Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Hvor bredt skal jeg gå?


76102 MikThi 17/6 2018 20:28
0
Oversigt

Hej folkens,

Jeg står pt med en mindre konto med godt og vel 25.000 kr. på, hvor mine tanker ligger i at investerer dem i forskellige aktier. Jeg har blot nogle enkelte spørgsmål angående brancher, tiden og firmaer som jeg håber i kan være lidt lettere behjælpelig med! :)

Først og fremmest snakker alle om en mulig krise fremadrettet, er det noget jeg skal frygte? skal jeg købe aktier nu, eller skal jeg vente? :o)

Ligeledes har jeg vedhæftet et billede af aktier jeg har i tankerne om at købe.
Spørgsmålet er blot:
- Er der nogle af de aktier jeg skal være mere interreseret i end andre, som jeg pt kigger på? (efter jeres mening selvfølgelig) og er der nogle firmaer jeg skal tilføje og følge lidt selv der ellers?
- Er der brancher jeg særligt skal købe indenfor (eller nogle i mener jeg skulle kigge nærmere på?)
- Hvor mange penge brude jeg smide i de forskellige kategorier samt antal aktier jeg muligvis "mindst" skal købe for at det giver mening at have dem?
- Hvor bredt brude jeg sprede mig med et så lille beløb?

Planen er ikke at være passiv investor og vente 10 år med at have et udbytte men ej heller at være daytrader, da jeg stadig er for grøn til dette :))

Jeg beklager virkelig de mange rookie spørgsmål og hvis jeg allerede spørger om ting jeg har kunnet finde herinde eller på åbenlyse internetsider beklager jeg mange gange.

Håber i alle har en forsat god aften/nat/dag, afhængigt af hvornår i ser tråden! :)
18/6 2018 10:02 TeamGarlic 076103Hej MikThi
Velkommen til ProInvestor.
Først og fremmest synes jeg, at beløbet kan være for lille til at smutte ind og ud af enkelt-aktier uden at omkostningerne kommer til at æde dit afkast op.
Endvidere skriver du ikke noget om din tidshorisont. Vi er inde i det 10. år i en meget lang bull-periode, hvilket i sig selv øger risikoen for, at afkastet over de næste par år kan blive ganske magert.

Enten ville jeg købe 1 aktie, som du har sat dig rigtig godt ind i. Da jeg er tilhænger af teknisk analyse, så skulle det være en høj-momentum-aktie.
Men mere nærliggende finder jeg nu at investere i Falcon Invest Globale aktier Momentum, idet danske aktier er noget til den dyre side. Den har jeg selv investeret en del i for netop at fange momentum.19/6 2018 07:16 Tyndeejner 076104Hej MikThi. Jeg er meget enig med TeamGarlic, at når du "kun" har 25.000, så bør du købe et globalt indeks, det giver mindst risiko og størst mulig spredning. Når jeg kigger på dit forslag, så er der ikke meget spredning. 3 banker, 2 forsikringsselskaber, 2 høreapparater, hertil ligger selskaberne kun i Danmark. Et lidt mere frækt forslag er, køb for 15.000 globalt, og for 10.000 i en sektor eller verdensdel som du tror på. Morningstar har en liste over investeringsforeninger og -fonde, der kan du se hvordan de har proformet. Husk historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Jeg ønsker dig held og lykke med din investering.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER