Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Pandora


75606 Anbira 12/5 2017 09:02
Oversigt

Pandora har bonusudbytte på tirsdag. Kan man så forvente et yderligere fald?14/5 2017 09:54 Sibelius 775614Det er meget svært at forudsige Pandoras kursudvikling dag til dag, men uanset så skal du bare mentalt korrigere hvad bevægelsen nu end er med de 9 kroner i udbytte.

I mellemtiden kan du glæde dig over at på det nuværende kursniveau svarer de 36 kroner i årlige udbyttebetalinger til et fær skat yield på ca 5% - det slår hvad du kan få på obligationer eller i banken på indskud.

Jeg købte i sin tid stort ind (efter mine forhold) hele vejen ned fra 250 til kurs 40-50, og solgte da den lå omkring kurs 900, da jeg var klar over at det på sigt ikke var muligt at fortsætte de aktuelle vækstrater, og potentialet for yderligere kusstigninger formentlig var begrænsede.

Jeg har taget en ny poisition den seneste uges tid, da jeg synes aktien er meget attraktivt værdisat nu.

Det er anybodys guess hvornår shorterne har fået nok - eller ikke tør mere - men at aktien faldt på regnskabet er i mine øjne kun på grund af hysteri og short pres. Pandora klarer sig godt og har kun lidt problemer i USA. Alle retailers i USA har udfordringer, og Pandora klarers sig godt i det lys. Deres online shop vokser støt og roligt, og Pandora er i god fremdrift med at restrukture butikssiden med flere egne stores og en markant reduktion af franchised stores i uattraktive malls.

Førhen var mange bekymrede over at det var et firma der levede at at sælge glasperler og et "one-product-company", og nu er nogle bekymrede over at man ikke har så meget fremgang på charms, men det er jo fodi de andre produktkategorier vokser mere.

Tilbage står at Pandora har opbygget et imponerende brand, og har en enorm effektiv produktions og afsætningskæde med egen fabrik, logistikcentre og concept stores. Kun Swarowski er mere kendt som brand.

Pandora vokser stadig og har en imponerende indtjening og et enormt frit cashflow.

Jeg er selv parat til at øge min position og forventer at Pandora i løbet af de kommende 6 måneder er tilbage i et kursniveau i niveau 850-950.

Selv hvis det ikke sker er der stadig et fantastisk yield - forudsat at Pandora fortsætter med at generere cashflow som nu. Og det tror jeg de gør.

Jeg ser den største trussel i form af voldsomt stigende sølv og guldpriser, der på trods af hedging før eller senere slår igennem på omsætning og/eller margins.21/5 2017 22:56 PMPirate 275625Jeg er selv interesseret i at gå ind i Pandora på længere sigt. Men det afhænger naturligvis af prisen på aktien, og fremtidsudsigterne for den.

Fremtidsudsigterne er efter min mening gode. Der er meget snak om, at det ikke går så godt i USA, men i de andre markeder hvor de satser, ser jeg gode vækstmuligheder.

Efter at have kigget nærmere på aktien, nærlæst de seneste regnskaber, og regnet på fundamentalerne, er jeg nået frem til følgende:

Jeg har besluttet at købe, hvis kursen er under 650. Men kun hvis der efter min mening ikke er udsigt til yderligere fald på kort sigt.

Her har vi ikke været endnu. Kursen har været længere nede, men ikke i en situation hvor trenden ikke har været nedadgående.

Jeg bliver ved med at observere aktien.22/5 2017 11:52 Helge Larsen/PI-redaktør 175626Pandora er den mest undervurderede aktie i Europa.

http://www.di.se/nyheter/danska-bolaget-ar-europas-me..23/5 2017 22:14 SimonFrandsen 175628Jeg syntes Pandora analytikere er med til at piske en mærkelig stemning omkring aktien. Det er lidt piveri ala. markedet forstår mig ikke og fundamentalerne er på plads.

Jeg kan ikke lade være at tænke om den havde ligget i kurs 300 - 400 hvis det ikke havde været for den hærskare analytikere som har køb på Pandora og "holder hånden under aktien".
Personligt er jeg bear på Pandora men kan ikke bygge det på gode fakta kun en halv lunken mavefornemmelse som siger jeg skal søge andre havne.24/5 2017 09:11 Centine 175629En kurs på 300 ville svare ca. til en P/E på 5,5. Det er alligevel både en massivt salgsdyk og ingen forventning til fremtidig vækst.

Men jeg er enig i at det er risikabelt at ignorere markedet. Den har pt en stejl kurve nedad, med få og svage opadgående korrektioner. Erfaringen fortæller mig at der sagtens kan være grimme overraskelser forude.8/7 2017 09:40 Sibelius 075685Interessant at se næste uge om nogle af dem med shortpositioner begynder at ryste på hånden. Gårsdagens nyhed om udvidelse af Disneysamarbejdet er måske nok ikke i sig selv noget der løfter omsætning, og selvsagt ikke noget der fjerner bekymringerne om salget i USA (hvor Disney samarbejdet jo har kørt længe). Hvis nogle af shortpositionerne begynder at blive rullet tilbage/afviklet vil aktien formentlig fortsætte opad men kommer næppe over 750-800 på denne side af halvårsregnskabannoncering i august.8/7 2017 13:56 PEMG 075686Det er svaert at se hvorfor de skulle ryste paa nogen haender, nu er det ikke store positioner i forhold til fondenes stoerrelse..... og hvis man kigger lidt rundt ligner det de ligger og handler rundt i pair trades med Signet................ de er vel short fra en 780-850 stykker, handler formegentlig ogsaa rundt i options markedet..... saa nej deres rysten paa haanden er folks frie fantasi.............. og forhaabninger..... tror som heller ikke de slipper taget i Pandora... det virker som en fin aktie at ligge og shorte rundt i9/7 2017 22:15 Sibelius 075688Kald de thvad du vil. Når jeg siger ryster på hånden mener jeg overveje sin position. Jeg ved godt hvad der foregår i en hedgefond, og tro mig, der er ingen der taber penge med vilje. Hvis rationalet med positionen er opfyldt eller ikke holder vand længere så lukker man den.10/7 2017 08:16 PEMG 075689Du forstaar saa ikke hvad der foregaar i en hedgefond, og nej de overvejer formegentlig ingenting....... de fleste positioner i en fond er underlagt en overordnet strategi og saa laenge den holder flyttes der som ikke rundt paa ret meget positions maessigt... ydermere er de positioner i pandora ret smaa alt taget i betragtning saa alarm klokkerne ringer nok heller ikke af den grund..... men forklar lige hvad det er du ved som foregaar i en hedgefond som f.eks. har med Pandora at goere ?TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER