Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktierundtur i 13 aktier (Del 1)


69714 Hans-Henrik Nielsen 31/8 2014 19:15
Oversigt

Jeg bringer her en hurtig Teknisk Analyse af 13 af ugens 26 udvalgte aktier.

Der bliver ikke taget så meget hensyn til regnskaber og andre nyheder men udelukkende til, hvad graferne fortæller os. Har du selv yderligere viden om den enkelte Aktie, så tag endelig dette med i din analyse. Så brug ikke denne video som købs- eller salgssignaler men som inspiration og undervisning.

Senere i aften kommer 2. del med de sidste 13 aktier.

Hans-Henrik
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772




1/9 2014 13:07 Hjulmand 269716



Hej Hans-Henrik

Det fornøjelige ved grafisk analyse er at vi sidder hver især med de samme data og læser dem meget forskelligt.
Jeg syntes især det er morsomt at høre, at også du kalder Alm. Brand for Alm. Brand Bank. Det griber jeg også mig selv i. Jeg er meget enig i at den skal op, men det er ikke banken der løfter den. Banken har haft så stor påvirkning på regnskabet at man har en tendens til at glemme, at det faktisk er et forsikringsselskab med en lille, men meget dyr bank. De er heldigvis ved at få styr på bankdelen igen, men det er nu forsikringsdelen man skal købe aktien ud fra og ikke banken.

Til den lidt mere alvorlige del.
Du skriver at vi ikke skal bruge videoen som købs- og salgssignaler, men alligevel råder du til køb og/eller salg af aktierne når du gennemgår dem??? Hvis vi skal lære af dine videoer, så fortæl os hvad du ser og især hvorfor/hvordan. Din anbefaling kan sagtens undværes, uden at forståelsen bliver mindre.

Særligt mener jeg at det er et alt for tyndt teknisk grundlag du bruger til at anbefale salg og køb af langsigtede investeringer. Jeg hører godt du siger, at det bare er det du mener graferne viser, men du kan da ikke undgå at folk følger dine anbefalinger.
Jeg er ikke i tvivl om at du ved hvad du taler om, men jeg mener nu også at jeg kan høre, at du ikke udtaler dig alene på baggrund af de grafer du viser. Er det ikke rimeligt at du fortælle dine lyttere/seere at Teknisk Analyse er andet og mere end grafisk analyse af en lille grafstump på nogle få dage?

Jeg lytter med stor fornøjelse til dine indlæg, for jeg lytter både til viden og kompetence, men jeg ved også hvad du taler om, det kan du bare ikke forvente af alle.

Jeg ville gerne vise dig eksempler på vores forskelligheder, men jeg kan tilsyneladende ikke sætte grafer ind i debat uden at det er som vedhæftede fil.
F.eks. mener jeg ikke at en korrektion af Vestas fra 300, alene giver anledning til en salgsanbefaling, også selvom den skal teste 200 - 220. Derimod har aktiens momentumfald siden december med konstant faldende toppe, sammen med det nuværende kursfald og en række andre faktorer som "overkøbt", konjunktur, aktietype og Bollinger givet salgssignal i kurs 255, som jeg ser det.

Nok for denne gang.

Hjulmand



1/9 2014 14:55 Hans-Henrik Nielsen 369717



Hej Hjulmand,
Tak for din kommentar til mine videoer.
Først og fremmest vil jeg give dig ret i, at det er utroligt forskelligt, hvad man læser af Teknisk Analyse.
Det er ikke en eksakt videnskab, men jeg forsøger at gøre det så relativt objektivt som muligt, skønt der altid vil snige sig personlige meninger, tro på Aktie osv. ind.

Med hensyn til om det er købs- eller salgsanbefalinger jeg giver, så gør jeg netop meget ud af at sige, at folk selv skal tage deres egne beslutninger, og i både video og den tilhørende tekst siger jeg, at dette er min hurtige gennemgang, og at folk her til skal lægge al deres egen fundamentale viden, mening om regnskab osv.
Videoen er netop foranlediget af, at en masse skriver og spørger om min mening til forskellige aktier.
Derfor siger jeg udtrykkeligt at "dette er min mening ud fra min metode og min tidshorisont og temperament". For jeg ved at folk kan være vidt forskellige i deres tilgang. Men her får dit mit hurtige kig på det. Så må de selv tage stilling.

En af mine helt store "kæpheste" er at klæde folk på til at kunne tage deres egne kvalificerede beslutninger. Så jeg vil nødig fremstå som en købs/salgssignal-generator <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Hvad angår de forskellige analyser (bl.a. Vestas) så kan man vælge mange forskellige analysemetoder. Min første tilgang til alle aktier er den rene pris.
Jeg bruger selv forskellige indikatorer, som du kan se, men jeg plejer at sige, at når man først lærer Teknisk Analyse, skal man lære at kigge på den rene pris, så man ikke bliver filtret ind i 15 indikatorer som man ikke helt forstår.

Nå, det blev et vældigt langt svar <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>
Men jeg er glad for, at du finder mine videoer interessante. Og du er altid mere end velkommen til at skrive med kommentarer og lign.

God investeringslyst

HH

ps. med hensyn til Alm. Brand, så vil jeg give dig helt ret. Og jeg mener egentlig aldrig de skulle have bredt sig til bankdrift. Men så igen, så er det jo altid nemt at være bagklog <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



TRÅDOVERSIGT