Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Beskatning af udbytte, når der er realiseret tab


75051 qwe123 7/8 2016 20:33
0
Oversigt

Hej PI
Sidste år havde jeg et realiseret aktietab, som er gået med over til nuværende år, så det kan modregnes en evt gevinst.
Jeg er i den situation, at en af mine nuværende aktier udbetaler udbytte i år. Så vidt jeg ved, så er udbytte aconto, og derved betales der udbytte skat med det samme.

Hvad vil der så sket med det tab fra sidste år, kan det ikke modregne det udbytte som jeg får i år, så jeg ikke skal betale skat af noget af det?

Eller er det kun aktiegevinst og tab som kan modregnes?

På forhånd tak,



7/8 2016 22:49 rietdorf 075052



Hej
Jeg er ikke ekspert på området, men jeg vil tro at det vil blive reguleret i forbindelse med din årsopgørelse fra skat og at du i den forbindelse vil få tilbagebetalt den af udbytteskatten som kan modsvares af dit realiserede aktietab sidsteår.
Altså skal du nok først regne med at få pengene til rådighed i april 2017.

Mvh Niels



8/8 2016 09:56 stenbjerg 175053



Mange tak for svar, det er helt korrekt hvad du skriver der. Har i mellemtiden fundet frem til, at følgende er gældende:

"Hvis du taber på at sælge aktier, der er optaget til handel på et reguleret marked, skal du oplyse tabet på din årsopgørelse i rubrik 66. SKAT trækker automatisk tabet fra i aktieudbytter og gevinster ved salg - dog kun i aktieudbytter og gevinster, der er aktieindkomst og vedrører aktier, der er optaget til handel på et reguleret marked.

Du kan kun fratrække tab på aktier, optaget til handel på et reguleret marked, i andre aktier, der er optaget til handel på et reguleret marked.

Hvis dit tab er større end det samlede beløb af dine aktieudbytter og gevinster (kaldet aktieindkomst), får du fradrag for det resterende tab i denne rækkefølge:

- Det overskydende tab trækkes automatisk fra i summen af din samlevende ægtefælles aktieudbytter og gevinster opgjort efter fradrag af din ægtefælles tab. Denne overførsel er obligatorisk.

- Er der stadig et overskydende tab, bliver det overført til de efterfølgende år, hvor det modregnes automatisk først hos dig og dernæst hos din ægtefælle. Tabet kan dog kun overføres til et senere indkomstår, hvis det ikke kan udnyttes i udbytter og gevinster i et tidligere indkomstår."

http://www.skat.dk/skat.aspx?oId=1799799&vId=0



10/8 2016 16:04 Tonny9 075060



Blot skal du være opmærksom på, at hvis det er et udbytte på en udenlandsk aktie som du har fået udbetalt udbytte på og der i aktiens hjemland er trukket a/c udbyttekat så modregner det danske skattevæsen ikke denne skat.

Hvordan den udenlandske udbytteskat så skal håndteres er afhængig af land og beløbets størrelse m.m.



TRÅDOVERSIGT