Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdag, en vigtig dag for alle investorer


70495 AndersEgsvang 16/12 2014 00:38
Oversigt

Så nåede vi de $55 på WTI Crude Oil. Alt gik efter planen, uden nogen overrakselser. Ned igennem $55 har vi stødt på flere købere end vi tidligere har set ved $57 og $56. Dette er altså en lille indikation på, at der er flere der har set $55 som en midlertidig bund. Det vigtigste vi skal se tirsdag er om sælgerne kan presse priserne yderligere ned, eller vi får en korrektion her, som kan give endnu en mulighed for dem der ikke nåede at sælge de $58.65 og $58.44 som var peget ud i weekenden.

Det vigtigste på vores Anchor chart (langsigtede chart) er at vi for første gang har overskudt vores channel(se i bunden). Bortset fra åbningen søndag aften. Dette kan betyde to ting. Enten får sælgerne så godt fast, at vi rammer de $49.99 inden længe, ellers fejler de, og folk vil tage profit. Sker den sidste mulighed, kan det give os vores mulighed for at shorte igen. Men dette får vi at se i løbet af de næste 24 timer, vil jeg tro.

Lad os så tage et kig på den længe ventede onsdag, hvor vi har Crude Oil Inventories rapport samt FOMC meeting announcement, henholdsvis kl 16:30 og kl 20:00. Det er dog ikke de eneste nyheder vi skal holde øje med. Efter FOMC bliver offentliggjort, holder Janet Yellen sin presse konference, som normalt.

Crude Oil Inventories:

Markedet for olie, er ligesom så meget andet, bestemt af udbud og efterspørgsel. er udbuddet højere end efterspørgslen falder priserne, og omvendt så stiger de.

Det vigtigste at holde øje med ved Inventories rapporten er reaktionen, tallet i sig selv er én ting, men reaktionen på dette er det vigtigste. Vi skal huske på at markedet er skabt af mennesker, så det er hvordan disse mennesker reagerer på dette, som er vigtigst. Sidste uge kom rapporten ud højere end forventet, hvilket betød at priserne på olie faldt yderligere.
Helt præcist: +1.45M V -2.5M, det var altså ikke bare en lille forskel, men en kæmpe forskel. Onsdag skal vi igen holde øje med om der er sket noget i produktionen. OPEC's udtalelser ind til videre tyder dog ikke på at vi skal forvente et mindre tal.

Suhail Al-Mazrouei har udtalt:

Reiterates OPEC will not meet early unless something really dramatic happens

- OPEC will not play a role as swing producer, cannot fix the current situation in the oil market
- This is not a price war, OPEC is not targeting anybody
- It will take time for oil market to stabilize
- Shale oil producers should adapt production according to demand
- Current oil prices are not sustainable for shale oil producers

Kilde: Tradethenews.com

Hvordan vi tolker det, er nok forskelligt fra person til person. Men der er nok ikke den store overraskelse i det, da det ikke er første gang et OPEC medlem kommer med det statement. Det eneste der fanger mine øjne, er det sidste punkt. Det er nok én af de første svage tegn de viser fra OPEC's side. De har ellers på det sidste været gode til at slå fast at de sagtens kunne holde til lavere priser.

Suhail Al-Mazrouei: On Dec 14th, Al-Mazrouei said the UAE would not change its mind if prices go to $60 or to $40. It is unfair for OPEC to cut production while others increase theirs.

Kilde: Tradethenews.com

Så OPEC mener altså ikke at de vil skære ned for produktionen, inden andre har gjort det. Det bliver spændende at se hvem der bukker under først. :)

FOMC og Janet Yellen pressekonference:

FOMC kommer kl 20:00 4 gange om året med deres økonomiske projektioner. Dette sker henholdsvis i marts, juni, september og december. Det vigtige ved denne offentliggørelse er igen hvordan markedet reagerer på det. Da det er projektioner, vil det sige at FED ikke ændre noget når de kommer med nyheden, men det er en prognose på hvad der vil ske næste gang. Det er forventet at FOMC vil være uændret, med ca. 0-0.25%, bliver de enige om andet end dette, vil markedet formentligt reagerer, da det er en af af årets største nyheder. Alle FED's offentliggørelser kommer ud som et interval. Dvs. det største og mindste tal fra de samlede Fed guvernøre og distrikts præsidenter som er samlet til mødet.

FOMC bestemmer de kortsigtede rentesatser for bankerne, hvis de skal låne penge indbyrdes. Dette har altså en kæmpe betydning for markedet. FOMC vil også komme ind på om FED vil trække fra eller lægge likviditet til kredit markederne.

En halv time efter mødets resultater er offentliggjort kommer Janet Yellen på. I sin pressekonference vil hun forklare, hvad ovenstående tal betyder og hvordan mødet er gået. Hun vil også komme ind på, hvis der er ændringer, hvorfor disse ændringer er lavet, og hvad det vil betyde. Presse konferencen har det altid med at have en stor indvirkning på markedet. Da Yellen er så stor en del af det finansielle system, skal man passe meget på hver gang hun holder pressekonference.

Pga. af alle ovenstående nyheder vil jeg råde alle der handler med olie, at passe meget på i tidsrummet mellem 16-21. Alt kan ske lige her, og selvom man tror at man har styr på hvad nyhederne betyder, så er det altså ikke altid at den første reaktion fra markedet der er den "rigtige". forstået på den måde, at stiger priserne lige så snart nyheden kommer ud, er det altså ikke ensbetydende med at de vil gøre det på længere sigt. Der er en del manipulation under disse nyheder, da mange ser dem som en hurtig måde at tjene penge på. Men det kan altså også være en rigtig hurtig måde at tabe dem, da dit Stop Loss IKKE vil holde under dem.





Crude oil inventories vil selvfølgelig være specielt vigtig for dem der handler med olie, mens FOMC er vigtigt for alle markeder.



Er der spørgsmål til ovenstående så spørg løs!


- Anders

på det vedhæftede chart, kan i lige se det setup jeg snakkede om i weekenden, og hvordan det virkede.

CRUD.L




16/12 2014 18:43 Gjern 170499



Anders, rigtig fine indlæg og informationer du kommer med og du fik ret i det med at vi inden 24 timer fik set om prisen skulle yderligere ned eller op. Så venter vi på en spændende onsdag aften.
Fortsæt endelig det fine arbejde og del med os <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



16/12 2014 19:10 AndersEgsvang 070500



Godt at høre Gjern. Det er godt at i får noget ud af det. Jeg regner med snart at komme en ny analyse af hvor olie priserne skal hen, efter i dag. Men indtil da kan du/i lige nyde den handel jeg kaldte i weekenden. Det må siges at være en af de bedre.

Håber der var flere der nåede at hoppe på den.

- Anders :)

CRUD.L




TRÅDOVERSIGT