Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioinvent del 1 N-coder


73376 Svensk88 9/10 2015 15:00
Oversigt

Att värdera Bioinvent är inte det enklaste vilket även märks på dagens värdering, marknaden vill se pengar in och helst inga pengar ut. Bioinvent blir åter ett Klinisktbolag under Q4 2015 men har fortfarande ca 4 år bort innan ett färdigt läkemedel(Tb-403). Så hur man än ser på Bioinvent idag så blir det många antaganden. Tänkte därför belysa i några inlägg hur jag ser på de olika delarna av Bioinvent.

Men först så bör man alltid vara lite självkritisk även om jag personligen tror på pengar in från både T-reg avtal och milstolpsersättningar från N-coder, så bränner Bioinvent för närvarande ca: 20 mkr per kvartal vilket betyder att dagens kassa är slut i mars 2015. Det har förvisso redan kommunicerat att det kommit intäkter från N-coder under q3 i presentationer men då inget pm har kommit så betyder det inga belopp över 10 mkr. Ska man investera i Bioinvent idag bör man ha detta i åtanke att det vid förseningar som är vanligt i biotek men som jag tycker redan varit gällande First avtal, ta höjd för en utsppädning av aktier på 10-20 % i sina beräkningar samtidigt som det är någon form av nuvärde man ska värdera bolaget efter och inte övriga nyckeltal som media alltid har kul över vid varje kvartalsrapport.

Att lägga till T-reg och Tam i en värdering idag är inte det lättaste då vi bara kan fantisera om hur kommande avtal kan se ut, Oredsson har talat om ett flertal kliniska projekt runt endast T-reg projektet. Ser man till avtal som skrivits runt preklinik senaste året kan ett avtal bli större en dagens börsvärde på kort sikt. Snart har vi BI-1206 i klinik "flaggskeppet" enligt Oredsson, även TB-403 med Oncurious går in i Klinik Q4, BI-505 som nyligen blev utvidgad går in i klinik Q1 2015. Sen har vi även verktygen FIRST och N-coder samt olika samarbeten och partneravtal så Bioinvent må se ut som ett litet bolag idag men de finns många olika "ben" och växer säkerligen snart även i börsvärde om allt faller väl ut. Tänkte först belysa "krockkudden" som jag vill kalla Bioinvents avtal runt N-coder för.

Del 1 N-coder och dess partneravtal

N-Coder
Bioinvents egna antikroppsbibliotek innehållande över 30 mdr funktionella humana antikroppsgener Bioinvent använder sig för närvarande av tre aktiva bibliotek, de har utvecklat en integrerad robotbaserad plattform för snabb selektion,screening och identifiering , de har kapacitet att screena drygt 20000 antikroppar per dygn.
Det är här bioinvent för närvarande har sin partneravtal(7 st varav två är konfidentiella), för närvarande är 4 projekt i klinisk fas 5 st i preklinisk fas totalt över 20 projekt pågår exakt hur många verkar tyvärr inte ens Bioinvent själva veta. Nackdelen med dessa partneravtal är att det är svårt att veta exakt vilka projekt som pågår och vad Bioinvent kan tänkas få in för belopp i framtiden.

Skribenterna på Avanza forum gräver dock på bra och vi vet att XOMA358 som fick Orpan Drug status i somras och går in i fas 2 studie i höst kommer från N-coder.
Xoma har dessutom "delat" av antikroppen som kallas Xoma 358 och skapat Xoma 129 förväntas starta fas 1 inom 12 månader.

Det är däremot Bayer som är den stora draken i dessa avtal som får ta fram 14 antikroppar i nuvarande avtalsform.

Dessa projekt tros ligga bland de kliniska projekten

Bay 117 - Inledde fas I sommaren 2013 (milestone juli 2013). Riktar sig mot FGFR2, solida tumorer. Studie klar mot slutet på året och rapporteras troligtvis H1 2016.

BAY 118 - Inledde fas I Q1 2015. Samma grundantikropp, target och målgrupp som Bay 117 men med dödsmolekyl påkopplad. Slutdatum juni 2017, men interimsdata troliga.

