Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valg af aktier, der klarer sig bedre end markedet


71169 Hans-Henrik Nielsen 25/1 2015 19:05
Oversigt

Jeg fortalte i min ugevideo omkring "Relative performance".
Dette skal ikke forveksles med RSI. ved RSI måles man en akties relative styrke i forhold til egen kurshistorik.
Ved relativ performance måler man en akties kurs i forhold til f.eks. et indeks.
Så hvis en aktie stiger med 10% og et indeks stiger med 5% så stiger den relative styrke. Dvs. aktien stiger mere end indekset. Hvis en aktie falder med 5% og indekset faldet med 10%, så stiger den relative performance også, idet aktien klarer sig bedre (mindre dårligt) end indekset.

Målet er at klare sig bedre end markedet, og derfor skal vi have fat i aktier, der performer bedre end indekset.
Lad os kigge på et eksempel her: Jyske Bank

Her ser I den relative performance bryde op gennem sit eget gennemsnit i februar 2013. Den bryder ned igennem samme gennemsnit igen i november 2013. I denne periode steg aktien fra ca. 185 til ca. 285.
Fra november 2013 og til i dag har Jyske Bank på intet tidpunkt vist alvorlig intention om at stige bedre end C20-indekset. Så derfor har den på intet tidspunkt haft en plads i min portefølje.

Jeg skal sige med det samme, at dette ikke er en "perfekt indikator", skønt det kan se sådan ud her i eksemplet. Det skal sammenholdes med ens normale arsenal af værktøjer. Men det er en af de ting, jeg kigger på først, idet jeg ikke gider spilde tid på at analysere aktier, der underperformer markedet (der kan dog være undtagelser).

Hans-Henrik
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772

JYSK.CO




TRÅDOVERSIGT