans-Henrik.
Da jeg ikke forstår TA og meget andet godt så blot dette.
ML stiller et Vestas target på 330; efter seneste regnskab, som vel var Ok, så nedjusterer samme hus aktien til 220 og dette får samme Aktiekurs til at dratte ned.
Aktien er i regnskabet sat til en indtjening på 1 € og hvis jeg forstår regnskabet korrekt så er det for 1H. Andet halvår er historisk betydeligt stærkere end første hvorfor mit forsigtige gæt er 2,5 € FY. ( bær over hvis jeg ikke forstår Vestas 1H regnskab og korriger venligst). I mit hoved bliver det en P/E med kurs 240 på ca. 13. Alle tegn for industrien er positive, omend visse investorhuse p.t. kraftig taler imod. Cashflow var en bekymring for analytikerne da Vestas 1H regnskabet kom; igen set i mine øjne er dette da positivt, idet der ansættes folk og opbygges lager for de mega leverancer som batches til kunderne; så forklaringen ligger da lige foran øjnene. Jeg kan ikke være uenig i dine TA analyser som jo basalt er en graf analyse over kursens udvikling og kun dette, men må indrømme at jeg ofte anvender disse analyser til Rasmus-Modsat investeringer hvor nøgne facts skriger om det modsatte af analyserne og vel at mærke med et rimeligt afkast derefter. Hvad angår Vestas, så købte jeg senest i 250 og mit gæt er på kurs er 260-280 med stærk pil op ifald off-shore bliver afklaret og ordrestrømmen vedbliver. Men tak for dit indlæg som jeg desværre ikke evner at forstå.



26/8 2014 18:41 Hans-Henrik 269682



Hej,
Fint indlæg <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Når jeg kigger på en Aktie, har jeg det lidt som dig, blot med modsat fortegn.
Jeg kan for så vidt godt læse et regnskab, og jeg bruger dem også til at vurdere om det helt grundlæggende er gode virksomheder, jeg investerer i.
Men jeg har for mange år siden opgivet at hitte rede i, hvilken vej aktiekursen skal i forhold til de nyheder, der kommer.
F.eks. ved regnskabet nu her sidst, hvor tallene var fine, men kursen faldt.

Så når jeg har valgt nogle aktier, der fundamentalt hænger sammen, så bruger jeg meget TA til at spotte hvilken psykologi, der hersker i markedet.
Her kigger jeg både på stemningen i markedet generelt og i den enkelte Aktie.
Dette har igennem 15-17 år holdt mig ude af samtlige markedskrak og krak i enkeltaktier.

Når jeg vurderer en graf, så sidder jeg og kigger på den som et røntgen billede af investorernes hoveder, der fortæller mig utrolig meget.

Men som jeg også altid skriver, så tror jeg der er lige så mange investeringsmetoder som der er investorer. Og det vigtigste er at vælge en stil der passer til én, og som gør, at man sover godt om natten.

Hans-Henrik



26/8 2014 18:49 Occam 069684



Du må selvfølgelig gerne gætte på EPS 2,5 Euro. Svarende til et overskud på 567 mio Euro.

Jeg mener, at de bedste data er den historiske EPS på 1 Euro. Samt ledelsens EBIT outlook på >360 mio Euro. ( http://www.proinvestor.com/boards/69649/Vestas-H1-2014-H2-2013 )

Kan du forklare, hvorfor ledelsen er så meget mere forsigtig end dig?



27/8 2014 13:44 mccarthy 069689



'Aktien er i regnskabet sat til en indtjening på 1 € og hvis jeg forstår regnskabet korrekt så er det for 1H'.
Jeg læser nok regnskabet forkert.



29/8 2014 16:28 mccarthy 069700



Håber der er nogen der kan hjælpe.
Et stor røre har været omkring Barclay Banks mange og ikke besvarede spørgsmål ved Vestas seneste regnskabsaflæggelse. Er der nogen der har en optegnelse af disse spørgsmål? Svarene var jo 'No comment', et svar som har faldet mange for brystet og tolket i retningen af at skuden igen er uden fuld kontrol.
Fra Sydbanks kommentar til regnskabet: investorerne har kigget længe efter bedre produktionsøkonomi i Vestas-forretningen. Den
får de i overflod i regnskabet, hvor bruttomarginalen lander på stærke 19,4% - markant
bedre end vores forventning på 15,5% på trods af en lavere omsætning end ventet
--
Jeg kan ikke rigtig pladsere begrebet bruttomarginalen - pls. help.
--
Vestas annoncerede et servicetilbud som efter sigende blev modtaget med kyshånd ( kan ikke lige finde link ). Mit uprofessionelle estimat var op til 1 Mia. € på bundlinien. Jeg går udfra at indtægten periodiseres, men kan ikke finde oplysninger desangående i regnskabet. Igen, er der nogen der kan hjælpe?
Eller ønskes i alle en god week-end.



TRÅDOVERSIGT