Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Derivater / certifikater ved en takeover situation


73878 Murdock 17/12 2015 13:25
Oversigt

Er der nogen der kan oplyse om hvad der sker med derivater når den underliggende aktie bliver opkøbt af et andet selskab.
Altså, bliver opkøbskursen skaleret ift. Den givne gearing?



17/12 2015 17:48 digafarm 073879



Uden at vide det, forestiller jeg mig at landes der fx et bud på selskabet 50 pct. højere end dagskursen vil aktien automatisk stige dertil, og dermed afspejles i certifikatet og dennes kurs. Ved afnotering må det derfor være den seneste kurs der er gældende såfremt certifikatet ophører.



19/12 2015 00:23 PMPirate 073887



Corporate actions er en kilde til usikkerhed ved certifikater og derivater.

Såvidt jeg kan forstå, vil man generelt afvikle efter ånden i prospektet/kontrakten, med mindre andet er bestemt. Men med usikkerheden kan man risikere langvarige retssager, som holder investorens kapital bundet.

Uden jeg ved det med sikkerhed, tror jeg optioner i forbindelse med en overtagelse for kontanter regnes som om der sker exercise på overtagelsestidspunktet til overtagelsesprisen. Det betyder, at out-of-the-money optioner bliver værdiløse, og at in-the-money optioner mister tidsværdien.



TRÅDOVERSIGT