Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Hvad skal vi lægge i Deutsche Bank regnskab og kursbevægelse


71264 Hans-Henrik Nielsen 30/1 2015 11:34
Oversigt

Deutsche Bank er en ofte forespurgt aktie til analyse, og det er ved at være lidt tid siden, jeg sidst har haft fingre i den. Så her kommer et kig på den.
Først skal det siges, at DB kom med et ganske fornuftigt (og overraskende) regnskab forleden.
Men hvis vi kigger lidt ned under kølerhjelmen i regnskabet, så skyldes det overraskende plus primært to faktorer.
1. De har fået udskudt nogle retssager med potentielt meget store erstatninger
2. Deres investeringsbank har tjent mere end budgetteret.

Lige pt. tjener DB altså ikke rigtigt penge på at drive almindelig bank men i stedet på spekulationsforretninger, hvilket ikke gør mig voldsomt tryg.

Kigger vi på grafen, så har DB jo for alvor været i faldende territorie siden starten af 2014, hvor den gav de første alvorlige salgssignaler omkring kurs 33.
Siden har aktien konsolideret sig omkring 24-27 siden august 2014.

Hvad viser grafen os lige nu?
Lige nu ligger der en kraftig modstand i området 26,7-27 (både tidligere toppe samt 200 dages EMA).
Kursen har lige nu lavet en lille højere bund, og det jeg gerne vil se, før jeg overvejer et køb, er et brud op gennem 27-niveuaet og det lange gennemsnit.

Lige nu ser volumeindikatoren pæn ud, og waveindikatoren (stochdmi) viser også, at der er kortsigtet købspres.
Så der er en rimelig chance for at vi kan se et brud op.

Men vi skal passe på. For der sidder helt sikkert nogle gribbe der ude og venter på et brud. For vi skal tænke på, at banken kan få nogle gevaldige høvl, hvis retssager og spekulation går dem i mod. Så mit gæt er, at der sidder en masse klar til at sælge i niveauet omkring 27,5-28. Så som jeg har indtegnet i grafen, så ville jeg vente på et brud op, så et fald tilbage mod støttelinjen (den tidligere modstand) for så at finde støtte under god volume i dette niveau.
På den måde kan vi sikre os mod at blive rystet ud af de smarte folk, der godt ved, at alle de private har hørt om et "break out". Og tro mig, der sidder folk klar til at udnytte dette!

Ud over at ovenstående brud og støtte skulle finde sted, så vil jeg også gerne se, at min relative performance indikator (lige under prisgrafen) kan få brudt op for alvor. For hvad nytter det at købe en aktie, der laver købssignal, hvis den stadig underperformer markedet. Så er der jo andre aktier, jeg hellere skulle være inde i.

Men overordnet set, så holder jeg øje med aktien. Den er ikke min første-kandidat. Men der er ingen tvivl om, at hvis de kan få lukket retssagerne ned og vi ser et brud på den sideværts kanal, så begynder der at være potentiale.

Derudover vil jeg lige sige noget generelt om bank-sektoren.
Pt. er de jo hårdt ramt af den lave rente, idet de har svært ved at tjene så mange penge på rentespændet.
Når renterne generelt begynder at stige, så skal I være opmærksomme på de banker, der er blevet trimmet godt til her under krisen. For det vil pludselig sidde med en mulighed for at forøge deres indtjening ganske markant uden nogen form for meromkostninger.

Det scenarie er ikke helt til stede endnu. Men en fortsat forbedring af verdensøkonomien bringer rentestigninger nærmere. Og så skal vi være vågne.

Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/16540038..

DB
TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER