Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bliver danske cBrain det næste internationale it-eventyr?


74359 binvest 28/2 2016 10:53
1
Oversigt

Ovenstående er overskriften i Jyllands-Posten Finans på en analyse fra Dansk Aktie Analyse. Konklusionen i analysen er kort fortalt: at cBrain har egenskaber, som er karakteristiske for vækstvirksomheder, positive nettoresultater år efter år og en stor likvid beholdning. Selskabets har dog haft svært ved at leve op til markedets vækstforventninger.

Kursen er steget med 460 pct. de seneste to år, hvilket giver en P/E på 62 og en K/I på 12,3. Pga. den kraftige vækst i aktiekursen anbefaler Dansk Aktie Analyse cBrain på Neutral/Hold.



28/2 2016 21:20 collersteen 374361



Den er særdeles interessant og det virker i mine øjne ret unikt at man har formået at lave et sagssstyringsstem m.m. til den offentlige sektor som ikke kun fungerer i Danmark, men også ser ud til at kunne fungere i UK og Tyskland.
Nu må vi vente på at salget kommer igang i UK og Tyskland, selvom der nok kommer til gå nogle år.
USA tror jeg er en meget lang - men endog særdeles interessant - historie. Stadiet er meget tidligt, men er vi blot i nærheden af et gennembrud på det marked, vil jeg tro at de bliver købt af en lokal amerikansk partner.

Det er synd, at aktien er ramt lidt af spekulationsfeber, men det er klart en aktie jeg vil købe på kurssvaghed.

Og så må vi bestemt også regne med forsinkelser - det er det normale kendetegn ved IT-systemer i den offentlige sektor. Også i USA. Beslutningsprocesserne er meget lange, men man må formode, at de bliver forkortet lidt af en cloud-abonnementsbaseret løsning, hvor der ikke skal lægges så mange penge upfront.

Det eneste man kan være ked af er, at man var for lang tid om at opdage potentialet i aktien, og lod den være i en helt forkert aktiebås.



28/2 2016 22:52 binvest 274362



Ja, cBrain bliver spændende at følge.

Som jeg forstår, er deres eneste salg af systemet i udlandet til een kommune i Londonområdet. Tyskland og USA er kun planer. Læste også for et stykke tid siden, at der var interesse for cBrains system i EU-sammenhæng.

Men en PE-værdi på 62 er høj, så der er allerede indregnet kæmpe forventninger.



TRÅDOVERSIGT