Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Johnson og Johnson


76025 MoneyMasterdk 6/1 2018 12:52
Oversigt

Hej Proinvester,

Jeg er langsigtet investor, som primært gør mig indenfor Fundamental analyse. Jeg investerer hovedsageligt i selskaber som år efter år hæver deres udbytte. Min målsætning er at opbygge et solidt cash flow fra udbytterne som jeg kan leve af.

En af mine langsigtede investeringer er det amerikanske selskab Johnson og Johnson. Det er ikke en hurtig løber, men et solidt og veldrevet selskab der har leveret gode historiske resultater. Jeg mener at mange langsigtede investorer bør overveje om der ikke er plads til selskabet i sin portefølje.

Jeg har lavet en kort beskrivelse af selskabet. Jeg håber at det kan bruges som inspiration.

Johnson og Johnson er en gammel virksomhed. Det blev stiftet helt tilbage i 1886. Selskabet har formået at hæve sine udbytter til aktionærerne hvert eneste år de sidste 55 år. Der udbetales udbytter kvartalsvist.

Selskabet tilhører en gruppe af amerikanske selskaber der går under betegnelsen Dividend Kings. Dividend Kings er selskaber der har hævet udbyttet hvert i år i minimum 50 år. Det er en eksklusiv gruppe der kun består af i alt 22 selskaber.

Johnson og Johnson er et globalt medicinalselskab der har aktiviteter i mere end 60 lande og har over 130.000 ansatte. Der er 3 primære forretningsben i Johnsson og Johnsson.

• Pharmaceuticals 49 %
• Medical Devices 33 %
• Consumer Health products 18 %

Et af selskabets styrker er at det består af 3 store forretningsben. Det er med til at give stabilitet i hele forretningen. Hvis det går mindre godt i et af benene, så er der stadig to andre at stå på.

Forretningen er generelt meget stabil. Kunderne har brug for medicin i både højkonjunktur og i lavkonjunktur. Når der er krise, så spares der på forbrugsgoder som en ny bil og det nyt tv, men Pharma og medicin er der stadig brug for.

Lad os tage et hurtigt kig på nøgletallet indtjening pr. aktie igennem finanskrisen.

Indtjening per aktie falder med 3.7 procent fra 2008 til 2009. Men allerede året efter er indtjening per aktie steget med 8 procent og er over niveauet fra 2008.

Indtjening pr. aktie er hentet fra morningstar.com

År 2007 2008 2009 2010
Indtjening pr. Aktie 4.15 4.57 4.4 4.78
Ændring I Procent 10.12% -3.72% 8.64%


Det er denne stabilitet der gør at Johnson og Johnson har været i stand til at hæve udbyttet i 55 år i træk og som også gjorde at selskabet var i stand til at hæve udbyttet igennem en af de værste finanskriser i historien. Det stabile og konstant stigende Cash flow der gør at jeg ejer aktier i Johnson og Johnson.

Johnson og Johnson handles lige nu til en pris på 140 USD pr. aktie svarende til en P/E på omkring 19.63. Igennem de sidste 10 år Johnson og Johnson handlet til en gennemsnitlig P/E på 15,2. Aktien handler altså til et godt stykke over de sidste 10 års gennemsnit og er således ikke billigt prisfastsat.
TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER