Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Genmabs CEO, 4 March Kl. 16 Læs mere her
      

DLH - Afsluttet turnaround - nu skal der vækstes


76472 Helge Larsen/PI-redaktør 9/11 2018 08:38
Oversigt

For små fem år siden var Dalhoff Larsen & Hornemann i gang med at frasælge sine aktiviteter med målet om at afvikle selskabet for øje.

Spoler man tiden frem til torsdag, er billedet dog et helt andet: Efter flere frasalg kigges der nu mod nye vækstmuligheder for trævarekoncernen, der torsdag præsenterede et regnskab for tredje kvartal, som viser god gang i forretning.

Det fortæller bestyrelsesformand Michael Hove.Det fortæller bestyrelsesformand Michael Hove.

- Vi er nu kommet igennem vores turnaround, og nu er vi klar til at skabe vækst. Det kan for eksempel være ved at kigge på opkøb og nye produktkategorier. Vi meddelte allerede i juni til markedet, at vi er klar til at se på den konsolideringsbølge, som vi ser i markedet, siger han til Ritzau Finans.

DLH har tidligere haft aktiver flere steder på kloden, som siden er blevet frasolgt. De seneste år er selskabet blevet omstruktureret, så fokus nu er på Norden, men eventuelle opkøb skal holdes inden for landets grænser.

- Vi har ingen aktuelle planer om at starte afdelinger andre steder i Norden. Fortidens fejl har vi lært af. Vi er en ekstremt stærkt dansk forankret virksomhed, der også godt kan begå sig inden for eksport, siger Michael Hove.

SER IKKE TEGN PÅ PLUDSELIGT DYK I EFTERSPØRGSEL

I årets første ni måneder har DLH øget sin omsætning til 259 mio. kr. fra 241 mio. kr. samme periode sidste år. Driftsindtjeningen (EBIT) er samtidig steget til 10,2 mio. kr. fra 3,3 mio. kr.

Det skyldes ifølge Michael Hove gunstige markedsvilkår med høje verdensmarkedspriser, og det ser han ikke stoppe lige foreløbig.

- Efterspørgslen har været høj i en lang periode, men vi ser ikke umiddelbare tegn på, at det skulle stoppe pludseligt, som det gjorde sidst, vi havde en højkonjunktur. Men vi er opmærksomme på, at forholdene lige nu er meget gunstige, i forhold til hvad man ser normalt, siger han.

Investeringer i et nyt lager skal være med til at sikre, at DLH kan stå imod et eventuelt dyk, fortæller bestyrelsesformanden.

- Vi har investeret mange penge i et højteknologisk, samlet lager, baseret på at vi kan køre en højere volumen igennem og gøre det mere effektivt - også teknologisk via et nyt system.

DLH-aktien stiger torsdag ved 13.15-tiden med 7 pct. til 1,45 kr.

/ritzau/FINANS9/11 2018 08:47 Helge Larsen/PI-redaktør 176473DLH Q3: Opjusterer forventningerne til både toplinje og drift - NY

12:22
DHL opjusterer forventningerne til 2018 og venter nu en omsætning på 330 til 335 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 9 til 9,5 mio. kr.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal af 2018, der er offentliggjort torsdag middag.

Tidligere ventede selskabet en omsætning i niveauet 320-325 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 6,5-7 mio. kr.

Opjusteringen har rod i solide resultater for de første ni måneder af 2018 samt en vurdering af omkostninger til flytning af en række funktioner, der falder i fjerde kvartal. De omkostninger ses nu at være lidt lavere end tidligere antaget, fremgår det af regnskabet.

Det er DLHs centrallager i Gelsted og et salgskontor i Kolding, der skal samles i et nyt stort salgs- og logistikcenter ved Horsens. Førstnævnte flytning er allerede gennemført, og flytningen af salgskontoret i Kolding ventes at være gennemført ved udgangen af året.

DLH opjusterede også forventningerne i forbindelse med halvårsregnskabet i august.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols
© RITZAUTRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER