Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Federal Reserve har ingen exit-strategi


73920 grosenfriis 27/12 2015 11:30
Oversigt

Min første video på engelsk hvor jeg forsøger at svare på spørgsmålet:

Can the Federal Reserve ever unwind the US government bonds from its balance sheet without bankrupting the US federal government?




28/12 2015 11:14 Occam 473928



Det egentlige problem er, at USAs statsgæld vokser, fordi staten permanent kører med underskud. Det problem løses ikke ved at flytte noget af gælden over i nationalbanken eller ved anden kreativ bogføring.

Nationalbanken vil mangle en exit-strategi, sålænge staten (præsidenten + kongressen) ikke kan enes om en gælds-strategi.

Grundlæggende er der tre strategiske løsninger:
- højere skat, især formueskat
- besparelser
- inflation.

Ingen af delene er populære, så det vil kræve en usædvanlig ansvarlighed at løse gældsproblemet. Hvis man ikke gør noget, vil man på et eller andet tidspunkt ende i inflation.

Det bliver spændende at følge udviklingen.




28/12 2015 13:00 grosenfriis 273930



Hej Occam

USA kører - ligesom næsten alle andre lande i verden - med et centraliseret gældbaseret FIAT monetært system. Og her bliver al ny valuta, der bliver sendt i omløb i en økonomi, skabt via lån med en tilknyttet rente. Og lige så snart lånet + renter er betalt tilbage til centralbanken, så er valutaen ikke længere i omløb. Og første gang nogen låner (lån-A) af centralbanken, eks. $1.000 og der er 10% rente på lånet, så skal låntager af lån-A kunne betale lånet på de $1.000 tilbage og renterne på $100. Problemet er blot at renterne endnu ikke findes, og endnu ikke er sat i omløb. Så den valuta der skal sættes i omløb, så renterne på det første lån-A også kan betales tilbage, det der andre (lån-B) der er nødt til at låne og sætte i omløb.

Det er et klassisk pyramide-spil og det kan køre i årtier. Gennemsnitsleveralderen for et gældsbaseret monetært system er ca. 24 år og US$ nuværende form blev "genstartet" i august 1971 da Nixon tog US$ af guldet og senere fik den over på Petrodollar standarden, så den har nu levet i over 44 år. Den kan også overleve længe da det typisk kun er 6-8% af al valuta der er i omløb som skabes af centralbanker, resten skabes af private kommercielle banker via Fractional Reserve Banking.

Der er dog et snigende problem i dette monetære system i form af at der efterhånden skal lånes mere og mere og mere for at holde valutamængden oppe til både at facilitere betalinger i økonomien og til at kunne håndtere den stigende rentebyrde.

Og til sidst tror jeg, at der kun er staten tilbage til at være den, der holder pyramidespillet kørende, godt hjulpet frem af velvillige politikere, der hellere end gerne vil låne til overforbrug så staten kan vokse og så der er velfærd til vælgerne. Det tror jeg også er en af årsagerne til at USA i dag er så dybt forgældede.

Jeg har i tidernes morgen programmeret en centralbank simulator, hvor man selv kan indsætte tal for minimum valuta i omløb, hvad renten skal være og hvor mange lånerunder man ønsker at køre, og næsten uanset hvordan man sammensætter tallene så ender det altid at gælden og rentebyrden stiger eksponentielt.

http://voluntarist.dk/script/central-bank-simulation.php



TRÅDOVERSIGT