Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 25 September kl 16.00 Læs mere her
      

Investering i virksomheder der har noget med vand at gøre


74992 Mølleren 31/7 2016 20:05
Oversigt

Hej her på siden.
Jeg har forsøgt at finde ud af hvilke firmaer som jeg kan investere i, som har noget med vand at gøre.
Jeg tænker på:
1) rensning af vand.
2) afsaltning af vand.
3) udvikling og produktion af udstyr til pkt. 1 og 2.

Jeg har talt med min bank, de sagde jeg skulle vælge et index som, "så vidt jeg forstod" var likvidt ?
Jeg har fundet et index som hedder: MSCI ACWI Water Utilities. Er der nogen der ved om det er det jeg skal købe ind i, og er der nogen der kan fortælle hvordan jeg køber i i et sådant index?
Jeg har set en gammel artikel i penge og privat økonomi fra 2014 som viste nogle virksomheder der den gang kunne være interessante.

Jeg har investeret nogle penge i et firma der hedder Cembrane, jeg ved ikke om det "holder vand" :-) Men jeg blev overbevist af HF. ved ikke om det var klogt, belært af førnævnte forsøger jeg at få en bredere horisont før jeg investerer mere.

Er her nogle investorer som har viden i vil dele.

Min investerings horisont er 7-10 år.

Jeg har gennem noget tid fulgt kommunikationen her på denne side, jeg har bl.a. investeret i Genmap. det var et rigtigt godt råd indtil videre, meget inspirerende at se hvor dyb viden der findes her om meget specifikke temaer, tak til de investorer som deler viden med en amatør som mig :-)1/8 2016 17:37 XJK 274999Der er ingen tvivl om, at vand bliver en knap ressource på den lange bane, så jeg kan til fulde forstå attraktionen i at investere i vandrelaterede firmaer. Eneste minus er, at fremtidens knaphed på vand jo næppe er nogen hemmelighed, og at prissætningen derfor tager højde for dette.

IShares har en ETF baseret på S&P Global Water 50 indekset, som kan være et sted at starte. Om ikke andet kan listen af virksomheder i indekset bruges som udgangspunkt i jagten på vandrelaterede selskaber.

https://www.ishares.com/dk/private/da/produkter/25191..

En anden liste til inspiration kan du finde her:

http://goldstockbull.com/articles/precious-gold-inves..

og her:

https://www.invesco.com/portal/site/us/financial-prof..

Du kan også overveje, om din investering skal være pure play på vand, eller om du vil investere i en række virksomheder, hvor vandforretningen kun udgør en del af forretningen.2/8 2016 14:18 Mølleren 075004Tak XJK 2
Jeg vil forsøge at afdække hvad der virker mest rigtigt ift. mine investeringer i den kommende tid1/8 2016 19:53 JAFFASIMON 175001Danske Bank havde faktisk en fin artikel omkring det i deres PB blad for ikke så langtid siden.

De nævnte følgende selskaber:
-Ecolab
-Itron
-Pentair
-American Water Works
-Danaher Corporation
-Wolseley2/8 2016 14:20 Mølleren 075005Hej Jaffasimon
Tak for input, jeg vil kikke nærmere på disse virksomhederTRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER