Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NYTÅRSRAKETTER


70558 Michael_Krasnik 20/12 2014 10:14
Oversigt

Det er nu tid at tale om "Nytårsraketter" og definitionen af en sådan kan vel i realiteten være en stigning mellem 50 og 1000 %. Jeg er ganske tilfreds med 50-100 % før jeg vil tillade mig at kalde en Aktie for en kandidat til en "Nytårsraket", da alt andet må betragtes som held.
Først vil jeg lade blikket falde på over hyped GoPro (ticker GPRO) som blev børsnoteret i Juli måned i år, og åbnede op i kurs omkring 35.
Siden har den været oppe at snuse til kurs 100, ikke fordi den er hyped, men fordi deres fremlagte regnskaber hver gang har overgået forventningerne, til denne Aktie som PT handles til en p/e på 227.
Er det dyrt? Tja for 1 måned siden havde den en p/e på 400, så den er i hvert fald blevet billigere nu, og en høj p/e indikerer blot at man har høje forventninger til selskabet.

Spørgsmålet er naturligvis om vi skal købe aktien nu omkring 55, eller den vil falde yderligere, og om der er mere at hente i GPRO.
Mit helt korte svar er JA.

Grunden til det seneste store fald, er at vinduet for salg af IPO aktier åbnede den 28/11, og slutter den 23/12. Både stifteren CEO Nick Woodman, har udtalt at han vil sælge 4 mill. Aktier og andre insidere ligeså 4 mill. Aktier samt firmaet vil sælge 1 mill. Aktier. Her kommer så andre som har deltaget i deres IPO.
Det betyder at der er solgt et anseeligt antal aktier den seneste måned, og dette slutter altså nu den 23/12.

Hvorfor sælger bestyrelsen hvis man har høje forventninger til fremtiden? Det er helt naturligt at investorerne nu trækker en del af profitten i land og har i dette henseende intet at gøre med om der er tiltro til fremtiden, for det er jeg ret sikker på der er. Nick Woodman har forsat mange aktier i firmaet.

Mange har forståeligt nok shortet aktien på nyheden om salg af IPO aktier, så forvent at mange af disse shorts vil blive lukket den 22 og 23 december.

December måned er suverænt den bedste måned for GoPro, og med interessen for "rigtige" aktive og dynamiske action kameraer i biler, til sport og meget andet, så er jeg overbevist om at vi vil se øget salg de kommende år. Konkurrenter? Jo dem er der nogen af, men ingen rigtig seriøse spillere, og da GoPro netop har lanceret en stærk billigserie, så tror jeg køberne foretrækker GoPros modeller hvis man vil spare lidt.

Ambarella (thicker AMBA) leverer chips til GoPro og andre leverandører af dynamiske action kameraer, så forvent at denne Aktie vil følge GoPro i op og nedgange, selvom de ikke er afhængige af succesen alene hos GoPro, da de leverer til de førende spillere på markedet. AMBA er lige nu lidt sympati ramt med GoPro, men dette er helt ubegrundet og bør stige stærkt den kommende tid.

Med AMBA og GPRO i porteføljen, så har I to solide investeringer, som jeg anser hurtigt vil stige 50% fra nuværende kurs, hvis ellers markedet ikke påtænker at crashe lige med det samme.

Disclaimer: Jeg er lang i begge akter som er købt den 19/12-2014



TRÅDOVERSIGT

70558 NYTÅRSRAKETTER
20/12 10:14 Michael_Krasnik 2