Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skal penge sættes kontant ?


72594 C.p.Bruus 9/6 2015 10:51
Oversigt

Vi bliver ved med at høre om Grækenland, og deres manglede vilje/evne til at refomer og tilbagebetale!
Er det måske på tide at sætte pengene kontant?
Jeg selv har ikke meget tiltro til Grækenland efterhånden, og aner en række alarmsignaler som vi har set før - pre-amerikansk-boligbobbel. Her høre vi igen om vanskeligheder med tilbagebetaling af lån, alt imens økonomer maner til besindighed. Synes det lugter lidt luret, og mine nakkehår taler deres tydelige sprog. Vi har prøvet det her før !

Hvad er jeres mavefornemmelse / analyse ?



9/6 2015 13:20 Occam 372595



Hvis blodet skulle komme til at flyde i gaderne, skal man have nogle kontanter. Men ...

Lige nu er S&P 2,5% nede fra ATH, og C20CAP er 5% nede. Det er mest sandsynligt, at det bare er et lille bump på vejen.

Det, man skal passe på, er selvforstærkende processer. Der er en betydelig marginspekulation, som betyder, at 10% dyk hurtigt kan blive til 20%. Men bank run er usandsynligt. De har haft 5 år til at inddæmme græske lån. Og bankerne er blevet polstret og stress testet. Så hvad skulle udløse et 50% dyk?

Og Mario trykker penge. Vi SKAL have asset inflation i Europa.



15/6 2015 07:30 Occam 272616



Risiko inflation. " Aktier er steget voldsomt, ergo er risikoen mindre ! ? " Det må cirka være logikken bag Danske Banks omklassificering af puljer.

"En 50-årig kunde i puljen Middel Risiko ville tidligere maksimalt kunne opleve, at 60 pct. af formuen var anbragt i aktier, men kan nu have en aktieandel på 100 pct.." http://finans.dk/finans/penge/ECE7787838/Danske-Bank-sender-pensionskunder-på-risikabel-afkastjagt/?ctxref=ext

Risiko inflation er en selvforstærkende proces. I øjeblikket trækker den kurserne opad. Puljeforvalterne kan købe flere aktier, som så stiger; hvilket overbeviser kunderne om, at denne tilsyneladende sikre investering er en god ide, som de kan investere mere i.

Selvforstærkningen vil virke lige så kraftigt, når det engang går den anden vej.



16/6 2015 22:08 Occam 072628



Kommune investerer i aktier. Endnu en selvforstærkende proces. "Vi investerer løbende vores likviditet i værdipapirer gennem investeringsfonde." http://finans.dk/live/erhverv/ECE7799338/Københavns-Kommune-har-aktier-hos-Ryanair/?ctxref=ext

Journalisten stirrer sig blind på detaljen med Ryanair. Det egentlige problem er destabiliseringen af aktiemarkedet. Kommunen har ikke en reserve til "tab på aktier". Så hvad gør kommunen, når markedet dykker for alvor? De paniksælger! I skarp konkurrence med marginspekulanterne. Og hvad gør markedet så?



9/6 2015 13:35 actdk 372596



I sig selv er Grækenland et fnug, men uroen et default vil skabe er svær at spå effekten af. Det er dog ikke første gang at Grækenland er historien hen over sommeren.. :−)

http://www.indexologyblog.com/2015/06/02/will-greece-default-and-does-it-matter/



TRÅDOVERSIGT