Bay 112 - Inledde fas I juli 2014. Sammanfaller med kommunicerad milestone från Bioinvent. Target Anti-C4.4a med dödsmolekyl påkopplad. Solida tumörer. Slutdatum maj 2016. Säkerhetsgrad mindre än ovanstående men ändå hög enligt min mening.

Övriga kandidater är BAY1213790 och BAY1093884

Förutom Xoma och Bayer förs partnerprojekt hos Servier, Daiichi, Mitsubishi ett konfidentiell japansktbolag samt ett amerikanskt bolag. Av dessa betalade Servier milstolpsersättning under 2014 och har troligen projekt i preklinik.

Avtalen ger Bioinvent löpande milstolpsersättningar både för användning av N-coder samt när projekt går vidare i utvecklingsfasen. Utöver detta väntas de få 3-5 % royalty vid en eventuell försäljning. Det skulle räcka med att 1-2 projekt når marknaden för att de skulle kunna bekosta Bioinvents dagliga verksamhet i nuvarande form. Det ska sägas att Bioinvent har fått in 120-150 mkr från dessa avtal senaste åren. Bolaget ger dock tyvärr ingen extern bedömning hur långt projekten är gångna och när milstolpsbetalningar kan komma att falla in.

N-coder är även fortfarande intressant ur avtalssyn då man senast i q1 slöt ett avtal med ett ledande amerikanskt biotekbolag , Samarbetet syftar till att upptäcka nya terapeutiska antikroppar som kan införlivas i det amerikanska företagets CAR-T-program.

Om Bioinvent idag stängde ner sin verksamhet och endast hade N-coder avtalen kvar hur mycket skulle det då vara värt? Över 20 projekt 2 som inom 6 månader är i fas 2 studier, bioinvent betalar inget för dessa projekt och får förutom framtida royaltyintäker pengar under utvecklingen. Bra "krockkudde" om något.



Under året ställt lite frågor gällande N-coder samarbetena

Gällande N-coder projektet som gick vidare till preklinik fick ni ingen
milstolpsersättning för?

Vi kommer sannolikt att få ersättning för projektet som gick vidare till preklinik i Q2. (Kontot i q3?)

Avtalet med Bayer säger att de kan Identifiering och utveckling av upp till 14 antikroppsbaserade produkter med hjälp av n-CoDeR®. hur många utvecklar man idag?

Jag har inte kommunicerat hur många det rör sig om, men jag kan påminna om att jag sagt att Bayer definitivt är vår mest aktiva licenspartner på n-CoDeR®.

Du nämner i presentationen att ni väntas få milstolspersättningar under året är det från de ursprungliga avtalen du tänker främst på då eller det nya Car-t samarbetet?

Det jag avsåg var i första hand n-CoDeR®.

Om ni får en milstolpsersättning
från N-coder avtalen kommer ni kommunicera ut det då eller först i kommande kvartalsrapport?

Vi kommunicerar i regel större intäkter i pressrelease, men om det rör sig om mindre summor redovisas det i kvartalsrapporter

Källor för den som vill läsa på mer om N-coder och partneravtalen
http://bioinvent.se/partners/partners-projects/
http://bioinvent.se/partners/
http://bioinvent.se/science/n-coder/
http://bioinvent.se/media/135226/ladenburg-thalmann-healthcare-conference-new-york-usa-29-september-2015.pdf
http://wsw.com/webcast/ladenburg/register.aspx?conf=ladenburg&page=binv.st&url=http://wsw.com/webcast/ladenburg/binv.st/index.aspx
http://bioinvent.se/media-centre/press-releases/release/?ReleaseID=3AF9AFCBA9233689
http://www.redeye.se/aktiebloggen/bioinvent-international/bioinvent-n-coder
https://www.avanza.se/placera/forum/inlagg-anvandare.39645.html?#4170335
https://www.avanza.se/placera/forum/trad.879.1893943.html











TRÅDOVERSIGT