Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Olieanalyse til de sidste juledage


70604 AndersEgsvang 26/12 2014 01:42
Oversigt

Markedet har i dag d. 25/12 være lukket pga. julen. I morgen vil markedet igen være åbent. Selvom markedet er åbent skal vi ikke forvente den store volumen. Fredag er altid en hurtig dag. Efter kl. 18, plejer volumen at falde drastisk. Da det samtidig er dagen lige efter en fridag, er volumen endnu lavere. Mange holder ferie, det gælder private som banker. Dette vil skabe lav volumen. Lav volumen kan både føre til store ændringer og nærmest ingen ændringer. Det må vi vente med at se til i morgen.

Intet har ændret sig på det sidste, ift. mit syn på markedet. Sælgerne er stadig i kontrol. Derimod har køberne mistet lidt momentum, og er begyndt at skabe en mindre trekant, inde i vores nuværende trekantsformation. Med dette lille skift i markedet, betyder det at man som sælger har flere muligheder nu, alt efter hvor risikovillig man er. De bedste muligheder for at shorte markedet, er stadig på den store lyseblå trendlinje, og den røde salgsboks ved $57.79-$58.15. Vores 200 EMA, bevæger sig med markedet stille og rolig nedad, og bevæger sig nærmest parallelt med vores trendlinje. Dette er en god ting. Da den stadig peger nedad, er dette endnu en indikation på at sælgerne har kontrollen. Man kan derfor også se efter at sælge ved en test af 200 EMA. De lidt mere aggressive entries vil være på den grønne trendlinje. Skal jeg sælge her, vil jeg gerne se noget indgriben fra sælgerne, da jeg ikke helt er overbevist om at de kan holde den. Man kan også se efter at sælge de to supply zones, som befinder sig inde i trekanten, da der her tidligere har været reaktion fra sælgere. Historie har det med at være en vigtig del af markedet. Hvor der tidligere har været momentumskift, som supply/demand zones viser, skal dermed regnes med som vigtige områder. Den sidste mulighed jeg ser, som et salgsområde lige nu er boksen ved $57.29-$57.04.

Områder vi skal se efter for profit, og mulig indgriben fra købere er stadig den helt limegrønne demand zone i bunden af dette chart. $54.60-$53.92. Dette område SKAL brydes for at sælgerne kan tage rigtig fat. Men når vi bryder demand zonen, kan vi også forvente endnu lavere priser endnu. Kommer vi under $54 i den nærmeste fremtid, så bliver $50.00 det næste store punkt. Jeg har sagt det mange gange, men "big round numbers" er rigtig vigtigt i markedet. Der samler sig altid mange profit-tagere og andre markedsdeltagere i disse områder. Kommer vi også under $50, ja så skal vi nok helt ned at snuse til $49-$48 inden for kort tid. Men alt dette kan kun ske, hvis sælgerne virkelig får momentum.

Vores trekantsformation er ved at være meget lille. Dette betyder altså at der snart er nogle der skal tage fat. Det er kun et spørgsmål om tid før vi bryder ud. Jeg forventer det bliver til lavere priser, og derfor vil jeg meget gerne snart være langsigtet sælger.

Langsigtet købere skal efter min mening derfor vente lidt endnu. Vi er nødt til at se køberne få momentum, før vi kan købe op. Det er for risikofyldt at basere et køb på at priserne er lave. Jeg har hørt mange sige at det er kun et spørgsmål om tid før priserne stiger. Dette er jeg helt enig i. Problemet er kun at tid, kan være en evighed, hvis man baserer en handel på følelser. Derfor baserer jeg alle handler på en gennemtestet plan, der bliver bakket op af en gennemført analyse. Jeg vil hellere misse $3-$4 profit, end at risikere at ramme bunden $10-$15 for tidligt.

- Anders

CRUD.L




27/12 2014 01:32 jens_dalhoff 070621



Saudi melder ud - oliepris 80$ i 2015
http://www.hegnar.no/incoming/artikkel530817.ece



27/12 2014 09:06 Occam 070622



Njah, det er jo ikke en udmelding fra en olieminister. Det er en tidligere rådgiver, som analyserer finansloven. Nu siger han i øvrigt 75$. http://www.aawsat.net/2014/12/article55339814



27/12 2014 09:58 jens_dalhoff 070623



Men hvis de budgetterer med en pris på 75$ må det være fordi de regner med at sænke produktionen så de når break even kurs.. Men jeg synes det klare budskab i den noget tynde artikel stadig er at det var foventet at de ville budgettere med 60$ i 2015 og nu har hævet det. Det må da vise noget ol hvilken vej de gerne vil have prisen. Og 75$ er vel gn.snit af hele 2015 som jo nok nok starter en del lavere. Hvor tror du prisen er når vi tager hul på 2015 og hvor mange børsdage er der egentlig tilbage af indeværende år?



27/12 2014 10:40 Occam 070624



Jeg mener ikke, at vi kan slutte, at saudierne regner med at sænke deres egen produktion. Derimod kan de have grund til at forvente, at andre producenter, der har større omkostninger, bliver nødt til at lukke ned.

Et andet moment er, at noget af den olie, der vil blive produceret i 2015, må være solgt i 2014 - til 2014-priser. Hvordan indgår det i regnestykket?



27/12 2014 12:51 AndersEgsvang 270629



Hej Jens, fin artikel ja. Det er noget man skal have med i overvejelserne. Hvad det helt præcis vil betyde for markedet er lidt sværere at sige. Min mening, ikke noget. Vi har 3 børsdage tilbage på WTI markedet. Vi starter nok 2015 ud nogenlunde hvor vi er i dag, +/- $3-$4, alt efter om vi kan bryde $54 eller ej.
Jeg tror ikke den udtalelse i sig selv vil få priserne til at stige. Det var forventet at Saudi skulle ændre i deres budget, det nuværende budget var ikke holdbart for 2015. Så at de skruer ned, er jeg ikke overrasket over. Vi skal huske på at de havde budgetteret 2015 med omkring $90-$100 (alt efter hvor man kigger henne), så at de nå skærer helt ned til $75 er noget af en nedgradering. Saudi skal heller ikke presse citronen mere end højest nødvendigt, derfor er der ingen grund til at være medvirkende i faldet. $75 er længere ned end mange andre ind til videre, de er derfor stadig godt stillet, og jeg forventer ingen ændring i deres produktion det næste stykke tid. Jeg tror stadig på at det er USA og andre NON OPEC lande der må stå for denne nedgradering, OPEC har et større perspektiv end bare penge. Godt nok skal USA presse Rusland, men de er godt presset og vil blive ved med det i et stykke tid endnu. :)



27/12 2014 19:47 jens_dalhoff 270639



Modtaget! Tak for din grundige forklaring. Det hjælper på forståelsen og helhedsbilledet. Kan godt de din vinkel på at nedgraderingen jo enorm (især procentmæssig) synd at Hegnar Online får oplysningerne til at fremstå som om at de 75-80$ er en opjustering (fra de forventede 60) når det i virkeligheden er det omvendte scenarie. Måske er journalisten lang olie. Nå men igen tak for forklaringen. Og godt nytår!



28/12 2014 02:32 AndersEgsvang 170646



Godt nytår til dig også Jens.
Ja man skal altid passe på med, hvordan journalisterne vinkler historierne. Derfor plejer jeg at holde mig mest til de oplysninger OPEC selv kommer med. Det er fint at få nyheder med ind over, da de på en eller anden måde vil påvirke markedet. Derfor betyder det ikke at de er sande. Man skal bare huske, at sådanne nyheder ikke er holdbare. Tage tallene fra OPEC selv, det er trods alt dem der skal komme med diverse pressemeddelelser. Så må journalisterne selv vælge, hvordan de vil tolke det!



TRÅDOVERSIGT