Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Genmabs CEO, 21 November Kl. 15 Læs mere her
      

Aflæsning af Nøgletal, en hurtig introduktion?


76096 thealtchemist 27/5 2018 21:02
0
Oversigt

Hej, jeg har før investeret i andre markeder, hvor jeg ikke har erfaring med aflæsning af nøgletal, kan i hurtigt nævne hvilke tal i kigger på ved ny årsrapport? eller evt. et link til en guide til aflæsning af årsrapport/nøgletal eller andre vigtige succes kriterier for en virksomhed?28/5 2018 18:45 Occam 376097"Hurtigt"? Det tager tid at forstå en børsnoteret virksomhed, som man vil risikere at placere sine sine egne penge i. :-) Men her noget af det, jeg ser på.

1. Omsætning og overskud efter skat. Disse tals udvikling i forhold til tidligere år.

2. Omsætning og overskud fordelt på sektorer: forskellige lande, forskellige produkt- og ydelsestyper. Disse tals udvikling i forhold til tidligere år.

3. Forventninger til næste års omsætning og indtjening.

4. Egenkapitalens sammensætning: Mængden af gæld, mængden af varm luft (goodwill, varelagre, indretning af bygninger, værdien af igangværende arbejde osv). Disse tals udvikling i forhold til tidligere år. Har man gjort sig anstrengelser for at sminke regnskabet?

5. Ekstraordinære poster. Hvilke ændringer har man gang i.

6. Fodnoter. F.eks. skjulte bomber i form af pensionsforpligtelser.

7. Ejerforholdene. Har jeg tillid til hovedaktionærerne?

8. Bestyrelsens og direktionens cv. Kommer der folk udefra, eller er det gamle venner.
28/5 2018 21:58 HeyimnotCram 076098Aswath Damodaran beskæftiger sig meget med nøgletal og valuation, han er helt klar værd at lytte til.
http://people.stern.nyu.edu/adamodar/TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER