Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordbank eller Spar Nord bank


69899 Darvin 11/10 2014 13:14
Oversigt

Den mulige fusion mellem Nordjyske og Nørresundby bank er temmelig forkølet og slet ikke værdiskabende.
Der er forsvindende lidt vision i det og de går slet ikke til vaflerne. Uanset om de så gjorde vil banken fortsat være for lille og blot et opkøbsmål.

Spar Nord bør helt klart overtage/ fusionere begge ind. Dette eller en blokering for det nuværende oplæg - bør være strategien. De skal ikkelade dem udføre dette pauvre stunt.

Såfremt SN overtager kan de i den grad frembringe synergier der vil noget, både på adm siden og i filialnettet. Det kunne give en klar stigning i spar Nord aktien. Der kan være meget mere synergi i det end der var ved Spar bank fusionen. De skal dog virkelig gå til vaflerne



17/10 2014 10:33 Darvin 169936



Besynderlig fremgangsmåde af bestyrelse og ledelse i særligt Nsb bank.

Nu er der måske ikke mange der interesserer sig for denne sag - den mulige fusion mellem Nørresundby bank og Nordjyske bank, med Spar Nord på sidelinien. Jeg har fulgt et par af parterne som aktier længe og kan ikke lade være med at harmes over hvad ledelsen gør ved mine aktier. Og måden de opfører sig på.

Sagen er den at Spar Nord ejer 55 procent af Nsb bank og at Nsb bank har en stemmebegrænsning. Spar Nord kan dog blokere og det skal de ikke holde sig tilbage for.
Det vil give midlertidigt badwill - men vil være særdeles forståeligt - og det rigtige. Herefter kan Nsb bank køre et par år endnu alene, hvorefter de bliver en del af Spar Nord, eller de kan fusionere med Spar Nord nu.
Alternativt skal Spar Nord have en betragtelig overpris for deres aktier. Det er der nok ingen der kan eller vil betale, men de skal i givet fald kræve et bytteforhold der sikrer at deres ejerandel stiger væsentligt.


Min undren går på at banken tilsyneladende (og i pressen lyder det som helt sikkert) ikke har inddraget sin største aktionær.

Penge er penge og Spar Nord ejer 55 pct. Såfremt man ikke inddrager en så stor og langsigtet aktionær, sidder man (bestyrelse og direktion) og skalter og valter med "andre folks penge". Uhørt uanset hvordan man vender og drejer det.

Dette kunne til nød forståes såfremt der var tale om et ondsindet overtagelsesforsøg. Ejerskabet har imidlertid stået på meget meget længe og ingen har været det mindste i tvivl om at en sammenlægning med Spar Nord formentlig ville blive endestationen. Nsb bank siger til pressen at de opfatter Spar Nord som en venligsindet aktionær, som de ikke kunne forestille sig ville stå i vejen for at banken gifter sig til anden side.
Bor de på månen eller hvor ?
Nu opfører Nsb Bank sig som "ondsindet" og det de gør er simpelthen "for smart". Som alle ved er "for smart" ikke udtryk for hverken dygtighed eller ordentlighed.

Aldeles uhørt må man sige og såvel bestyrelse som direktion har stemplet sig selv i offentligheden som fuldkommen utroværdige. Eneste udgang er at såvel bestyrelse som direktion i Nsb bank udskiftes.

Som jeg skrev tidligere er situationen ovenikøbet den, at deres fusionstanker er uprofessionelle. Der er alt for ringe gevinst og udsigt i det og der ville være langt langt større synergi i at de blev en del af Spar Nord. Dermed også langt langt større interesse og potentiale for aktionærerne.

Sker fusionen vil Spar Nord fortsat kunne eje min. 30 pct af den samlede nye bank, men muligheden for at "Nordbank", som den skulle hedde, bliver et overtagelsesmål stiger. Det kunne måske være i aktionærernes interesse på sigt - eller hvad. Det er dog kun fugle på taget.

De 30 procent ejerandel til Spar Nord er formentlig tallet, såfremt bytteforholdet bliver som standard. Dette bytteforhold skal Spar Nord dog ikke på nogen måde acceptere og det kan de meget let forsvare at modsætte sig.
Vælger Nsb bank at betragte Spar Nords investering som en simpel porteføljeinvestering (som de tilsyneladende gør), så har de også accepteret at Spar Nord vil gå efter guldet, som det guld det kunne være blevet.
Dette betyder at Spar Nord skal blokere såfremt Nsb Bank ikke værdisættes langt højere end standardudmålingen i fusionen. Langt højere er IKKE blot 20 procent højere værdisætning af Nsb bank !

Dette er rimeligt og vil de to banker ikke acceptere at Spar Nord kommer til at eje mindst 40 pct. af den nye bank - ja så må de droppe tankerne.

Det eneste rigtige er at Nørresundby bank lader sig fusionere ind i Spar Nord. Om Nordjyske bank så vil følge efter, og om Spar Nord overhovedet vil have dem, må aktionærerne så tænke over.



29/10 2014 10:11 Darvin 070063



Blokerer Spar Nord for fusionen, køber de Nørresundby Bank eller får de minimum 30 pct i overkurs for deres aktier i Nørresundby Bank ?

Det kan kun blive en af de tre muligheder og alle vil være et plus for Spar Nord aktien. De må og skal ikke give efter for udspillet ! De to andre har kun et kort - at de ikke tror Spar Nord tør blokere aht sit omdømme og et evt. stempel som den slemme. Stå fast Spar Nord - vanvittigt andet.

Ud over det forretningsmæssige ud fra en alm. ejer betragtning er der den regnskabsmæssige. Spar Nord skal (skal) have mindst 30 pct overkurs ift dagens kurs for Nsb Bank aktierne. Dette skyldes at aktierne er og skal være optaget til indre værdi hos Spar Nord som det ser ud m.h.t. ejerandel lige nu.

Spar Nord skal under ingen omstændigheder sige ja til et tab, blot fordi de to andre banker syntes det kunne være sjovt at fusionere. For at Spar Nord kan komme fornuftigt ud af sagen, skal de have mindst 30 pct oveni. Alternativt blokere eller give et bud på Nsb Bank. Nørresundby Bank´s dage som selvstændigt pengeinstitut er under alle omstændigheder talte med deres eget skridt.

Så Spar Nord - bloker hvis i ikke får klækkelig valuta eller giv et bud på Nsb Bank. Det sidste giver faktisk langt mere mening end den planlagte fusion med Nordjyske Bank. Under alle omstændigheder et positivt scenarie for Spar Nord aktien - med mindre de, for omdømmets eller fredens skyld, giver efter.

De kommer med regnskab i dag - så måske vi hører mere senere på dagen.


D



TRÅDOVERSIGT