Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Ville I gå ind på aktie markedet nu?


72013 Char 28/3 2015 11:47
Oversigt

Jeg har 500.000 stående som jeg gerne vil investere, men har en del spørgsmål:

For det første et svært og helt grundlæggende spørgsmål. Jeg er meget i tvivl om jeg overhovedet skal købe aktier nu, hvor markedet er steget så meget den sidste tid eller jeg bør vente og se hvad der sker (og jeg har flere steder læst "sælg i maj og køb i oktober)?

Det er en langsigtet investering på mindst 5-10 år og jeg regner ikke med at skulle handle meget, men ligge mig fast på nogle enkelt aktier og nogle investeringsforeninger.

Halvdelen har jeg tænkt jeg vil sætte i aktier på det engelske marked, men er i tvivl om jeg skal købe dem igennem Sydbank eller Nordnet/Saxo, hvad er jeres erfaring?

Resten har jeg tænkt mig at sætte i et par enkelte danske aktier og et par europæiske investeringsforeninger.28/3 2015 21:53 byggegrej.dk 172026Hej Char. Jeg står/stod lidt i samme situation omkring 1. januar 2014. Dengang valgte jeg at investere ca. 75.000 kr. med det samme, og placerede resten af pengene på en højrente konto i Basisbanken med en nuværende binding på 91 dage til ca. 1,5% uden risiko. Siden det har jeg investeret ca. 25.000 kr. hver 1/2 år mest i danske aktier. de 1,5% er selvfølgelig ikke meget, men nok til at sikre for inflation.
For mig er det en god måde at starte på, især når man er nybegynder og selv forvalter sine penge. I 2014 tabte jeg ca. 20% så er glad for at jeg ikke smed det hele ind fra starten. Her i 2015 har jeg på nuværende tidspunkt næsten tjent det tabte tilbage. Min fremtidige plan er at fortsætte med ca. 25.000 kr. 2 X om året, indtil en større korrektion før eller siden kommer, og derefter gå fuldt ind i markedet på et forhåbentligt mindre risikofyldt tidspunkt, samt med en væsentligt forbedret indsigt i markedet. For mig er tålmodighed kodeordet, der kan gå længe før en korrektion kommer, men det vil ske før eller siden.(kan også starte på mandag) Jeg bruger ikke investeringsforeninger, mest fordi jeg gerne vil lære at investere selv, og fordi de er bundet af mange regler. mvh. Peter.29/3 2015 03:37 XJK 272030At investere halvdelen af pengene på det engelske marked giver dig en alt for stort eksponering mod udsving i GBP. Du bør se på en bedre geografisk spredning. Eksponering mod EUR er knap så risikabel, så længe Danmark fastholder en fastkurspolitik bundet til EUR.29/3 2015 10:15 bmx 072031Ang. investering i England/ udlandet vil jeg foreslå at investere i ETFére for eksempel i england: db x-trackers FTSE 100 UCITS ETF (DR) som spejler FTSE 100.
Det er nemt overskueligt og giver god spredning.
Eller i DAXén db x-trackers DAX UCITS ETF
ETFére er billigere end investeringsforeninger
Timingen hvornår og hvor meget er næsten umuligt at give entydige svar på men man minimere risikoen ved at investere på fordelt over tid.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER