Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Generel diskussion for fingerprint teknologien


74635 troelsba 1/5 2016 13:25
Oversigt

Generel diskussion for fingerprint teknologien og hvor den er i dag. Kan den føre til en udvanding af den gamle "PIN-kode" på mange platforme eller hvad fører det til?

Pt er teknologien er på vej til at blive mainstream eller must have i telefonen som frontcameraet blev for få år tilbage da alle pludseligt skulle tage selvfies. (tak til snapchat for det.) Hvorfor er det ved at blive mainstream? jeg mener det er fordi at alle vores betalingskort er på vej til at blive til rå APP's så snart der er styr på sikkerhedsformaliteterne. Men hvornår er der så styr på sikkerheden? Det vil jeg mene der er når der findes adgangskode eller PIN-kode. En hurtig adgangskode er altså også dit fingerprint. Ganske vist kan dit fingerprint kopieres som nogen vist også har vist et sted der ude på internettet, men hvis du ringer til banken og får en ny aktiveringskode til din betalingsapp kan din stjålne telefon ikke længere bruges med en kopi af dit finger print. Der ud over er det væsentligt mere besværligt for tyven og derfor mere sikkert. Jeg er også overbevist om at de så kaldte kundekort også med tiden bliver til en app.
Dermed ser jeg ideen om smartcards fald fuldstændig til jorden. Der ud over findes der stor spekulation i hvornår fingerprint teknologien finder vej til biler eller døre? Og her må jeg igen sige at jeg tror at disse finder vej ind i telefonen til Apps. dog tror jeg der kommer til at gå meget lang tid inden vi ser dette. Men hvis ser på scenariet er det igen sikkerheden på din smartphone der er i spil.

Jeg har selv en Sony Z5 Compact med en FPS1145 sensor fra Fingerprint Cards AB. Hvis mine fingre er de fugtige virker sensoren ofte ikke og jeg skal alligevel indtaste min PIN-kode. Omvendt har selv sensoren da sat den gennemsnitlige "adgangstid" ned for mig i forhold til at have brugt PIN kode konstant. Men hvis man kigger på det i dag og man snakker om at putte teknologien i betalingskort så skal en hvis % af brugerne alligevel indtaste en PIN-kode i supermarkedskøen. Fingerprint Cards mener selv at deres FPS1145 skulle kunne klare en våd finger men min oplevelse må altså siges at modsige dette. Nogen der har prøvet deres 1155? Pt har de også en fane med deres "behind surface sensor" på hjemmesiden. Jeg formoder den kommer til at virke ligeså godt som de nuværende, og at deres kamera teknologi bliver bedre således de over tid, bliver bedre til at genkende fugtige fingre.

Ovenstående omhandler touch sensortypen, men der findes og swipe sensorer og area sensorer som man kan se. http://www.fingerprints.com/products/
Der skal ikke herske tvivl om at jeg tror det er touch eller behind surface sensorerne jeg ser en vækst fremtid for, og her leverer fingerprintcard varen pt.
Next Biometrics er fornyligt kommet på banen med deres bud på en fingerprint sensor der er fleksibel og strømbesparende nok. IDEX har jeg ikke kigget så meget på men jeg må indrømme jeg griner lidt når jeg ser deres video på forsiden af hjemmesiden. Deres smartcard er da komplekst at bruge, når man først skal tænde sit kort for derefter at skulle bruge deres swipe sensor. Dermed har NEXT måske lige overhalet IDEX? Jeg ved dog ikke hvor IDEX står i forhold til deres smartphone sensorer. Er der nogen her der har kendskab til dette? Der ud over er der frygten for at andre konkurrenter kommer med bedre eller billigere enheder.

Det store spørgsmål er jo om det bare er en midlertidig gemik som 3D-fjernsyn og nu også curved-fjernsyn. Jeg er overbevist om at det ikke er, og at touch sensorer er vejen frem og ikke de der swipe sensorer. Tilbage er der så "area" sensorerne som skulle kunne levere et bedre billede men bruger mere strøm samt fylder mere hvis jeg har forstået det korrekt.

Disclaimer: jeg har selv aktier i Fingerprint Cards men har solgt mine NEXT da jeg fik chancen for at komme ud i ca. 0% tab.

Håber at få en en god diskussion igang. Hvor ser i vi bevæger os hen? Jeg hører også gerne fra folk der ikke tror på det hvis de kan argumentere for hvorfor.



TRÅDOVERSIGT