Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 25 September kl 16.00 Læs mere her
      

robot investering


73235 madcat 20/9 2015 21:38
0
Oversigt
23/9 2015 00:19 PMPirate 173252Jeg har studeret det med robotter selv, da jeg har en baggrund inden for IT. Og det ser for mig lidt ud som om vi er på vej ind i en robot-boble, hvor handels- og investerings-robotter vurderes voldsomt højt, selvom de endnu ikke rigtigt har vist deres værdi.

Det er faktisk ikke særligt svært at programmere en robot. Det gjorde jeg for nogle år siden til handel med guld på BullionVaults handelsplads, og den fik jeg programmeret fra bunden i løbet af en weekend.

Det er en simpel passiv køber/sælger, som tjener spreadet, men ellers indenfor visse rammer følger markedsprisen. Altså en robot der tilfører likviditet til markedet. Ikke HFT, da den normalt kun genberegner hvert 10. sekund, og ikke nogen særlig intelligent robot, da den ikke har nogen eksterne feeds, men alene baserer sine beslutninger på ordrebogen i det marked den opererer i. Men alligevel en god lille robot der har hjulpet mig til at gennemføre guldhandler 0,1-0,3% bedre end markedsprisen, afhængig af hvor aggressivt jeg har sat den til at opføre sig. Jo mindre aggressiv, jo bedre handler laver den, men jo sværere har den ved at handle. Men sådan er det jo med limitordrer.

Senere brugte jeg endnu en weekend på min lille robot. Her analyserede jeg dens handler med henblik på at forbedre den. Og jeg fandt ud af, at det var et problem, at den ikke tog hensyn til volatiliteten i markedet. En del af handlerne var fordi markedet flyttede sig i den forkerte retning for hurtigt, uden at robotten blev mindre agressiv. Her optimerede jeg ved at indføre en "fear factor", som får robotten til at blive mindre agressiv når markedet går imod den.

Min næste plan er at sætte noget op, så jeg hele tiden har både en køber- og sælger-robot for mine guldhandler. Så vil jeg lidt være market-maker, selvom jeg ikke har mere end 10 gram i limitordrer på hver side. Det skal kobles op på mit regneark med mine øvrige investeringer, så de to robotter sørger for løbende at rebalancere min portfolio i forhold til guld. Hvis min portfolio ikke er ude af balance, vil begge robotter være meget passive, og kun handle hvis nogen kommer med en meget stor aggressiv ordre.

Men afsluttende en advarsel: Pas på med at sætte sådan noget op. Robotten kan let risikere at handle, så den mister alt den kapital den har rådighed over. Det kan både ske, hvis robotten er programmeret forkert, og hvis andre finder ud af at udnytte robottens algoritme på en eller anden måde. Den robot jeg har stoler jeg på, men alligevel er den programmeret til at lukke ned, hvis den handler for meget for hurtigt.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER