Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 25 September kl 16.00 Læs mere her
      

Skal du ha' (Ringkjøbing Landbo)bank?


75320 JAFFASIMON 22/12 2016 20:15
Oversigt

Har folk herinde en holdning til Ringkjøbing Landbobank (RILBA) eller banksektoren generelt? Hvis forholdene for bankerne bliver lidt mere gunstige, så synes jeg at RILBA er en interessant aktie omend den er dyr relativ til konkurrenterne.

Fordele: Der er ingen tvivl om, at RILBA er en velsmurt bank, hvilket gør den mindre risikofyldt i forhold til branchen generelt. Den høje kundetilfredshed samt kundetilgang vidner om, at de er konkurrencedygtige i forhold til at fortsætte den nuværende vækst i fremtiden. Derudover kan der være mulighed for øget udbyttebetaling eller aktietilbagekøb i fremtiden. Teknisk er banken i en svag uptrend, som skal bekræftes af udviklingen i RSI.

Ulemper: RILBA's kvaliteter er almenkendte, og set på værdiansættelsen tyder det på, at de gode (fremtidige) væksttal kan være priset ind i den nuværende kurs. Generelt er banksektoren presset pga. den lave rentemarginal og en forbedring i det generelle miljø ville være den største driver bag fremtidige kursstigninger.

Hele analysen er her: https://www.dropbox.com/s/j819d6vcp2n476g/Ringkjøbing..22/12 2016 23:18 Occam 275321Min tillid til banksektoren generelt svækkedes meget af afsløringerne efter finanskrisen. Det var for nemt at sminke råddenskab i lånebogen.

RILBA ligner branchens duks. De har præsteret pæne regnskaber i mange år.

Men vil RILBA også klare sig godt fremover? Hvilke banker vil vinde i de kommende år? Lokalbanker eller netbanker?

På sin egen klodsede måde havde "new normal" kampagnen fat i, at betingelserne for bankdrift vil ændres voldsomt. Hvor står RILBA i den udvikling? Med en solid markedsandel blandt pensionisterne i Vestjylland?

Hvor godt er det, som RILBA, at have høj kundetilfredshed og 50% markedsandel i et udkantsområde med netto fraflytning?23/12 2016 11:48 JAFFASIMON 175322Personligt synes jeg at diskussionen omkring disruption af banksektoren og hvilke ændringer det vil have har taget en smule overhånd. Folk har en tendens til at tro at denne udvikling sker hurtigere end hvad der er tilfældet, fordi det er sådan en fremragende historie.

Hvad er der f.eks. sket af rigtige skelsættende ting for den danske banksektor siden "New Normal" kampagnen? Det eneste jeg kan komme i tanke om er noget så simpelt som betaling via ens mobil. Jeg vil ikke betegne filiallukninger som noget skelsættende.

Hvis digitaliseringen pludselig tager fat og sker inden for et par år, så vil RILBA nok ikke være den åbenlyse vinder. Men jeg vil hellere skyde den 10-15 år ud i fremtiden, og så synes jeg RILBA står stærkt med deres fokus på nicheområder også. Især deres robusthed gør dem interessant, hvis vi skulle løbe ind i en konjunkturnedgang.

24/12 2016 08:48 PMPirate 275323Nej, jeg skal ikke have bank. Generelt holder jeg mig helt fra bankerne, da de efter min mening er for risikable i øjeblikket.

Der er dog to undtagelser, med frimærker for at jeg kan få bedre renter. I den ene bank købte jeg lidt for at kunne få 0,2% i rente på anfordring, og her er mit tab på aktien kun næsten opvejet af den øgede renteindtægt. I den anden bank (en af landets mindste) købte jeg lidt mere for at kunne få 0,5% i rente på anfordring. For den sidste bank kom min eksponering mod banken i form af indlån på anfordring på et tidspunkt over en procent af deres balance, så vi lavede en uformel gentleman-aftale om, at jeg gav dem besked i god tid før hævning af større beløb. Det har fungeret fint, og det ser ud til at jeg tjener på frimærket udover de bedre renter.

Men generelt holder jeg mig i øjeblikket fra bankaktier. De har været hjulpet at den konverteringsbølge vi fik, men de er i høj grad presset af de lave renter.

Hvis jeg ville gå ind i banksektoren igen, ville Ringkjøbing Landbobank og nogle af de andre mindre banker være blandt de kandidater jeg især ville overveje.26/12 2016 14:01 JAFFASIMON 075325Fuldstændig enig. Så længe sektoren er presset, så er upsiden på diverse bankaktier ikke stor relativ til det generelle marked.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER