Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Lidt om TA og shorts i Greentech


72046 doodha 2/4 2015 21:30
Oversigt

Mens den danske børs holder påskeferie skærtorsdag og langfredag, har f.eks. den italienske børs åben. Og her er Greentech' fætter, Alerion, ved at lave en tydelig omvendt skulder-hoved-skulder formation (IHS). Den steg 4,2% i dag og 3% i går. Se vedlagte chart.

En IHS er en klassisk bund-formation som markerer vending. Andre i branchen - franske Theolia og spanske Fersa - er også godt i gang med en bund-vending.

Og så er der Greentech Energy Systems... - det er lidt uklart, hvor den er på vej hen...
Men den har det - naturligt nok - med at følge de andre i branchen i et vist omfang.

Det tror jeg også sker denne gang: Det er muligt, at der vil være nogen forsinkelse, men GES vil følge de andre med op.

Rent teknisk står GES lige på nippet til at få gennembrud i en kop-med-hank formation. Se vedlagte. Target for denne formation er i underkanten af kurs 10.

Alerions stigninger her i påsken burde kunne give GES et kursmæssigt boost efter påske - og måske give gennembrud i nævnte kop-hank-formation.

SHOTRS
Der er en anden ting, som er værd at hæfte sig ved med GES: Nemlig at den efter alt at dømme er blevet shortet massivt i efteråret; og at dette er den væsentligste grund til, at den faldt så meget.
(Se Chjorts indlæg fra 3/11-14: http://www.proinvestor.com/boards/70104/Chart-og-TAnk..

Ud fra mine opgørelser over mægler-statistikker kan der være tale om helt op til 1,7 mio. shorts. Og det er rigtig mange, den normale handels-volumen taget i betragtning.
(Jeg har talt sammen hvor mange, der er solgt via INT, MLI, SAB, MSI og JPM som alle har haft en handels-adfærd som kunne tyde på, at formålet med deres handel primært har været at presse kursen ned.)

(På Euroinvestor er der ganske vist et sludrechatol som påstår, at GES ikke kan shortes - men sådan var det også tilbage i efteråret 2008, hvor den faldt fra kurs 70 til 20 på en måned under et massivt short-angreb. Og efterfølgende steg den fra 20 til 35 på en uge under shortluk. Dengang blev det også påstået, at GES ikke kan shortes...)

Men altså: Jeg vil antage, at der er en betydelig mængde shorts i GES - og GAK for disse er ca. 7,9.

Derfor tror jeg også, at disse shortere vil gøre, hvad de kan for at forhindre, at ovennævnte kop-hank-formation kommer i udbrud.

Der er nemlig en del af markedet som handler på den slags TA-mønstre - og derfor har de det med at blive selvopfyldende profetier. Det ved shorterne godt - derfor vil de ikke have, at den stiger over 8,2-8,5, hvor formationen kan formodes at komme i udbrud.

Jeg tror, det bliver sjovt at følge GES efter påske:
- På den ene side vil Alerions stigning her i påsken trække GES mod stigning.
- På den anden side vil shorterne forsøge at undgå, at den stiger, fordi de ved, at den ikke kan stige ret meget herfra, før den vil gå i stærk teknisk køb - p.gr.a. kop-hank-formationen.
pdfCharts.pdf3/4 2015 12:24 doodha 172052Rettelse: Den italienske børs har lukket i dag, langfredag - lige som (vistnok) alle andre.

Så set-up'et er som beskrevet i indlægget fra i aftes: Mens den danske børs har holdt lukket skærtorsdag, er GES' italienske peer, Alerion, steget 4,2% - og dette bør give et kursmæssigt boost til GES efter påske; og det er i en situation, hvor GES kun skal stige lidt for at gå i TA-mæssigt udbrud.7/4 2015 13:58 doodha 072073Det ser ud til, at Alerion vil fortsætte sit kurs-ridt mod IHS'ens target i et stræk:
http://www.euroinvestor.dk/boerser/milan-ced-borsa/al..

P.t. oppe med 6,6% i dag - og det efter de foregående dages pæne stigninger.16/4 2015 19:09 doodha 172156Det bliver vist ikke til noget med den kop-med-hank i GES - hanken bliver noget langstrakt i det...

Det er nok snarere en stigende trekant som er ved at spidse til - og her vil der nødvendigvis være brud op eller brud ned inden for de nærmeste uger. Som oftest vil bruddet være op: To tredjedele af gangene vil det være op og en tredjedel ned viser empirien.*)

Se vedlagte chart.

Såfremt formationen kommer til at udspille sig, er det teoretiske target oppe omkring kurs 11. Som det fremgår af det andet chart.

I så fald: Mon ikke det bliver 11,2. Det er nemlig = 1,5€ - og langt de fleste GES-investorer regner i €.


*) Ifølge min lærebog "Technical Analysis for Dummies". Og nej: Det betyder ikke det, I tror.... Titlen hentyder til, at den er skrevet sådan, at alle kan forstå det.
pdfStigende_trekant.pdf17/4 2015 17:32 doodha 172163I ovennævnte chart er benyttet logaritmisk skala.

Den stigende trekant er der også i lineær skala.

Jeg ved ikke, om der findes nogle regler for, hvornår man bruger det ene og det andet. Men en rimelig tommelfinger-regel må være, at til langsigtede formationer skal bruges logaritmisk skala - og til kortere kan benyttes begge.

Her kan således benyttes begge.19/5 2015 17:57 doodha 172438Så nu da...

Den FA-mæssige begrundelse for, at den skulle bryde op nu, er at vi fik et pænt regnskab sidste onsdag - og det er der ikke kvitteret for. Det kan der passende blive med lidt forsinkelse...

Det teoretiske target for denne stigende trekant er ca. kurs 10 - som det fremgår af vedlagte.

Vi bryder desuden op gennem Moving-Average-50 i dag. Det plejer at betyde, at den går i teknisk køb på Trenden. Det vil jeg tro, vi kan se i morgen.
pdfStigende_trekant.pdfTRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER