Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Frustrerede Vestas-aktionærer: Hvad nu?


69767 Hans-Henrik Nielsen 16/9 2014 10:27
Oversigt

Jeg får en del beskeder for tiden fra frustrerede Vestasaktionærer, der spørger, om der ikke snart er udsigt til en optur. Lad os prøve at kigge på den for en kort stund.

Jeg har flere gange de seneste par måneder skrevet, at Vestas viste svaghed, og at jeg nok ville have taget gevinsten seneste omkring 260, da aktien begyndte at lave lavere bunde og toppe. Men det kan jo ikke bruges til så meget lige nu.

Som I kan se på grafen, så har vi at gøre med en lidt "uperfekt" ned-trend. Egentlig er den super fin med faldende toppe og bunde præcist som en trend jo defineres. Men lige omkring regnskabet brød den op fra trenden for så at falde igen.
I husker sikkert at jeg advarede lidt om at købe op omkring regnskabet, idet vi lå i et meget vigtigt psykologisk område, hvor mange formentlig ville sælge ud. Om dette er grunden til falden siden er svært at sige, men ned-trenden er i hvert fald blevet genoptaget.

Forleden skrev jeg så at niveauet 210-220 ville være det næste åbenlyse område, der skulle testes, og der befinder vi os så nu.

Hvis man sidder med aktien lige nu, så ville jeg holde den indtil jeg ser om 210-niveauet holder, idet vi der både har en trendlinje og et tidligere støtte/modstandsniveau.
Hvis du sidder og afventer en bund, hvor du kan købe op, så vil jeg ligeledes kigge efter, om der etableres en lille dobbeltbund eller at indikatorerne begynder at antyde vending i netop dette område.

Personligt kigger jeg jo primært efter stigende bunde og toppe (samt gode stigende indikatorer) før jeg går ind i en Aktie, så Vestas skulle formentlig op i 240-250 med fine vendingsformationer, før jeg ville være interesseret. Men der er meget støtte i grafen lige nu inden for 4-5%, så den risikovillige kunne godt lede efter et lille sats her, hvor stop-loss så sættes lige under de 210. Selv hvis aktien ikke vender helt rundt, så har vi en kanal med en bredde på 8-10% hvor det kunne være muligt at fange en lille gevinst.

Men som jeg har skrevet tidligere (og fortalt i videoen) så ser jeg et generelt pres på markedet lige nu, så jeg er ikke specielt interesseret i at prøve at fange disse sving, da odds er i mod os (med mindre du shorter selvfølgelig).

Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772

Vestas, VWS.CO




20/9 2014 10:19 HeyimnotCram 169779



Sandheden er vel at den fossile energi er meget billig. Se prisen på kul. Se prisen på olie. Se prisen på gas. Hvorfor så købe den meget dyrere grønne energi? Der er ikke nogen fremtid i grøn energi. Fossilt brændsel er fremtiden.



20/9 2014 11:16 bikube 169780



Den har du vist misforstået. Landmøller opstillet på de bedste vindsites i Amerika producerer til en pris på 14 øre pr KWH. Du betaler vist over 2 kr.



20/9 2014 18:56 HeyimnotCram 169782



Det er logisk muligt, at der et sted i Amerika findes et sted, hvor det blæser hele tiden og prisen på den producerede strøm kan blive lav. Men generelt er det sådan, at det er en meget dyrere energi, der produceres af vindmøller end ved afbrænding af fossilt brændsel. Og trenden er åbenbart den, at der findes rigtig meget fossilt brændsel rundt omkring i verden. Fossilt brændsel er fremtiden fordi den er billig og pålidelig. Grøn energi er blot en niche i den samlede energiforsyning.



20/9 2014 18:47 doodha 369781



Jeg har længe haft en tro på, at der er tendens til en generel oktober-korrektion i de år, hvor der enten er præsident-valg eller midtvejsvalg i USA. I dag prøvede jeg så at tjekke, om det egentlig er rigtigt ved at se på S&P de seneste 20 år. Og det passer overhovedet ikke...!

Men hvorfra kommer da min opfattelse af, at der er tendens til oktober-korrektion hvert andet år...? - tænkte jeg...

Det er selvfølgelig, fordi jeg har haft Vestas-aktier - og Vestas har en tendens til at korrigere i oktober op til enten præsident-valg eller midtvejsvalg.

Hvis man ser på de seneste 10 år, er der kun 2006, at Vestas ikke er faldet i oktober måned op til et US-valg. Det er ellers sket i 2004, 2008, 2010 og 2012, at Vestas er faldet med over 15%...!

Jeg gætter på, at forklaringen flere gange har været uvished om PTC-ordningen - og at politiske afgørelser altid skubbes til efter valget. Sådan kan det også meget let komme til at gå i år.

Jeg har hidtil været af den opfattelse, at bunden er tæt på at være nået her ved kurs 220-230 - og jeg har ikke troet på, at Vestas skulle teste kurs 200. Men hvis Vestas skal have sin traditionelle oktober-korrektion, skal vi nok både teste og runde kurs 200, inden det går op igen.


Der sker en masse i første uge af november - som virkelig kan møblere om på Vestas-kursen:
- Søndag d. 2. november kommer den endelige samlede FN-klima-rapport (de hidtidige som er kommet i løbet af det seneste års tid har kun været delrapporter.).
- Tirsdag d. 4. november er der midtvejsvalg i USA.
- Fredag d. 7. november kommer Vestas med Q3.


Så slutningen af oktober kunne måske være et godt tidspunkt at gå ind - det vil jeg da i alt fald overveje, sådan som jeg ser det nu...



26/9 2014 18:17 mccarthy 369800



Jeg er uenig, omend det er et godt indlæg.
Verden er p.t. så presset med så mange konflikter at selv Paven af Rom har sagt det er starten af en eventuel WW3. Alle investorer er ekstrem nervøse.
Dermed burde alle søge Save Haven, men det vi ser er aktionær tilgang til hvad der kan afhjælpe og evt. løse de problemer som vi ser.
Ens tilgang kunne være våben, men det kunne også være, at den åbentlyse forklaring på at 'Den Frie Verden' atter skal igang med krig i Mellemøsten skyldes OLIE; altså den billigste energi som kan afstedkommes her på jord - hvis man ikke iberegner krigsomkostninger, miljø, flygningestrømme m.m.
Så i det lys er Vestas og alle andre i segmentet blevet en god, særdeles god, samfundsinvestering.
Uden nyheder vimser Vestas Aktiekurs op og ned og i mine øjne med rette. Vi mangler stadig 2 gode regnskaber plus en klargørelse af off-shore engagementet. Jeg er i min stadig tro på at Vestas regnskaberne viser mere end lovet så jeg holder mine Vestas - den eneste Aktie jeg aldrig rigtig har tjent på; ja nærmest har haft tab på - visse vasse vi har vist tjent rigeligt her de sidste år.



26/9 2014 20:31 doodha 269803



Det kan godt være, at du er uenig med mig - men jeg er nu meget enig med dig <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Sagt på en anden måde: På langt sigt er vi enige - mit indlæg handler om, hvornår den nuværende mellemlange nedtrend vender: Siden starten af juni, hvor Vestas toppede i kurs 300, har den været i en mellemlang nedtrend. Og jeg giver så nogle bud på, hvorfor jeg tror, den - måske - kan vende i slutningen af oktober eller starten af november.

Men når det er sagt, så er vi sidst i kvartalet - og ordrene har en tendens til at komme i slutningen af kvartalet. Så et par gode ordrer her i kvartalets sidste dage kan vende op og ned på det - således at bunden måske alligevel blev de 220, som vi havde i sidste uge. Dermed vil kursen også lige have rørt MA200 - så det vil også derfor give god mening. Men det kræver nok nogle gode ordrer - ellers tror jeg, den mellemlange nedtrend fortsætter en måneds tid endnu.



11/10 2014 19:00 doodha 169904



Jeg vil lige tilføje til mit indlæg fra d. 20/9, at der faktisk sker klima-relaterede ting allerede i sidste uge af oktober:

1. Den 23. og 24. oktober er der EU-topmøde, hvor EU's klima-mål for 2030 skal fastlægges. Der er næppe store forventninger hertil - men netop derfor kan det måske gå hen og overraske positivt. Og under alle omstændigheder kommer klima nok en gang på dagsordnen i den offentlige debat.

2. Fra den 27. til den 31 oktober mødes FN's klimapanel for at udarbejde den endelige rapport som skal præsenteres d. 2. november. Klimapanelet mødes i København - og derfor må man forvente, at klimaet kommer højt på den offentlige dagsorden i alt fald i Danmark.

Og man har jo før set, at klima-spørgsmål giver positivt momentum for Vestas...



TRÅDOVERSIGT